Fındığın 11 Şaşırtıcı Sağlık Faydaları

Fındığın 11 Şaşırtıcı Sağlık Faydaları Fındığın 11 Şaşırtıcı Sağlık Faydaları Fındıkta olağanüstü sağlık yararları arasında sağlıklı kalbi...

Fındığın 11 Şaşırtıcı Sağlık Faydaları Fındığın 11 Şaşırtıcı Sağlık Faydaları

Fındıkta olağanüstü sağlık yararları arasında sağlıklı kalbin desteklenmesi, diyabetin yönetilmesi, beyin sağlığının desteklenmesi, kanserin önlenmesi, kilo kaybının desteklenmesi, sinirsel hasarın önlenmesi, sağlıklı kasların desteklenmesi, kemik sağlığının desteklenmesi, sinir sistemi sağlığının desteklenmesi ve cildin iyileştirilmesi sayılabilir.



Fındık, vücudun rejeneratif işlevlerini yerine getirmesine ve kas sağlığını korumasına yardımcı olan yüksek miktarda iyi yağ ve protein içeren besleyici olarak yoğun meyvelerdir. Bu makale, fındıkların sağlığa zararlı 11 sağlık yararını tartışıyor.



Fındık Besin Değerleri



Fındık lezzetli ve besin değeri yüksektir; Aşağıda 100 gramlık bir porsiyona dayanarak fındıkların besin içeriği verilmiştir.



  • Diyet lifi 9.7g

  • Protein 15g

  • Yağ 60.75g

  • Karbonhidratlar 16.70mg

  • Kalsiyum 114.0 mg

  • Demir 4.70mg

  • B6 Vitamini 0.563mg

  • E Vitamini 15.03mg

  • K Vitamini 14.2mcg

  • Bakır 1.725mg

  • Magnezyum 163.00mg

  • Manganez 6.175 mg

  • Fosfor 290.00mg

  • Potasyum 680,00 mg

  • Selenyum 2.4mcg

  • Çinko 2.45mg

Bu besinlerin yanı sıra fındıklar da mükemmel bir antioksidan kaynağıdır ve lutein ve zeaksantin gibi bitki bazlı kimyasal bileşiklerdir.



Fındığın 11 Şaşırtıcı Sağlık Faydaları



Fındığın besin bileşimi etkileyicidir ve kesinlikle en sağlıklı gıdalardan biridir. Aşağıdaki Fındık 11 şaşırtıcı yararları



1. Kalp Sağlığı



Genel olarak ağaç fındıkları kalp sağlığı için faydalı sayılır, fındıklar istisna değildir. Magnezyum ve potasyum kombinasyonu fındıkları mükemmel vazodilatörler yapar. Ayrıca LDL'nin veya kötü kolesterolün çıkarılmasını teşvik ederken arterleri ve kan damarlarını temizlemeye yardımcı olan diyet lifi bakımından da zengindir. Kötü kolesterol, diyabet gibi diğer birçok kronik hastalıktan sorumludur. Fındık, vücudun düzenli olarak gerçekleştirdiği rejeneratif işlemlerden sorumlu olan iyi yağlarda ve amino asitlerde yüksektir. Kardiyovasküler sistem HDL kolesterolünden büyük ölçüde yararlanır ve fındıkta bulunan antioksidanlar, iltihabı yatıştırır ve kardiyovasküler sistemdeki düşük oksidatif stresi azaltır.



2. Diyabet Yönetimi



Magnezyum, fosfor ve potasyum, diyabetin önlenmesi ile ilişkili minerallerdir. Fındık, şeker hastalığından muzdarip olan herkes için faydalı olan bu minerallerin iyi bir kombinasyonunu sağlar. Hazel fındıkların iyi kolesterol depolanmasını destekleme kabiliyeti kötü kolesterolü azaltır. LDL kolesterol şeker hastaları üzerinde olumsuz bir etkiye sahiptir ve belirtilerin kötüleşmesinden genellikle sorumludur. Fındıktaki diyet lifi ve amino asitler de aynı zamanda bir avantajdır. Şeker hastaları üzerinde yapılan çalışmalar, ağaç fındıklarını diyetlerine sokanların gerçekte kan şekeri ve kolesterol seviyelerinde daha az ani yaşadığını gösteriyor.



3. Beyin Sağlığı



Fındık, ceviz beyin için yiyecek olarak kabul edilir. Niye ya? Hücre yenilenmesinde yardımcı olan ve sağlıklı beyin fonksiyonlarını destekleyen iyi yağlar, protein ve amino asitler içerirler. Kombinasyonu, E vitamini, K vitamini, tiamin ve selenyum fındık mevcut beyin için mükemmel bir besindir. Alzheimer gibi hastalıkların önlenmesinde de değerli olabilir, çünkü bu hafıza ve beyin aktivitesini geliştirir.



4. Kanser Önleme



Fındık lezzetli bir antioksidan kaynağıdır; akciğer, meme ve prostat kanseri riskini azaltan özellikler gösteren E vitamini içerirler. Fındıkta bulunan antioksidanlar, kanser oluşumundan büyük ölçüde sorumlu olan oksidatif stres ile mücadelede çok faydalıdır. Fındık, tiamin, selenyum bakımından zengindir; kanser semptomları ile mücadele eden daha güçlü bir bağışıklık geliştirmeye yardımcı olabilecek güçlü antioksidanlar olan lutein ve zeaksantin.



5. Kilo Kaybı



Obezite ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor ve genel kiloda sağlıklı bir kiloyu korumak gerekli. Fındık, iyi yağlarda ve diyet liflerinde yüksektir, bu da aşırı istekleri azaltmaya yardımcı olur ve atıştırma için daha sağlıklı bir seçenektir. Fındık birçok besin bakımından zengindir ve bu da öğünler arasında enerji seviyesini yükselterek kilonuzu kontrol altında tutar.



6. Sinir Hasarını Önleme



Fındık, herhangi bir nöral hasarı önlemeye yardımcı olduğu ve sağlıklı bir beyin sağladığı için anneleri beklemesi için önerilen mükemmel bir folat kaynağıdır. Folat aynı zamanda beyni sağlıklı tutmak ve beyinden vücudun geri kalanına mesajların düzgün iletimini teşvik etmek için mükemmeldir.



7. Sağlıklı Kaslar



Magnezyum, K vitamini ve kalsiyum vücudun kas sistemini sağlıklı tutmak için ideal kombinasyonlardır. Kasların gevşemesine ve yenilenmesine yardımcı olur, bu da ağrıyı ve kronik kasları azaltır. Fındıktaki protein içeriği ayrıca kas yapımında çok faydalıdır ve atıştırma öncesi ve sonrası ideal bir idealdir.



8. Kemik Sağlığı



Kemik yoğunluğu kaybı, artrit ve eklem ağrısı gibi ciddi inflamatuar hastalıklara yol açabilir. Fındık, yaşlandıkça kemik yoğunluğunu sağlam tutan temel mineraller olan kalsiyum, potasyum, magnezyum ve fosfor bakımından yüksektir. Manganez, daha güçlü kemikler oluşturulmasına yardımcı olur ve ayrıca kadınlarda osteoporozun başlamasını önler.



9. Anemi



Anemiye demir eksikliği neden olur ve çoğu diyet bu konuda yetersizdir. Çoğu vücut fonksiyonu tamamen kapanacağı için demir kaybı sağlığa son derece zararlıdır. Fındık, daha fazla kırmızı kan trombositi üretmek için birlikte çalışan ve aynı zamanda vücuttaki hemoglobini artıran folat, bakır ve demirin etkileyici bir kombinasyonuna sahiptir.



10. Sinir Sistemi Sağlığı



Vücudun içinden geçen karmaşık bir sinir ağı vardır. Sistemin yeterince çalışmasını sağlamak için fındıklar miyelin üretimine yardımcı olur, bu sinirlerin kılıcıdır. Bu, elektrik sinyallerinin vücuda ve beyine iletilmesini sağlamak için gereklidir.



11. Sağlıklı Cilt



Tehlikeler sadece iç sağlığı teşvik etmekle kalmaz aynı zamanda cildin görünümünü sağlıklı tutmaya da yardımcı olur. Fındık iyi bir E vitamini ve C vitamini kaynağıdır. Bu vitaminler cilt bakımının kutsal kâsesi olarak kabul edilir ve yağ asitlerinin kombinasyonu onları sağlıklı ve ışıldayan ciltler için en iyi yiyecek yapar.



KadınPOST Bir Kelime



Fındık ve çikolata cennette yapılan bir eşleşmedir, aperatifler veya tatlılar genel vücut sağlığı için çok yararlı olabileceğinden diyetlerinize fındık eklemek. Bir parça bitter çikolata ve birkaç fındık, vücudunuzun iç kısmında yardımcı olur ve bu tatlı arzuları engeller.

Kaynak Kadinpost.com https://www.kadinpost.net/findigin-11-sasirtici-saglik-faydalari/

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Fındığın 11 Şaşırtıcı Sağlık Faydaları
Fındığın 11 Şaşırtıcı Sağlık Faydaları
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/02/fndgn-11-sasrtc-saglk-faydalar.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/02/fndgn-11-sasrtc-saglk-faydalar.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy