Bipolar Bozukluğun Uyarı İşaretleri (Manik Depresyon) Nedenleri Ve Tedavisi

Bipolar Bozukluğun Uyarı İşaretleri (Manik Depresyon) Nedenleri Ve Tedavisi Bipolar Bozukluğun Uyarı İşaretleri (Manik Depresyon) Nedenl...

Bipolar Bozukluğun Uyarı İşaretleri (Manik Depresyon) Nedenleri Ve Tedavisi Bipolar Bozukluğun Uyarı İşaretleri (Manik Depresyon) Nedenleri Ve Tedavisi

Manik depresyon olarak da bilinen bipolar bozukluk, aşırı duygu durum dalgalanmaları içeren zihinsel bir hastalıktır. Aşırı ruh hali dalgalanmaları duygusal yüksek ve alçak içerir. Bipolar bozukluk ayrıca depresyonu da içerir.



Bu bozukluk günlük işleri tamamlamayı zorlaştırıyor. Bir kişi çoğu faaliyete ilgisini kaybedebilir. Bu ruh hali değişimleri uyku düzeninizi, davranışınızı, karar gücünüzü ve enerji seviyenizi daha da etkileyebilir. Bipolar bozukluk üç kategoride sınıflandırılabilir.



Bipolar I



Hastanın en az bir veya daha fazla manik dönem geçirdiği durumdur. Hasta bölümden önce veya sonra majör depresyon yaşayabilir.



Bipolar II



Bipolar II'li bir kişi, en az iki hafta sürebilen büyük bir depresyon dönemi yaşayabilir. Hasta ayrıca en az bir hipomani atağı geçiriyor. Kadınlarda daha sık görülür.



siklotimi



Siklotimili bir kişi hipomani ve depresyondan muzdariptir. Hasta ruh hali sabit olduğunda sadece bir veya iki ay yaşayabilir.



Ayrıca okuyunuz: Melankolik Depresyon Belirtileri ve Nedenleri



Bipolar bozukluğun uyarı işaretleri nelerdir?



Bipolar bozukluk belirtileri ayırt etmek zordur, çünkü diğer koşullar da bu belirti ve semptomları gösterebilir. Bozukluk iki ana bölüm gösterir - depresyon ve depresyon.



Mani belirtileri:



  • Çok fazla enerji ve yaratıcılık ile uzun bir süre için çok mutlu bir ruh hali

  • Uyuyamamak

  • Sürekli düşünme veya çok hızlı konuşma

  • Fikir dolu

  • Her şey hakkında sürekli heyecan

  • Huzursuz hissetmek

  • Daha sık rahatsız olmak

  • Sinirlilik

  • Artan alkol tüketimi

  • Kompulsif alışveriş

  • Kendine fazla güvenme

Depresyon belirtileri:



  • İştah kaybı veya iştah artışı

  • Yorgunluk veya enerji eksikliği

  • Üzgün, boş ve umutsuz hissetmek

  • Düşünmek ve konsantre olmak yetersizliği

  • İntihar düşünceleri

  • Kilo kaybı veya kilo alımı

  • Arkadaşlardan ve aileden çekilme

Ayrıca okuyunuz: Ayrılık Sonrası Depresyondan Kurtulma



Bipolar bozukluk nasıl tedavi edilir?



Yukarıdaki belirtileri yaşarsanız bir doktora danışmalısınız. Bipolar bozukluğun ilerlemesini önlemek için pratik yapabileceğiniz bazı kolay yöntemler.



Doğru doktoru seç



Özgürce konuşabileceğin bir psikiyatri bulmalısın. Doktor ruh hali değişimlerinde savaşmanıza yardımcı olmalıdır. Doktorunuz tarafından önerilen tedaviyi ve ilaçları takip etmelisiniz.



Diyet değişiklikleri yapın



Yemeğiniz ruh halinizi de etkileyebilir. Alkol ve kafeinden mümkün olduğunca kaçınmalısınız. Doktorunuz size bu durumla savaşmanıza yardımcı olacak gerekli besinleri önerir. Doğru gıda, ilacın olumlu etkisini artıracaktır. Alkol durumu daha da kötüleştirir.



Uygun uyku



Uyku düzeniniz ruh halinizi etkiler. Düzgün uyumadığınızda daha fazla tahriş ve yorgunluk hissedersiniz. Uyku planınızı korumalısınız. Uyku programınızdaki büyük değişikliklerden kaçınmaya çalışın. Hiç uyuyamıyorsanız, doktorunuzdan size uygun ilaçları vermesini istemeniz gerekir.



Stresi azalt



Çok fazla stres fiziksel sağlığın yanı sıra zihinselinize de çok zarar verebilir. Stresi azaltmak için çok fazla işten veya çoklu görevden kaçınmalısınız. Stresinizin seviyesini düşürün ve meditasyon gibi stres azaltma yöntemlerini uygulayın.



Egzersiz



Düzenli egzersiz çok önemlidir, çünkü hem fiziksel hem de duygusal olarak güçlü hissetmenizi sağlar. Bisiklete binme, yüzme, hızlı yürüyüş vb. Gibi her türlü egzersizi yapabilirsiniz. Günlük egzersizler, bir program oluşturarak gününüzde ruh halinizi yükseltmenize ve bir yapıyı güçlendirmenize yardımcı olur.

Kaynak Kadinpost.com https://www.kadinpost.net/bipolar-bozuklugun-uyari-isaretleri-manik-depresyon-nedenleri-ve-tedavisi/

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Bipolar Bozukluğun Uyarı İşaretleri (Manik Depresyon) Nedenleri Ve Tedavisi
Bipolar Bozukluğun Uyarı İşaretleri (Manik Depresyon) Nedenleri Ve Tedavisi
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/02/bipolar-bozuklugun-uyar-isaretleri.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/02/bipolar-bozuklugun-uyar-isaretleri.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy