Rezene Tohumu Yağının İnanılmaz Sağlık Yararları

Rezene Tohumu Yağının İnanılmaz Sağlık Yararları Rezene Tohumu Yağının İnanılmaz Sağlık Yararları Rezene tohumları büyük bir besin kaynağı...

Rezene Tohumu Yağının İnanılmaz Sağlık Yararları Rezene Tohumu Yağının İnanılmaz Sağlık Yararları

Rezene tohumları büyük bir besin kaynağıdır ve rezenenin sağlık açısından birçok faydası vardır. Rezene dediğimiz, aromalı ve lezzetli bir bitkidir, sıklıkla yemek pişirmede kullanılır ve ayrıca tıbbi kullanımları vardır. Rezene tohumlarının faydaları çoktur, bu yüzden şu anda mutfak dolabınızda olduğunu tahmin ediyoruz.



Ama olmasa bile, o zaman bakkal listenize koymak ve bir ev yapmak isteyeceksiniz. Nefes tazeleyici olarak popüler kullanımına ek olarak, rezene tohumu yağı, bazı rahatsızlıkların giderilmesine yardımcı olur ve mide, kanserojen, balgam söktürücü, idrar söktürücü, emici, mikrop öldürücü, balgam söktürücü, idrar söktürücü, emzikli, depuratif, antikarinogenik ve antioksidan özellikleri.



Rezene tohumu yağının sağlığa faydaları çoktur. Rezene tohumlarında C vitamini, potasyum, manganez, demir, folat ve lif bulunur. Rezene tohum yağının bazı şaşırtıcı sağlık faydaları;



Sindirimdeki yardımcılar



Rezene tohumları, sindirim için harikadır ve bu yüzden rezene tohumu yağının sizin için büyük önemi olabilir. Özellikle hazımsızlık, şişkinlik, şişkinlik, kabızlık, kolik, bağırsak gazı, mide ekşimesi ve hatta irritabl bağırsakta yardımcı olur. Yağ olarak kullanıldığında kullanılan bu sihirli bitki ayrıca sindirimi uyarabilir ve sindirim kanalını yatıştıran ve gaz oluşumunu önleyen zararlı etkileri vardır. Araştırma ayrıca, rezene tohumlarının yararlarının, radyasyon veya kemoterapi tedavilerinden sonra sindirim sisteminin yeniden yapılandırılmasını da içerdiğini öne sürüyor.



Obeziteyi azaltır



Rezene tohumlarının sağlığa faydaları da obezite ile mücadeleyi içerir. Rezene tohumları iştahı bastırır ve dolgunluk hissi yaratır. Taze rezene tohumlarını alırsanız, metabolizmayı artırarak ve yağları parçalayarak doğal bir yağ avcısı olarak çalışır. Ayrıca, idrar söktürücü bir rezene sahip olmak, geçici kilo alımının yaygın bir nedeni olan suyun tutulmasını azaltmaya yardımcı olur. Rezene tohumu yağı kullanımı söylemenize gerek yok, obezite sorunlarınızda size eşit derecede yardımcı olabilir! Aksi takdirde, alternatif olarak kuru kavurma işleminden sonra ve daha sonra günde iki kez ılık suyla birlikte yarım çay kaşığı tüketilen rezene tohumlarını öğütmeden sonra tüketebilirsiniz.



Adet problemine yardımcı olur



Rezene tohumu yağının bir başka iyi kullanımı adet sorunlarını önlemek ve ağrıyı hafifletmektir. Stres ve zayıf beslenme gibi bir kadının düzenli adet döngüsünü kesebilecek birçok faktör vardır. Rezene tohumlarının adet akışını destekleyen ve düzenleyen emmenagog özelliklere sahip olduğu bulunmuştur. Bu rezene tohumu kullanımının en önemlilerinden biridir. Bitki, rezene tohumunda ayrıca premenstrüel sendrom, menopoz bozuklukları ve meme büyütme gibi konularda yardımcı olan fitoöstrojenler bulunur. Araştırmacılar tarafından yürütülen 2012 çalışmasının rezene'nin dismenore veya ağrılı adet görme belirtilerini azaltmaya yardımcı olabileceğini gösterdiğine dikkat etmek önemlidir.



Söylemeye gerek yok, rezene tohumu kullanımı, yemek pişirmekten tıbbi maddeye kadar çoktur ve kesinlikle günlük yaşamın çok önemli bir parçasıdır. Rezene tohumları çiğ halde alındıklarında ağız spreyi olarak da işlev görürler. Gerçekten de rezene tohumları kötü nefes almamak için kullanılır. Bazı araştırmalar ayrıca rezene tohumlarının kanser önleyici özelliklere sahip olduğunu gösteriyor!

Kaynak Kadinpost.com https://www.kadinpost.net/rezene-tohumu-yaginin-inanilmaz-saglik-yararlari/

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Rezene Tohumu Yağının İnanılmaz Sağlık Yararları
Rezene Tohumu Yağının İnanılmaz Sağlık Yararları
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/03/rezene-tohumu-yagnn-inanlmaz-saglk.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/03/rezene-tohumu-yagnn-inanlmaz-saglk.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy