Avokado Yağı Saç İçin Nasıl Kullanılır? Avokado Yağı İle Saç Bakımı

Avokado Yağı Saç İçin Nasıl Kullanılır? Avokado Yağı İle Saç Bakımı Avokado Yağı Saç İçin Nasıl Kullanılır? Avokado Yağı İle Saç Bakımı ...

Avokado Yağı Saç İçin Nasıl Kullanılır? Avokado Yağı İle Saç Bakımı Avokado Yağı Saç İçin Nasıl Kullanılır? Avokado Yağı İle Saç Bakımı

Avokado yağının birçok yararı ve kullanımı vardır ve saç bakımında kullanımı en önemli yararlarından biridir. Avokado meyve özünden elde edilen ve tatlı ve cevizli bir aromaya sahip olan yenilebilir bir yağdır. Saç derisine ve cilde kolayca emilmesini sağlayan hafif bir yapıya sahiptir. Avokado yağı kullanımı, saç dökülmesi, saçların incelmesi ve kepeklenme gibi saç problemleriyle başa çıkmanıza yardımcı olabilir.

Avokado Yağı Besin Maddeleri

Avokado yağı, özellikle kuru saçlar olmak üzere her türlü saçın büyümesine ve sağlığına fayda sağlayabilecek bir takım besinlere sahiptir. Proteinler, A, D, E ve B6 vitaminleri, magnezyum, bakır, demir, amino asitler ve folik asit gibi temel besinleri içerir, bunların hepsi saçların büyümesi ve beslenmesi için çok önemlidir.

Aynı zamanda iyi nüfuz edici nitelikler sağlayan zengin bir lesitin kaynağıdır. Ayrıca saçları ve saç derisini, zararlı UVA ve UVB ışınlarının neden olduğu zararlardan koruyabilen doğal güneş koruyucu özelliklerine de sahip olduğu bilinmektedir. Bu yağlar kepeklerden kurtulmada oldukça etkilidir. Saç bakımı için çok iyi olan badem yağı veya zeytinyağı gibi diğer yağlarla karıştırıldığında daha iyi çalışır.

Avokado Yağı Saç İçin Nasıl Kullanılır?

Organik veya saf olan avokado yağı kullanabilirsiniz. Her ikisi de eşit derecede nüfuz edici, faydalıdır ve ayrıca kolayca temin edilebilir, ancak organik avokado yağı daha uzun bir raf ömrüne sahiptir. Yağı herhangi bir marketten satın alabilirsiniz, ancak üretim detaylarını iyice kontrol ettiğinizden emin olun.

Saç büyümesi veya saç bakımı için kullanmak üzere, avokado yağı kullanarak saç maskeleri, ev yapımı şampuanlar ve saç kremleri hazırlayabilir veya saç derisi masajı veya sıcak yağ masajı için yağ kullanabilirsiniz. İşte saç maskeleri, şampuanlar ve saç kremleri için bazı avokado yağı tarifleri.

Kızgın Yağ Tedavisi İçin

Malzemeler:

- Avokado yağı 1 çay kaşığı.

- Zeytinyağı 1 tatlı kaşığı.

- Temiz yumuşak havlu

- Ilık su

Uygulama:

Yağları karıştırın ve hafifçe ısıtın. Şimdi parmak uçlarınız yardımıyla bu yağ karışımını saçınıza ve saç derinize uygulayın. Yağlı kafa derisi olanlar için, bunu sadece saçınızda kullanın. Dairesel hareketlerle saçınıza ve saç derinize 15 dakika nazikçe masaj yapın. Bu, yağın iyice ıslanmasına yardımcı olacak ve ayrıca saç derisine kan dolaşımını artıracaktır. Ardından bir dakika havluyla ılık suya batırın, ardından tüm suyu çıkarın ve sıkın. Bu ıslak havluyu başınızın etrafına sarın ve yaklaşık 10 dakika kalmasına izin verin. Sonra, her zamanki gibi şampuan ve bakımınızı yapabilirsiniz.

Saç Derisini Ovalama Tedavisi

Malzemeler:

- Avokado yağı 1 yemek kaşığı.

- Esmer şeker 1 yemek kaşığı.

Uygulama:

Yağı ve kahverengi şekeri karıştırın. Saçınızı ıslatın ve karışımı kafa derisine uygulayın. Karışımı kafa derisi üzerinde 5-10 dakika boyunca dairesel hareketlerle yavaşça masaj yapın ve sonra ılık suyla yıkayın. Her zamanki gibi şampuanlayın ve durulayın. Esmer şeker ölü dokuları ve diğer safsızlıkları giderir ve avokado yağı saçı nemli, güçlü ve sağlıklı tutar.

Avokado Saç Maskesi

Malzemeler:

- Avokado yağı 1 yemek kaşığı.

- Zeytinyağı 1 yemek kaşığı.

- Bal bs yemek kaşığı.

- Yumurta (bir yumurtanın sadece beyaz kısmı)

Uygulama

Tüm malzemeleri büyük bir kapta karıştırın ve sonra ıslak, temiz veya şampuanlanmış saçlara uygulayın. 10 dakika kadar beklettikten sonra ılık suyla durulayın.
Ayrıca mayonezi karıştırıp besleyici bir saç maskesi de hazırlayabilirsiniz. Bu paket kuru ve zarar görmüş saçlar için iyi çalışır. Paketi yapmak için yarım bardak mayonez alın ve 3 yemek kaşığı avokado yağı ekleyin. Pakete birkaç damla biberiye veya başka bir esansiyel yağı ekleyebilirsiniz. Sonra her şeyi iyice karıştırın ve saç paketini uygulayın ve tüm saçları örtün. Paketi 20 dakika bekletin, ardından ılık suyla ve şampuanla saçınızı yıkayın.

Kaynak Kadinpost.com https://www.kadinpost.net/avokado-yagi-sac-icin-nasil-kullanilir-avokado-yagi-ile-sac-bakimi/

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Avokado Yağı Saç İçin Nasıl Kullanılır? Avokado Yağı İle Saç Bakımı
Avokado Yağı Saç İçin Nasıl Kullanılır? Avokado Yağı İle Saç Bakımı
https://www.kadinpost.net/wp-content/uploads/2019/01/avokado_yagi_sac_icin_nasil_kullanilir_avokado_yagi_ile_sac_bakimi_h717_a0690.jpg
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/01/avokado-yag-sac-icin-nasl-kullanlr.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/01/avokado-yag-sac-icin-nasl-kullanlr.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy