Kabak Çekirdeğinin Sağlığa Faydaları Cilt Ve Saç İçin Yararları

Kabak Çekirdeğinin Sağlığa Faydaları Cilt Ve Saç İçin Yararları Kabak Çekirdeğinin Sağlığa Faydaları Cilt Ve Saç İçin Yararları Zengin bir...

Kabak Çekirdeğinin Sağlığa Faydaları Cilt Ve Saç İçin Yararları Kabak Çekirdeğinin Sağlığa Faydaları Cilt Ve Saç İçin Yararları

Zengin bir diyet lifi kaynağı olan kabak çekirdeği, sindirim bozukluklarını önlemenize yardımcı olan sindirim sürecine yardımcı olur. Kabak çekirdeğinde bulunan çeşitli mikro besinler, genel sağlık durumunuzu arttırmada hastalık riskini azaltır. Bu tohumların kalp sağlığını iyileştirdiği ve cilt ve saçlar için çeşitli yararları olduğu da bilinmektedir. Tüm bu faydalar ve daha fazlası bu bölümde anlatılacaktır.



Kabak Çekirdeğinin Cilde Yararları



Kabak çekirdeği, serbest radikallerin neden olduğu oksidatif hasara karşı savaşan güçlü antioksidanlardır . Bu, cildinizi yumuşak, ışıltılı ve genç tutmaya yardımcı olur. Serbest radikaller, aktif olarak hasara neden olan insan molekülleriyle etkileşime giren reaktif bir oksijen türünden oluşur; Serbest radikallerin aktivitesinden etkilenen en yaygın organ cilttir. Bu hasar kırışıklıklar, yaşlılık lekeleri ve diğer yaşlanma belirtileri olarak kendini gösterir.



Kabak çekirdeği, cilt sağlığınızda önemli bir rol oynayan temel yağ asitlerinin kaynağıdır. Cildin kurumasından ve klinik kanıtlara göre kırışıklıkların ortaya çıkmasından kaçınılmasına yardımcı olurlar. Ayrıca, kabak çekirdeği, yağ üretimini kontrol ederek akne veya sivilce görünümünü azaltmada yardımcı olabilir . Bu işlem kabak çekirdeğinin yüksek çinko içeriğinden kaynaklanmaktadır.



Bazı in vivo hayvan çalışmaları, kabak çekirdeğinin yara iyileşmesi sürecinde ümit verici potansiyelini kanıtlamıştır.



Bu faydalardan yararlanmak ve sağlıklı ve genç bir cilt elde etmek için evde kabak çekirdeği yüz maskesi yapabilirsiniz. Tüm cilt tipleri için faydalı olduğu bulunmuştur.



Bu basit maskeyi yapmak için, eşit miktarda kabak çekirdeği ve gül suyu birleştirin ve gece boyunca buzdolabında saklayın. Ertesi gün, iki malzemeyi bal ile birlikte karıştırın ve maskeniz kullanıma hazır. Cildinize 20 ila 30 dakika boyunca emilmesine izin verdikten sonra veya kuruyana kadar ılık suyla yıkayabilirsiniz.



Saç İçin Kabak Çekirdeğinin Faydaları



Kim güçlü ve parlak saçları sevmez ki? Ancak, saç dökülmesi birçok nedenleri arasında bir problemdir. Sebep ne olursa olsun, saç dökülmesi hem erkek hem de kadınlar arasında çok yaygındır, erkeklerin kellik riski daha yüksektir. Bu kabak çekirdeği yağı yardımı ile yönetilebilir. Şaşırmayın, bunu desteklemek için yeterli araştırma kanıtı var.



Sadece saç dökülmesinde faydalı olmakla kalmayıp, kabak çekirdeği yağının, hem in vivo hayvan çalışmaları hem de insan çalışmaları tarafından onaylandığı gibi alopesi tedavisinde etkili olduğu bulunmuştur. Erkeklerde saç dökülmelerinin en sık sebebi olan ve yaşlanan erkeklerin% 70'inden fazlasını etkileyen androjen alopesi kabak çekirdeğinden elde edilen yağ kullanımı ile yönetilebilir. Plasebo (terapötik etkisi olmayan ilaçlar) ile karşılaştırıldığında, kabak çekirdeği yağı ile tedavi edilen hastalarda önemli miktarda saç büyümesi vardı. Bu sonuç, tedavi öncesi ve tedavi sonrası fotoğrafların, öz değerlendirme verilerinin ve çeşitli testlerin karşılaştırılması üzerine çizilmiştir.



Bu nedenle, kabak çekirdeği yağı saç dökülmesi için güvenli ve etkili olarak kabul edilmiştir, bu da onu kullanmanız için makul bir neden sağlar.



Kabak çekirdeği yağı kolayca temin edilebilir, ancak basit bir üç aşamalı prosedürü izleyerek evde yapabilirsiniz. Tohumlarını elde etmek için büyük bir balkabağını kesin. Tohumları temizleyin ve kurutun ve renkte bir değişiklik görülene kadar ocakta kızartın. Tohumları yakmamaya dikkat edin. Son olarak, bu yağı elde etmek için bu tohumları ezmek için bir harç ve bir havaneli kullanın.



Saç dökülmesinde kullanmak için, bir çözelti oluşturmak üzere yeşil çay yardımı ile seyreltin (güçlü bir ajandır) . Şimdi yıkanmış saçlara uygulayın ve suyla durulamadan önce 5 dakika bekletin.



Sindirim İçin Kabak Çekirdeğinin Faydaları



Kabak çekirdeği zengin bir lif kaynağıdır ve hepimizin bildiği gibi lifler sindirim süreci için önemlidir. Bu tohumlar hem çözünür hem de çözünmeyen lifler içerir. Uygun sindirimi sağlamada yardımcı olacaklar ve kesinlikle kabızlıktan kurtulma sağlayacaklardır. Kabak çekirdeğini diyetinize dahil etmek için bu tohumlardan bir avuç kabuğunu güvenle yiyebilir ya da hafifçe fırında kızartın. Daha iyi bir tat için biraz yağ ve tuz ekleyebilirsiniz.



Kilo Kaybı İçin Kabak Çekirdeğinin Yararları



Kabak çekirdeği zengin lif kaynaklarıdır, yani iyi bir doygunluk indeksi sunarlar, yani daha önce kendinizi tam hissettirirler. Bu aşırı yemekten ve sağlıksız atıştırmadan kaçınacaktır. Bir paket cips yemek yerine, akşam atıştırmalıklarınız için bir avuç kızarmış kabak çekirdeğinin tadını çıkarabilirsiniz.



Kabak çekirdeği yağları olmasına rağmen, sağlıklı bir yağ kaynağıdır ve zaman zaman tekrar tekrar diyete dahil edilmeleri önerilmiştir. Sağlıklı beslenme rehberlerinden bazıları, kabak çekirdeği tüketimini kilo sorunlarına karşı savaşmak için yüksek yağlı yiyeceklere alternatif olarak belirtmiştir. NHS ayrıca diyete dahil edilmesini de önerdi.



Diyabetik Kontrol İçin Kabak Çekirdeği



Diyabet , kan şekeri seviyelerinin yükselmesine neden olan glukoz metabolizmasındaki işlev bozukluğu ile karakterize kronik bir durumdur. Diyabet ile yaşayan bireyler, yönetimi sırasında sıklıkla komplikasyon ve verimsizlikle karşı karşıya kalmaktadır.



Araştırmacılar, kabak çekirdeğinin önemli bir hipoglisemik etkiye sahip olduğunu kanıtladı, bu da kan şekeri düzeylerini azaltmaya yardımcı olduğu anlamına geliyor. Bu, kabak çekirdeğinde bulunan, nikotinik asit, trigonellin vb. Gibi glisemik kontrole neden olan makromoleküllerin aktivitelerinden kaynaklanır.



Bu bulgular, kabak çekirdeğinin, diabetes mellitustan etkilenen hastalarda diyabet kontrolüne ulaşmak için iyi doğal ajanlar olduğu anlamına gelir.



Kalp Sağlığı İçin Kabak Çekirdeğinin Faydaları



Kabak çekirdeği zengin bir uçucu yağ asidi kaynağıdır, bu yüzden kalp sağlığınız için çok önemlidirler. Kan kolesterol seviyelerini kontrol etmede yardımcı olurlar. Kabak çekirdeğinin bu işlevi kadınlarda erkeklere göre daha belirgindir ve kabak çekirdeği yağı kullanımıyla daha etkilidir. Bunun nedeni östrojen hormonu üzerindeki spesifik eylemleridir.



Randomize bir kontrol çalışmasına göre, kabak çekirdeği yağı alan kadınlar, buğday tohumu yağı alan gruba kıyasla daha yüksek konsantrasyonda yüksek yoğunluklu lipoprotein (iyi kolesterol) ve daha düşük diyastolik kan basıncı seviyelerine sahipti.



İn vivo hayvan çalışmaları ayrıca, kabak çekirdeği yağının, östrojen seviyelerinin düzensizliğinden kaynaklanan sistolik kan basıncının geliştirilmesindeki rolünü de göstermiştir.



Başka bir hayvan çalışmaları kümesi de toplam kolesterol ve düşük yoğunluklu lipoproteinin (kötü kolesterol) azaltılmasındaki rolünü göstermiştir.



İkinci mekanizmalar tam olarak anlaşılmamakla birlikte, kabak çekirdeğinin kolesterol seviyelerinin yönetimine yardımcı olduğu ve tüketiminin önerildiği kesindir.



Bu, kardiyoprotektif etkilerinden dolayı koroner kalp hastalığı riskini azaltmada yardımcı olabilir.



Beyin İçin Kabak Çekirdeğinin Yararları



Alzheimer hastalığı, ilerleyen yaşların bir sonucu olarak görülen yaygın bir nörodejeneratif (beyin hasarına neden olan) bir hastalıktır. Hafıza kaybı ve etkilenenlerin yaşam kalitesini azaltan günlük aktivitelerin gerçekleştirilmesinde azalan yetenekleri ile karakterizedir. Amiloid beta birikimi bu hastalığın patogenezine ana katkı maddesidir. Nöron ölümüne yol açan reaktif oksijen türlerinin üretimini arttırır.



Zengin bir antioksidan olan kabak çekirdeği, reaktif oksijen türlerinin populasyonunun azaltılmasına yardımcı olur ve böylece beyinden kaynaklanan hasarı tersine çevirir. Bu nedenle, diyetinize kabak çekirdeği eklemek, beyniniz için sağlıklı bir katılım olabilir.



Erkek Sağlığı İçin Kabak Çekirdeğinin Faydaları



İyi huylu prostat hiperplazisi veya prostat bezinin genişlemesi birçok yaşlanan erkeğin karşılaştığı ortak bir sorundur. Bu sık idrara çıkma ile kendini gösterir ve bu tür erkekler de idrara çıkma konusunda zorluk çekerler. İyi huylu olmasına rağmen ( kanser riski ile ilişkili olmasa da ), bu durum böbrek taşı ve mesane enfeksiyonu riskini arttırır, bu nedenle en erken zamanda yönetilmelidir.



Kabak çekirdeği yağı bu durumun belirtilerini azaltmada yardımcı olur ve ayrıca etkilenenlerin yaşam kalitesini arttırmada yardımcı olur. Bu yağın kullanılması, durum için geleneksel tedaviye tamamlayıcı veya alternatif bir ilaç olarak güvenle önerilmiştir.



Kadın Sağlığı İçin Kabak Çekirdeğinin Faydaları



Yukarıda kabak çekirdeği tohumlarının kadınlarda kan kolesterol seviyelerini düşürmede nasıl yardımcı olduğunu tartıştık. Bu faydalara ilaveten, menopoz sonrası kadınlara verilen kabak çekirdeği, menopozdan sonra sık görülen baş ağrısı, eklem ağrıları ve sıcak basmaların azaltılmasında yardımcı olmuştur. Bu nedenle, kabak çekirdeğinin menopoz deneyimlerini iyileştirmede yardımcı olduğu söylenebilir. Ayrıca, kabak çekirdeği yağı, depresyonu azaltmada etkiliydi ve katılımcıların mutluluk puanlarını iyileştirmek için hazırlandı.



Yani, menopoz kadınları bundan sonra yeni bir en iyi arkadaşı olabilir!



Kabak Çekirdeği Ne Kadar Yenilmeli



Kabak çekirdeği ağızdan alındığında güvenlidir. Bu fındıklardan bir avuç çiğ veya kızartılmış halde alınabilir. Alternatif olarak günlük 1 ila 2 çay kaşığı kabak çekirdeği alınabilir. Öğütülmüş karışımın sabah ve akşam dozları da tüketilir.



Sağlıklı bireyler için, toplam günlük doz 10 mg'ı geçmemelidir. Bununla birlikte, herhangi bir sağlık bozukluğu durumunda, alınacak kabak çekirdeğinin dozajı ve şekli konusunda doktorunuza danışmanız en iyisidir.



Kabak Çekirdeğinin Yan Etkileri



Tüketim için genel olarak güvenli olmasına rağmen, kabak çekirdeğinin aşırı çekilmesi aşağıdaki yan etkilere sahiptir:



  • Şişkinlik ve gaz - Kabak çekirdeği zengin bir lif kaynağıdır ve su alım miktarını arttırmadan tüketilmesi bu yan etkiye sahiptir.

  • Kabızlık - kabızlık belirtilerini azaltma ile ilgili olsa da, aşırı bir dozu sezgisel olabilir.

  • Kilo alımı - kabak çekirdeği zengin kaynaklar esansiyel yağ asitleridir ve yağ tüketiminin artması yadsınamaz bir şekilde kilo alımına neden olur

  • Tek bir vaka çalışması, hasta için aşırı derecede rahatsız edici olan kabak çekirdeği kullanımının aşırı olması nedeniyle bezoar (sindirim sisteminde sindirilmemiş malzemenin birikmesi) oluşumunu bildirmiştir.

Kaynak Kadinpost.com https://www.kadinpost.net/kabak-cekirdeginin-sagliga-faydalari-cilt-ve-sac-icin-yararlari/

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Kabak Çekirdeğinin Sağlığa Faydaları Cilt Ve Saç İçin Yararları
Kabak Çekirdeğinin Sağlığa Faydaları Cilt Ve Saç İçin Yararları
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/03/kabak-cekirdeginin-saglga-faydalar-cilt.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/03/kabak-cekirdeginin-saglga-faydalar-cilt.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy