Kakulenin İnanılmaz Faydaları

Kakulenin İnanılmaz Faydaları Kakulenin İnanılmaz Faydaları 'Baharatların kraliçesi' olarak bilinen kakule, eşsiz lezzet ve aromas...

Kakulenin İnanılmaz Faydaları Kakulenin İnanılmaz Faydaları

'Baharatların kraliçesi' olarak bilinen kakule, eşsiz lezzet ve aromasıyla ünlüdür. Bu baharat da çeşitli sağlık faydaları vardır.



Kakule dünyanın en pahalı baharatları arasındadır ve hem mutfak hem de tıbbi amaçlar için kullanılmaktadır. Hindistan'a özgü, baharat 5000 yıldan beri popülerdir. Bu bitkilerin tohum podları, kakule adı verilen baharatı oluşturur.



Çoğunlukla iki çeşit kakule vardır, yeşil tohum kabuğuna sahip olanlar (Elettaria cinsine aittir) ve koyu kahverengi tohum pod'lu olanlar (cins Amomum).



Kakule uzun zamandan beri tıbbi amaçlar için kullanılmıştır. Vedik metinlerde ve Hindistan'ın eski Ayurveda yazıtlarında kullanımı anlatılmaktadır. Eski Yunanlılar, Romalılar ve Araplar bile bu baharatı afrodizyak nitelikleri ve diğer sağlık yararları için kullandılar.



Kakulenin Sağlık Faydaları



Çoğumuz kakule bir baharat olarak kullanıyor ve sağlık yararlarından habersiz. Dişeti ve diş enfeksiyonları, sindirim bozuklukları, akciğer tıkanıklığı ve boğaz problemleri için doğal çözümlerden biridir. Kahverengi kakule ile karşılaştırıldığında, yeşil olanların tıbbi amaçlar için yaygın olarak kullanıldığı bulunmuştur. Aşağıdakiler bu baharatın olası sağlık faydalarıdır:



Sindirim Bozuklukları İçin Kakulenin Faydaları



Kakule, mide ekşimesi, şişkinlik, asitlik, kabızlık ve hazımsızlık giderici için yararlı olduğu söyleniyor. Ayrıca, iştahı iyileştirmenin yanı sıra metabolizmayı iyileştirmek ve mide enfeksiyonlarını önlemek için de iyi bulunmuştur. Bu baharat, ağızda ve mide ülserlerinin iyileşmesi için yararlı olduğu söylenir.



Böbrek Sağlığı İçin Kakulenin Faydaları



Kakule, idrara çıkmayı teşvik ettiği ve kan basıncını düşürdüğü için böbrekler için iyi olduğu söylenir. Ayrıca, diğer toksinler ile birlikte, böbreklerdeki birikmiş kalsiyum ve üre çıkarılmasında da yararlı olduğu söylenmektedir. Kakule ayrıca genital ve idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde de kullanılır.



Ağız Sağlığı İçin Kakulenin Faydaları



Diş ve dişeti iltihaplarına karşı savaşmaktan başka, kakule kötü nefesi (ağız kokusu) önlemede de etkilidir. Antibakteriyel özellikleriyle, baharatın ağız için bir dezenfektan olarak çalıştığına inanılmaktadır. Boğaz ağrısı da rahatlatabilir.



Solunum Sağlığı İçin Kakulenin Faydaları



Kakule uzun zaman astım ve bronşit için bir çare olarak kullanılmıştır. Baharatın da ısınma etkileri var. Vücudu ısıtmak, öksürüğü atmak ve aşırı soğuktan kaynaklanan baş ağrısını hafifletmek için söylenir.



Cinsel Sağlık İçin Kakulenin Faydaları



Kakule, asırlık afrodizyaklardan biridir. Erektil disfonksiyon, iktidarsızlık, libido kaybı, erken boşalma ve cinsel güçsüzlüğün tedavisinde kullanılır. Kan dolaşımını teşvik etmek ve sinir sistemini uyarmak için söylenir. Potasyum açısından zengin olan kakule, kan basıncı ve kalp atış hızının kontrolü için iyi olduğuna inanılmaktadır.



Kakulenin Diğer Faydalar



Detoksifiye edici bir etkiye sahiptir ve antiseptik ve antimikrobiyaldir. Bunun dışında kas ve solunum spazmlarının tedavisinde kullanılır. Kakule da depresyon ve stres için bir çare olduğu söyleniyor.



Ayrıca, bu baharatın kullanılmasının bazı kanser türlerini, özellikle hormonlarla bağlantılı olanları (meme kanseri, yumurtalık kanseri ve prostat kanseri gibi) önlediği iddia edilmektedir. Bir anti-inflamatuar olan kakule, kas ve eklem ağrısını hafifletebilir. Ayrıca hıçkırık, mide krampları, kusma ve mide bulantısını rahatlatacak etkili bir spazm giderici olduğu söylenir.



Kakule, tıbbi özellikleri vardır ve yaygın olarak kullanılan bir doğal tedavidir. Ancak, bu baharatın sağlık yararlarını kanıtlayan bilimsel bir kanıt yoktur. Bununla birlikte, kakule herhangi bir yan etki veya ilaç etkileşimi neden olduğu söylenmez, ılımlı kullanımı tavsiye edilir.



Ciddi bir kakule yan etkisi olmamasına rağmen, tüketim bazen alerjik reaksiyonlara veya mide ağrısına neden olabilir. Hamile ve emziren kadınlar kakule yağı kullanmaktan kaçınmalıdır. Safra taşı olanların, acıya neden olabileceğinden, büyük miktarlarda kakule kullanılmasından kaçınmaları gerektiği söylenir.



Kakule dozu kişinin yaşı ve sağlığı gibi faktörlere bağlıdır. Yani, bu baharatı terapötik amaçlarla kullanmak istiyorsanız, bunu bir doktorun talimatlarına göre yapın. Doktorunuzun görüşünü arayın.



Yasal Uyarı: Bu sadece bilgilendirme amaçlıdır ve uzman tıbbi tavsiyenin yerini almak için kullanılmamalıdır.

Kaynak Kadinpost.com https://www.kadinpost.net/kakulenin-inanilmaz-faydalari/

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Kakulenin İnanılmaz Faydaları
Kakulenin İnanılmaz Faydaları
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/03/kakulenin-inanlmaz-faydalar.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/03/kakulenin-inanlmaz-faydalar.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy