Kulak Çınlaması Neden Olur, Belirtileri, Nedenleri Nelerdir?

Kulak Çınlaması Neden Olur, Belirtileri, Nedenleri Nelerdir? Kulak Çınlaması Neden Olur, Belirtileri, Nedenleri Nelerdir? Kulaklardaki çın...

Kulak Çınlaması Neden Olur, Belirtileri, Nedenleri Nelerdir? Kulak Çınlaması Neden Olur, Belirtileri, Nedenleri Nelerdir?

Kulaklardaki çınlamanın belirtisi, tıbbi olarak tinnitus olarak adlandırılır ve harici bir neden olmaksızın kulaklardan birinde veya her ikisinde bir anormal veya olağandışı çınlama veya vızıltı sesi duymayı ifade eder. Bu ses bir kükreme, tıklama veya tıslama gibi görünebilir. Yumuşak veya yüksek olabilir. Bununla birlikte, kulak çınlaması bir hastalık değildir ve birkaç kişi tarafından çok sık bildirilir.



Kulaklarda Çınlamasının Başlıca Belirtileri ve Bulgular Nelerdir?



Tinnitusun kendisi işitme sisteminde anormallik olduğunu belirten bir semptomdur.



Kulak çınlaması genellikle bir veya iki kulakta zil sesi duymak olarak tanımlanır. Bir birey sesi ayrıca şöyle tanımlayabilir:



  • Kükreyen

  • Tıslama

  • Islık sesi

  • Belirsiz vızıltı

Bazı kişiler zil sesinin yüksek olduğunu bildirirken, birkaç kişi için çok hafif bir ses olabilir. Ancak, kulak çınlaması, ses kesinlikle bir dış kaynaktan gelmiyor. Birkaç dakika veya daha uzun bir süre için yaşanabilir.



Kulaklarda Çınlamasının Başlıca Nedenleri Nelerdir?



Tinnitus yaşlılarda daha sık görülen bir eğilimdir ve hem erkekleri hem de kadınları etkileyebilir. Kulak çınlaması birden fazla nedeni olabilir:



  • Kulak enfeksiyonu .

  • Sinüs enfeksiyonu.

  • Hormonal değişiklikler.

  • Tiroid anomallikleri.

  • Kulağa zarar verme.

  • Yorgunluk.

  • Kulak balmumu tortusu nedeniyle kulak kanalının tıkanması

  • Bazı ilaçların alımı

Yaşlı bireylerde, kulak çınlaması işitme kaybının ilk belirtisi olabilir. Fabrikalar ve müzik etkinlikleri gibi gürültülü bir ortamda çalışan kişiler, kısa bir süre için veya gürültüye bağlı işitme kaybının kalıcı bir belirtisi olarak kulak çınlaması gelişebilir.



Tinnitus ayrıca depresyon ve diğer akıl hastalıklarının bir belirtisi olarak görünebilir. Çok yaygın olarak, belirgin bir nedenden ötürü de olabilir.



Kulaklarda Çınlaması Nasıl Teşhis Ve Tedavi Edilir?



Kulak çınlaması nedenini teşhis etmek veya belirlemek için, doktor bir işitme testi yapabilir ve bir işitme sesi hakkında daha fazla bilgi alabilir. CT ve MRI gibi tarama ve görüntüleme testleri de herhangi bir yaralanma belirtisini tespit etmek için yapılabilir. Kulak içine bakmak için bir alet kullanarak otoskop, kulaktaki yabancı cisimleri kontrol etmek için yapılabilir.



Genellikle kulaklardaki çınlamalar kendiliğinden kaybolur ve özel bir tedavi gerektirmez. Bununla birlikte, belirli bir neden varsa, buna göre tedaviye ihtiyaç duyulabilir.



Herhangi bir kan damarı hasarını tedavi etmek veya strese bağlı kulak çınlamasını azaltmak için ilaç verilebilir. İşitme kaybı için işitme cihazları verilebilir.

Kaynak Kadinpost.com https://www.kadinpost.net/kulak-cinlamasi-neden-olur-belirtileri-nedenleri-nelerdir/

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Kulak Çınlaması Neden Olur, Belirtileri, Nedenleri Nelerdir?
Kulak Çınlaması Neden Olur, Belirtileri, Nedenleri Nelerdir?
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/03/kulak-cnlamas-neden-olur-belirtileri.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/03/kulak-cnlamas-neden-olur-belirtileri.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy