Romatoid Artrit için Bitkisel Ve EvTedavileri

Romatoid Artrit için Bitkisel Ve EvTedavileri Romatoid Artrit için Bitkisel Ve EvTedavileri Romatoid artrit dünya popülasyonunun % 1'...

Romatoid Artrit için Bitkisel Ve EvTedavileri Romatoid Artrit için Bitkisel Ve EvTedavileri

Romatoid artrit dünya popülasyonunun % 1'ini etkiler, bu diğer otoimmün hastalıklardan daha fazladır. Ancak, tıp bilimi hastalığın tetikleyicilerini ve nedenlerini teşhis edememektedir. Genetik önemli bir rol oynayabilir, ancak istatistiklere göre Romatoid artrit hastalarının çoğunda aile öyküsüde Romatoid artrit yoktur.



Çok fazla stres ve sağlıksız beslenme de buna neden olabilir.



Romatoid Artrit Nedir?



Parmak, bilek, ayak bilekleri ve ayaklar gibi küçük eklemlerin kronik ilerleyici bir hastalığıdır; bu eklemlerin deformasyonu veya sertliği ile sonuçlanabilecek iltihap şişmesine ve ağrısına neden olur.



Sağlıklı bir vücutta bağışıklık sistemi mikrop ve hastalıklarla savaşır, ancak otoimmün koşullarda, romatoid artritte bağışıklık sistemi eklemlerin ince doku astarı sinovyumuna saldırır.



Bu, Synovium'un kalınlaşmasına, enflamasyona ve acıya neden olur . Sürekli inflamasyon eklemin hareketini sınırlar ve tedavi edilmezse yavaş yavaş eklem tamamen hareketsiz hale gelebilir.



Romatoid simetrik olarak büyür, yani hem bilek hem de ayak bilekleri aynı anda etkilenir. Romatoid artrit sadece eklemleri etkilemez, aynı zamanda vücudunuzdaki kardiyovasküler veya solunum sistemlerine de saldırabilir.



Tıp bilimi henüz RA için bir tedavi bulmadı, bu yüzden bağışıklık sistemini baskılayan, iltihaplanmayı azaltan ve şişlik ve ağrı kesici ilaçları reçetelendiriyor.



Romatoid Artrit için Bitkisel Ve EvTedavileri



Romatoid Artritli bir hastaysanız, ağrıyı kontrol etmek ve kontrol etmek için her gün almanız gereken çok sayıda ilacın farkında olabilirsiniz. Bu ilaçların aynı derecede ölümcül bir RA olabileceği gibi birçok yan etkisi vardır.



Bu yüzden birçok RA savaşçısı alternatif tedavileri, örneğin homeopatik ilaç, bitkisel ilaç, su basıncı ve akupunktur gibi dener.



1. Dinlenme



Dinlenme romatoid hastalar için bir numaralı arkadaşıdır. Fiziksel efor eklemlere zarar verebilir ve ağrı ve sertliği artırabilir. Ayrıca, RA şiddetli yorgunluğa neden olur, her fiziksel çalışma saatinden sonra on dakika dinlenmeniz önerilir. Kısa süreli molalar vermek iş verimliliğinizi artırabilir ve ayrıca yorgunluğa yardımcı olabilir.



2. Yoga ve Meditasyon



Yoga, fiziksel ve zihinsel egzersizlerin harika bir birleşimidir. Meditasyon temel olarak toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olan ve derin gevşeme sağlayan nefes egzersizidir.



Yoga, farklı duruşlar ve eklemler sertliği ve şişmesinde büyük bir fark yaratabilecek basamakları içerir. Düzenli Yoga hareketsiz eklemi tersine çevirebilir ve vücuttaki etkilenen eklemlerin esnekliğini artırabilir.



3. Egzersiz



Romatoid olduğunda yorgun uyanıyorsunuz ve ağrıyorsunuz çünkü çok dinlendiğinize göre, romatoid ile doğru olan uzun süre hareketsizlik ağrı ve sertliğe neden olabilir. Bu nedenle, egzersizinizi rutininize dâhil etmek önemlidir. Bir egzersize başlamadan önce romatologunuza danışın ve vücudunuzu dinleyin. Kendini zorlama ve vücudunun sınırlarını bilme. Hafif egzersizlerle başlayın ve biraz daha zor olanlara geçin. Yüzme ve koşu, RA'dan muzdarip insanlar için mükemmel egzersizlerdir.



4. Diyet



Bazı diyetleri savunan bazı kitaplar ve programlar var. Ortak bir şey, konserve ve işlenmiş yiyecek yerine daha çok taze ve doğal yiyecek kullanılmasını önermeleridir.



Bir glutensiz diyet, tüm diyetler arasında en başarılı olanlardan biridir ve bazı insanlar için ümit verici sonuçlara sahiptir. Süt ürünlerinden kaçınmak bazı hastalar için de iyi sonuçlar göstermiştir.



Taze ürünler kullanın, kırmızı etlerden kaçının, daha fazla balık yiyin ve sebzeler çok fazla antioksidan alır.



5. Uçucu Yağlar



Stresin alevlenmeyi tetiklemede büyük bir rolü olduğunu bildiğimiz için, stres ve kaygıyı kontrol altında tutmak gerçekten önemlidir. Lavanta, okaliptüs veya nane yağı kullanarak yapılan aromaterapi stresi azaltabilir ve rahatlatıcı bir ortam yaratabilir. RA'nın neden olduğu uykusuzluğa da yardımcı olabilir.



Avucunuza bir damla veya iki lavanta esansiyel yağı koyun, onları kaplayın ve derinlemesine soluyun, lavanta yağını su difüzyonu yoluyla solumak da aynı sonuçları verebilir. Bir grup RA hastası tarafından yapılan bir çalışmada, lavanta esansiyel yağının düzenli olarak solunması ağrıya çok yardımcı oldu.



Etkilenen eklemde bir taşıyıcı yağla veya saf halde karıştırılmış lavanta, sarımsak veya zencefil esansiyel yağları sürtünme, ağrı ve iltihabı da hafifletebilir.



6. Otlar ve Baharatlar



Manolya Kabuğu Ekstresi



Manolya kabuğu, enflamasyonu azaltabilir ve etkili bir şekilde şişebilir, Magnolia kabuğu ekstresindeki Honokiol, karaciğerdeki glikojen seviyesini arttırmadan eklem iltihabını azaltır, bu nedenle çoğu anti-enflamatuar ilacın aksine, karaciğer sağlığını riske atmaz.



Sinyalleme moleküllerini baskılayarak çalışır.



Zerdeçal



Zerdeçal ayrıca, anti-enflamatuar özelliklere sahiptir; otoimmün cevabı değiştirerek ağrıyı ve iltihabı azaltır. Manolya kabuğu gibi, enflamatuar sitokinleri hedefler. Bu nedenle, ilaç olarak olumsuz yan etkiler üretmez.



Zerdeçal bir kapsül şeklinde alınabilir veya etkilenen bölgeye macun şeklinde uygulanabilir.



Hardal Tohumu



Hardal tohumu içindeki selenyum ve magnezyum, antienflamatuar ajanlar olarak işlev görür; Ağız yoluyla verilebilir veya iltihaplı eklem üzerindeki macun formunda uygulanabilir.



7. Bitkisel Çaylar



Bitki çayları, stresi hafifletmeye ve enflamasyonu azaltmaya yardımcı olan zengin bir antioksidan içerikli polifenol içerir. Bazı çaylar ise zihin ve vücudu rahatlatırken; Bazıları eklemde savaşan, iltihaplanan ve acı veren aktif bileşenlere sahiptir.



8. Epsom Tuzlu Sıcak Banyolar



Sıcak banyolar sert ve iltihaplı derzler için mükemmeldir, bu nedenle Epsom tuzu eklenmesi verimliliği iki katına çıkarabilir. Epsom tuzunun vücutta cilt yoluyla emildiği ve eklemlerin ağrılarını ve sertliklerini hafiflettiği düşünülmektedir.



Vücudun ağrıları ve ağrıları için uzun zamandan beri kullanılmaktadır.



9. Sıcak ve Soğuk Kompres



Sıcak kompres sertliği azaltırken soğuk kompres şişme ve boyaya yardımcı olur. Eklemleriniz kötü alevlenirken soğuk paketleri kullanabilirsiniz, ancak aşırı soğuk etmeyin, 15 dakikadan daha uzun süre soğuk bir kompres uygulamayın ve tekrar uygulamadan önce 30 dakika mola verin.



Sıcak kompres, özellikle eklemleriniz çok sert olduğunda yararlı olabilir; Kan akışını arttırır ve hareketlerde kolaylık sağlar.



10. Masaj



Aylık rahatlatıcı vücut masajı, şişmiş, hassas eklemler için harikalar yaratabilir. Vücuttaki kan dolaşımını arttırır ve stresi serbest bırakır.



11. Balık Yağı Takviyeleri



Balık yağı takviyeleri, kalp hastalığı riskini azaltan omega 3 ve omega 6 yağ asitleri bakımından zengindir; RA hastaları için daha yüksek risk altında oldukları için özellikle faydalıdır. Balık yağı, sabah sertliğini azaltmada çok etkilidir.



KadınPOST Bir Kelime



Bu, ağrı, sertlik ve iltihaplanma konusunda yardımcı olabilecek bazı kolay bitkisel ve ev ilaçların bir listesidir.

Kaynak Kadinpost.com https://www.kadinpost.net/romatoid-artrit-icin-bitkisel-ve-evtedavileri/

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Romatoid Artrit için Bitkisel Ve EvTedavileri
Romatoid Artrit için Bitkisel Ve EvTedavileri
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/03/romatoid-artrit-icin-bitkisel-ve.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/03/romatoid-artrit-icin-bitkisel-ve.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy