Bağımlılık Kişilik Bozukluğu Belirtileri

Bağımlılık Kişilik Bozukluğu Belirtileri Bağımlılık Kişilik Bozukluğu Belirtileri Bağımlılık yapan kişilik bozukluğunun teşhis edilmesi zo...

Bağımlılık Kişilik Bozukluğu Belirtileri Bağımlılık Kişilik Bozukluğu Belirtileri

Bağımlılık yapan kişilik bozukluğunun teşhis edilmesi zordur, çünkü bağımlılar ciddi bir gizlilik yaşarlar. Bu durumu daha iyi tanımanıza yardımcı olmak için bu bozukluğun birkaç belirtisinden bahsederiz.



"Bağımlılık yapan bir kişilik, alışkanlık yaratan uyuşturucu / alkol veya kompulsif davranışa (kumar, aşırı yeme / yenme, cinsiyet) yanıt olarak gelişen bir özellik veya özellik dizisidir."



Ne yazık ki, bağımlılık yapan kişilikleri öne süren teorileri destekleyen çok fazla tıbbi veya bilimsel veri yoktur. Böylece, bağımlılık kişilik bozukluğunun temelleri büyük ölçüde belirsizdir. Genellikle, bu bozukluk dışsal bir faktöre bağımlılıktan sonra teşhis edildiği için, kişi tamamen ele geçirir.



Neyse ki, bu bozukluğu olan kişilerin normal yaşama geri dönmeleri için tedavi edilebilecekleri birçok yol vardır. Bununla birlikte, tedaviye başlamadan önce, bu bozukluğun bazı belirtilerini görelim.



Antisosyal Kişilik



Bağımlılık yapan bir kişiliğe sahip olması muhtemel bir kişi, doğası gereği asosyal olacaktır. Sosyal çevrelerden, ailelerinden, akrabalarından ve arkadaşlarından kendilerini tamamen geri çekmeye çalışacaklar. Bağımlılık yapan kişiliklerin geri çekilmesinin nedeni , ahlak ve etik sorunlarının gündeme getirilemeyeceği kabuklarında olabileceğidir.



Uyuşturucuya giden kişiler, saatlerce hatta günlerce odalarında kalacaktır. İnsanlardan kaçınmak, uyuşturucu, alkol, cinsiyet ya da diğer kendine zarar veren alışkanlıklara bağımlılığı teşvik etmenin harika bir yoludur.



Mengeneler ikame



Bağımlılar parazitler gibi işlev görür. Onları tamamen tatmin edinceye (veya onları öldürene kadar) tek bir şeye emecekler, ve kullanılmaz hale geldiklerinde, benzer tatminleri elde etmek için diğer seçenekleri umutsuzca aradılar. Bu olumsuz hedonistler, bir bağımlılıktan diğerine geçiş yapmaya devam ediyorlar, 'Ben üstesinden gelmeye çalışıyorum'.



Örneğin, bir uyuşturucu uzmanı, önceki bağımlılığı aşmaya çalıştığı için sağlıksız miktarlarda alkol tüketimine geçebilir.



Anında Uyumlaştırma



Bu rahatsızlıktan muzdarip bir kişi, anlık tatminkarlık için can atıyor ve yaşıyor. Bir bağımlı, mantraya 'şimdi ya da asla' inanır . Bu yüzden, böyle insanlar asla uzun vadeli hedeflere sahip olmayacaklar.



Anında doyumu zihniyet, madde bağımlılığı geliyor. Uyuşturucu ya da başka herhangi bir psikotropik madde anlık bir tatminkarlık sağladığından, her şeyin de aynı şekilde davranması gerektiğine inanırlar.



Kaygı ve depresyon



Gratifikasyonda biraz gecikme yaşanır ve kişi şiddete dönüşebilecek şiddetli ruh hali dalgalanmaları sergileyecektir. Bağımlı aile üyeleri ile aşırı derecede savunmasız veya huzursuz olabilir.



Uzun süren endişe ve depresyon hallerine gidebilirler, sadece kendileri için değil, aynı zamanda etraflarındakiler için de daha kötü şeyler yaparlar. Bir bağımlı, endişe verici tedavilerin terapilerine yönelik saldırganlığı veya onu ayıklamak için çaba gösterebilir.



Gizlilik



Bağımlılığı gizleme ihtiyacı bellidir. Bağımlılık yapan kişiliklerin gösterdiği gizli davranış, korku ve utançtan yoksun. Bağımlılar sürekli kontrolden çıktıklarından, kitlesel olarak yakalanmaktan korkuyorlar.



Üstelik, yasadışı bir şey yaptıklarında yakalanırlarsa, kesinlikle aileye utanç getirir. Bu iki faktörün anlaşılması, onları bağımlılık eylemlerini tam bir gizlilik altında tutmak için motive eder.



Bu belirtileri gösteren bir kişinin kusurunun teşhis edilebileceği birçok bozukluk testi vardır. Psikoterapi, rehabilitasyon merkezlerinde kabul, relaps önleme tedavisi ve erken tedavi, bu bozukluğun tedavi edilebileceği yollardan bazılarıdır.

Kaynak Kadinpost.com https://www.kadinpost.net/bagimlilik-kisilik-bozuklugu-belirtileri/

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Bağımlılık Kişilik Bozukluğu Belirtileri
Bağımlılık Kişilik Bozukluğu Belirtileri
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/02/bagmllk-kisilik-bozuklugu-belirtileri.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/02/bagmllk-kisilik-bozuklugu-belirtileri.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy