Aşk Sembolleri İlişkilerde Yanlış Anlamalar Yaratabilir

Aşk Sembolleri İlişkilerde Yanlış Anlamalar Yaratabilir Aşk Sembolleri İlişkilerde Yanlış Anlamalar Yaratabilir Aşkın sembolleri nelerdir?...

Aşk Sembolleri İlişkilerde Yanlış Anlamalar Yaratabilir Aşk Sembolleri İlişkilerde Yanlış Anlamalar Yaratabilir

Aşkın sembolleri nelerdir? Çiçekler sevginin sembolü olabilir. Bir şarkı, bir hediye ya da bir mücevher parçası, sevginin simgesi olabilir. Sözlü bir taahhüt, bir semboldür. Sözlü bir iltifatın ya da telefon görüşmesinin erken dönemlerinde, ilginin simgesi olabilir. İlişki daha ciddi olduğunda, sözleri ve sözel vaatleri duyguyu sembolik olarak düşünebiliriz.

Gerçek aşkı arayışında, kafamız karışmaz ve sembollere bağlanmazsak faydalı olur. Aşk bir duygudur ve ölçülebilir değildir. Ama biz sık sık kendi anlamımızı ve sevgimizi ölçmeyi vermeye çalışırız. İnsanların bizi ne kadar sevdiklerini ve yorumladıklarını görüyoruz. Birisi bizi sevdiğini söylerse, bu kelimeleri kanıt olarak kullanırız. Yollarından çıkıp arkadaşlarıyla bir gezintiye dönerlerse, bu sevginin sembolik olduğunu düşünebiliriz. Onlar hakkında ne hissettiğimizi biliyor olabiliriz, ama birisinin bizi nasıl hissettiğini söyleyemeyiz. Duyguları doğrudan algılamak için kullanılmıyoruz, bu yüzden birisinin bizi nasıl hissettiğini gösteren semboller arıyoruz. Sevginin gerçek duygularını deneyimlemek yerine semboller hakkında kendi anlamımızı değiştiririz.

Aşk ilişkilerinde iletişim güçlüğü

Aşık olduğumuzda, duyguyu iletemeyiz çünkü aşk sessizdir. Sözlerle iletişim kurmaya alışkınız ama duyguları iletmek için hiçbir kelime yok. İnsanlara duygularımızı anlatmak ya da yerlerinde semboller vermek için kelimelerimizi kullanırız. Sözlerimiz, diğer insanın nasıl hissettiğimizi anlayabildiği ve anladığını gösteren sembollerdir. Sevginin duyguları biçimsizdir ve bu yüzden sözleri bir iletişim kuralı olarak kullanırız.

Çiçekler, çikolata, mücevher ve kartlar, duygularımızı iletmek için harika sembolik yollardır. Fakat bu semboller, sevginin gerçekliğini kanıtlamaz. Bu hediyeler, telafi etmek için bir şeyler yapmaktan dolayı suçluluk veya utanç yüzünden kolayca verilebilir.

Bu durumda, armağanın büyüklüğü, bir kişinin suçu ve sevgisi yerine kendi yargısını ölçmesi olabilir. Onları kendi yargılarından salıverecek olan affetmeyi arıyorlar. Hediyenin neyi sembolize ettiğini anlamak kolaydır, çünkü verenin duygu ve düşünce sürecini görmek her zaman mümkün değildir. Onların motivasyonlarını yorumlamamız, onlara ilham verenlerden farklı olabilir.

Şirketler ve reklamverenler, sevgi sembollerinin ne anlama geldiğini bize anlatmaya isteklidir. Tatil reklamlarında eşini ya da kız arkadaşını vermek için hediye alışverişi yapan erkeklerin örneklerini görüyoruz. Vermek için sevginin doğru sembolünü arıyorlar. Kuyumculuk şirketi sembolleri satıyor ve izleyiciye mücevherlerinin ne anlama geldiğini anlatıyor. Hatta maaşınızın ne kadarını, sattıkları sembollere harcayacağınız konusunda tavsiyeleri var.

Erkekler bir parça mücevher satın alıyor mu, çünkü sevgiden ilham alıyor, yoksa kadının sembolünün boyutunu nasıl yorumlayacağından korkuyor mu? Bir kadının istediği sembolü alamazsa, duygusal olarak tepki verebileceği sembollere cevap vermek için çok şartlıyız. Duygusal tepki gerçekten sembolle ilgili değil. Sembolün kendi yorumuna gerçekten tepki veriyor. Belirli tatillerden beklenen bir sembolü almamak, bir kişinin kendi yorum ve beklentilerine tepki göstermesine neden olabilir. Eğer eşimize söz verdiğimiz bir şeyi yapmayı unuttuysak, mutlaka 'sevmeyi ve takdir etmedikleri anlamına gelmez. Bu anlamı eylemlerine uygularsak, kendi başımıza yaparız.

Bir nişan yüzüğü, sevginin sembolüdür. Bu duygu kendisi değil. Ama ne kadar sıklıkla elmasın boyutu ve kalitesi ve neyi ifade ettiği hakkında tartışmalar oldu?

Daha büyük bir elmas, birinin kalbinden daha fazla sevginin geldiğini gösterir mi?

Daha küçük bir elmas, sizin için daha az hayranlık ve sevgi olduğu anlamına mı geliyor?

Hayır. Eğer birisi bize 4 gül getirirse, ne demeye çalışıyorlar acaba?

Zihnimizde bir düzine gülün ne anlama geldiğini açık bir şekilde anlayabiliriz, ama 4 gülün anlamı nedir?

Semboller kullanımımızda genellikle daha fazla sembolün, kişinin bizim için daha fazla sevgiye sahip olduğu anlamına geldiğini yorumlarız. Daha fazla ve daha büyük semboller, daha fazla duygu olduğu anlamına gelmez.

Semboller, duygusal kalp kırıklarına yol açan aşk yansımalarına dönüşebilir.

Sevginin sembollerini vermek, bir kişinin dikkatimizi çekmesi ve bizden istediklerini elde etmesinin bir yolu olabilir. O kişiye çekici geliyoruz çünkü bize verdikleri sembolleri önemsiyoruz. Bir iltifat, dikkatimizi çeken birinin vermesi için kolay bir sembol.

Onlara daha fazla ilgi duyuyoruz çünkü övgüden hoşlanıyoruz. Birisi bize güzel bir geleceğe söz verirse, hayatımızın onlarla ne gibi olacağına dair aklımızda tam bir hayal yaratabiliriz. Hayal gücümüzde sahip olduğumuz hayallere, sözlerinden ilham alarak aşık olabiliriz. Bu durumda, hissettiğimiz o rüya için ifade edilen kendi sevgimizdir.

Bu sözleri veya o kişiyi ne zaman duyduğumuz veya düşündüğümüzde, o rüyanın duygularını zihnimizde hissederiz. Sembol hafızamızda sakladığımız güçlü bir duygusal hayal için tetikleyici olabilir. “Düğün” kelimesi, aklımızda büyük bir hayal kurmak için kullanabileceğimiz bir sembol. O rüyada çok fazla anlam ve duyguya yatırım yapabiliriz ve bu hayatlarımızda çok güçlü bir güç olabilir. Bazen hayaller o kadar güçlü olabilir ki, bizi yönetirmiş gibi. İlişkideki duyguyu yitirdiğimiz simgesine çok odaklanabiliriz.

Bazen insanlar yeterli sembollere sahip olmadıkları zaman sevgisiz hissettikleri sembollerin önemine odaklanırlar. Rüyalarını devam ettirmek için sürekli olarak onlara sembol sağlamak için partnerine ihtiyaçları var. Bir insanın bize ne kadar büyük ve sıklıkla sevgisinin somut sembollerini verdiğini ne kadar çok sevdiğini ölçmek için koşullu hale geliriz. Bize sözlerle anlatmalı ya da sevgisini sembolize eden eylemlerle göstermeliler. Ama bu bizi boş hissediyor çünkü semboller duygusal özlemimizi tatmin etmiyor. Bu, sembolik bir temsil değil, aramamızı tatmin edecek olan sevginin duygusudur.

Bazen kendimize duydukları ihtiyacı tatmin etmeye çalıştığımız sevgi sembollerine ihtiyacımız var. Alışverişe gidip kendi hediyemizi satın alıp, “Buna değerim” veya “Bunu satın aldım çünkü bunu kendimi çok fazla sevmem için çok seviyorum.” Biz bir nesneyi kendi aşkımız için tetikleyici olarak kullanıyoruz. Eğer aşk duygusunu kendimiz için gerçekten tecrübe edersek, hatırlatma olarak bir sembole ihtiyaç duymazdık. Sevginin kendimiz için duyduğu duygu tamamen kendi başına tatmin edicidir. Kendimizi gerçekten sevdiğimizde, kendimizi veya başkalarını duygusal olarak hissettiklerimizi ikna etmeye gerek yok.

Birinin anlaşılması için soru sorduğundan emin olmak için

Erkekler ve kadınlar arasındaki yanlış anlamalar, Mars veya Venüs gibi farklı gezegenlerden oldukları için gerçekleşmez. Yanlış anlamalar ve tepkiler genellikle olur çünkü erkekler ve kadınlar aşk sembollerini farklı şekilde yorumlarlar. Farklı cinsiyetler, farklı dergileri okuyor ve kodlanmış semboller için farklı anlamlar öğreniyorlar. Çocuklar çoğunlukla erkeklerle vakit geçiriyor ve diğer erkeklerle nasıl iletişim kuracaklarını öğreniyorlardı. Kadınlar çoğunlukla diğer kadınlarda büyüdü ve kadınlarla iletişim kurmak için farklı bir kod öğrendiler.

Hepsi aynı dil'dir, ancak aynı kelimeler kullanılsa bile iki kişi sembolleri tamamen farklı bir şekilde yorumlayabilir. Farklı kadınlar bile aynı sembol için farklı yorumlara sahiptir. Herkesin her kelime sembolü için kendi anlamı vardır. Bu bazen ayrılması zor olabilir, çünkü sadece kendimizi açıklamak için kelimelerimiz var. Kendimizi açıkça kelimelerle açıklamamıza rağmen, diğer kişi, bu sözlerin ne anlama geldiğinin farklı bir yorumuna sahip olabilir. Birini gerçekten anlamak için, ne anlama geldiği hakkında sorular sormalıyız.

Bir adam bir kadına bir tarihin ardından “Seni sonra ararım” dediğinde, çok sade ve basit bir İngilizcedir, ama ne demek istediğini ve ne anladığını iki farklı şey olabilir. Adam ne demek istediğini “bilir” ve kadın başka bir şeyi “bilir”. Bu yanlış anlama, duygusal dramın kaynağı olabilir ve bu dört basit kelime ile. Yanlış anlıyoruz çünkü başka bir insanın sahip olduğumuz kelimeler için aynı anlama sahip olduğunu varsayıyoruz, ama yapmıyorlar.

Birisinin kullandığı kelimelerin anlamını öğrenene kadar, yanlış iletişim ve yanlış anlamalar olacaktır. Aynı zamanda kelimeler için sahip olduğunuz anlam ve duygusal bağları öğrenmek zorunda kalacaklar.

İlişkideki anlama, Kendi Farkındalık ile başlar

Kelime ve semboller için kodlanmış anlamlarınızı birisine açıklayabilmeniz için öncelikle kendinizin farkında olmanız gerekir. Bu, simgelerinizin ne anlama geldiğini, bunları nasıl yorumladığınızı ve zihninizde görüntülere ve düşlere verdiğiniz duygusal eklerin farkında olmanız anlamına gelir. Kendi kodlanmış sembollerinizden haberdar olduğunuzda, başkalarıyla daha net bir şekilde iletişim kurabilirsiniz. Açık iletişim, ilişkilerinizdeki anlayış, saygı ve netliğin kalitesini arttıracaktır. Bu, sevginin gerçek duygularının büyümesine izin verecek ve ilişkinizi sembollere daha az bağımlı hale getirecektir. Farkında olduğunuzda, bir sembolün hissettiklerinizi iletemeyeceğini biliyorsunuz; ve sevginiz artık sembollerin değişimine dayanmadığı zaman, insan sevgisinin en güzel ifadesine çiçek açmaya başlıyor: koşulsuz sevgi.

Kaynak Kadinpost.com https://www.kadinpost.net/ask-sembolleri-iliskilerde-yanlis-anlamalar-yaratabilir/

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Aşk Sembolleri İlişkilerde Yanlış Anlamalar Yaratabilir
Aşk Sembolleri İlişkilerde Yanlış Anlamalar Yaratabilir
https://www.kadinpost.net/wp-content/uploads/2018/09/ask_sembolleri_iliskilerde_yanlis_anlamalar_yaratabilir_h268_fdb11.jpg
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/03/ask-sembolleri-iliskilerde-yanls.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/03/ask-sembolleri-iliskilerde-yanls.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy