Evde elma sirkesi nasıl yapılır?

Evde elma sirkesi nasıl yapılır? Evde elma sirkesi nasıl yapılır? Elma sirkesi sağlık ve güzellik yararları için çok popülerdir. Şimdi çe...

Evde elma sirkesi nasıl yapılır? Evde elma sirkesi nasıl yapılır?

Elma sirkesi sağlık ve güzellik yararları için çok popülerdir. Şimdi çeşitli amaçlar için yaygın olarak kullanılmaktadır. Elma sirkesinin sağlığa faydalarından bazıları; Evde kendi elma sirkenizi hazırlayabilirsiniz. Sadece bazı basit malzemeler gerektirir. İşte evde elma sirkesi yapmak için en kolay yöntem.



Malzemeler



  • Elmalar

  • Su

  • Bal veya şeker

Haızrlanışı



- Elma sirkesi yapmak için organik elma kullanmak en iyisidir. Elmanın seçimi sirkenin ve lezzetin kalitesini de belirler. En iyi bitmiş ürünü alabilmek için en kaliteli elmaları bulmaya çalışmalısınız. Elmaları iki kez akan suda iyice yıkayın. İhtiyacınız olan miktara göre üç ila dört elmayı kullanabilirsiniz.



- Bunları yıkadıktan sonra elmaları küçük küpler halinde kesin. Elmaları kesmek için temiz bir bıçak kullanın. Elmaları en az bir inç küp küp şeklinde kesin.



- Şimdi elmaları kavanoza aktarın. Geniş ağızlı bir cam kavanoz kullandığınızdan emin olun. Ayrıca, kullandığınız elma sayısına göre daha büyük bir kavanoz seçtiğinizden emin olun. Elmaları mayalamak için asla çelik veya bakır kap kullanmayın. Metal kullanırsanız karışımla reaksiyona girip başka bir madde oluşturabilir ve sirkenizde metalik bir tat bırakacaktır.



- Tüm elmaları suyla kaplayacak şekilde kavanozu suyla doldurun. En iyi sonucu elde etmek için filtrelenmiş su veya maden suyu kullanmalısınız. Çok fazla veya çok az su eklemeyin. Çok fazla su karışımı zayıflatabilir, ancak daha az su elmaların doğru şekilde mayalanmasına izin vermez. Sadece tüm elmaları kaplayacak kadar su ekleyin.



- Şimdi her elma için bir çorba kaşığı şeker ekleyin. Şeker fermantasyon sürecinde yardımcı olacaktır. Şeker ekledikten sonra, karışımı iyice karıştırın, böylece her şey iyi birleşir. Tercihinize göre şeker yerine bal da kullanabilirsiniz. Ham şeker de iyi bir seçenek olabilir.



- Karışım hazırlandıktan sonra, kavanozu tülbentle örtün. Tülbent, çözeltiyi örter ve karışımın nefes almasını sağlar. Bezi kavanozun üzerine yerleştirin ve lastik bir bant yardımı ile sabitleyin.



- Şimdi kavanozu sıcak ve karanlık bir yere yerleştirin. Kavanozu, rahatsız edilmeyeceği ve güneş ışığına maruz kalmayacakları bir yerde saklayın. Ayrıca, yerin yeterince sıcak olduğundan emin olun.



- Bir tahta kaşıkla elmaları kaydırmak için karışımı en az iki ila üç günde bir karıştırın.



- Birkaç gün sonra, fermantasyon sürecini gösteren kabarcıkları fark edeceksiniz. Daha sonra elmanın kavanozun dibinde tamamen batacağını göreceksiniz.



- Şimdi karışımı süzün ve elmaları bir kenara koyun. Elma suyunu tekrar kavanoza koyun ve tekrar tülbentle örtün. Daha önce olduğu gibi kavanozu sıcak ve karanlık bir yere geri koyun.



- Şimdi elma şarabını 3 ila 6 hafta bırakın ve haftada bir kez karıştırın. 5 ay sonra sirke dokusunu ve keskin kokuyu hissederseniz sirkenin tadını çıkarın. O zaman sirken hazır. Sirkenin hazır olmadığını düşünüyorsanız, bir süre daha saklayın.



- Sirke temiz ve hava geçirmez bir kapta saklamaya ve oda sıcaklığında saklamaya hazır olduğunda. Sirke çok kuvvetli olursa, karışımı sulandırmak için su ekleyebilirsiniz.

Kaynak Kadinpost.com https://www.kadinpost.net/evde-elma-sirkesi-nasil-yapilir/

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Evde elma sirkesi nasıl yapılır?
Evde elma sirkesi nasıl yapılır?
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/03/evde-elma-sirkesi-nasl-yaplr.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/03/evde-elma-sirkesi-nasl-yaplr.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy