Argan Yağının Sağlığa Faydaları Cilt Ve Saça İçin Faydaları

Argan Yağının Sağlığa Faydaları Cilt Ve Saça İçin Faydaları Argan Yağının Sağlığa Faydaları Cilt Ve Saça İçin Faydaları Argan yağı, önceli...

Argan Yağının Sağlığa Faydaları Cilt Ve Saça İçin Faydaları Argan Yağının Sağlığa Faydaları Cilt Ve Saça İçin Faydaları

Argan yağı, öncelikle Fas'ta bulunan Argan ağacının fındıklarından elde edilir. Ağaç ayrıca Cezayir ve İsrail'in belirli bölgelerinde de büyür. Bu petrolün üretimi çoğunlukla bu ağaçların yetiştiği birkaç bölgeyle sınırlı olduğundan, yüksek bir talebe ancak sınırlı bir arza sahiptir. Bu ekstraksiyon yöntemi karmaşıktır ve 3 ila 6 aylık bir raf ömrüne sahiptir.



Argan yağı, bu nedenle, dünyadaki yüksek fiyatlı yağlardan birinin listesi altında geliyor. Cilt ve saç bakımı için en iyi yağlardan biri olarak lanse edilen ürün, çeşitli kozmetiklerde de bir bileşen olarak yerini almıştır.



Argan Yağı Neden Bu Kadar Faydalı?



- Argan yağı, doymamış bir omega-6 yağ asidi olan linoleik asit gibi esansiyel yağ asitleri ile yüklenir. Bu büyük anti-aging, inflamasyon azaltıcı, nemlendirici ve antioksidan özellikler verir. Bu yağın, dehidrasyona ve cilt elastikiyetinin kaybına neden olan yaşa bağlı cilt rahatsızlıklarını düzelttiği iddia edilmektedir.



- Kilogram başına 620 mg tokoferol (E vitamini aktivitesi olan kimyasal bileşikler) içerdiği, yani zeytinyağında bulunan miktarın neredeyse iki katı olduğu bulunmuştur. Tokoferol serbest radikal bir avcıdır ve vücut için terapötik özelliklere sahiptir.



- Bu yağ doğal bir antioksidandır ve hücre içi oksijenasyonu uyarır. Bu serbest radikalleri nötralize eder ve yumuşak dokuyu korur. Yağın topikal uygulaması ile cildin sağlığına kavuşur.



- Ayrıca her ikisi de cilt sağlığı için yararlı olan A vitamini ve omega-9 doymamış yağ asitlerine sahiptir. Bu bileşenler ayrıca antioksidan özelliklerine de katkıda bulunur.



Argan Yağının Faydaları



Argan yağının topikal uygulamasının faydaları sadece kısmen bilimsel olarak kanıtlanmış olsa da, bunların tüketilmesinin yararları, hayvanlar ve insanlar üzerindeki sınırlı bilimsel araştırmalarla desteklenmiştir.



Cilt İçin Argan Yağının Faydaları



- Argan yağı, kırışıklıkların azaltılmasına ve cildin yumuşamasına yardımcı olur.
- Ayrıca cildin elastikiyetini arttırdığı, bu da streç izleri önlemeyi ve onları hafifletmeyi faydalı hale getirir.



- Argan yağı, cildin sert güneş ışığına, kirliliğe, strese, sigaraya vb. Maruz kalınması nedeniyle erken yaşlanmayı önleyen hücre fonksiyonlarını canlandırarak cildin yenilenmesine yardımcı olur.
- Argan yağı, zeytinyağından ve aynı zamanda shea yağından daha güçlü cilt nemlendirme özelliklerine sahiptir. Egzama ve sedef hastalığı gibi rahatsızlıkları olanları da içeren çok kuru cilde yardımcı olur.



- Argan yağının cildin yağlanmasını azaltan sebum düzenleyici etkisi vardır. Yağlı değildir ve cilt tarafından kolayca emilir. 17-20 yaş grubundaki 20 denek üzerinde yapılan bir araştırmada, 4 hafta boyunca günde iki kez argan yağı içeren bir krem ​​uygulamasının, yüzdeki yağlılığı azalttığı gösterilmiştir.



- Argan yağı, antimikrobiyal yanı sıra cilt tahrişi ve iltihaplanmanın azaltılmasına yardımcı olan pH dengeleme özelliklerine sahiptir. Akne veya suçiçeği izleri çekiyorsanız, argan yağı uygulaması yardımcı olacaktır.
- Yanıkların tedavisinde de yardımcıdır.



- Kırık gözaltları, düzenli bir cilt kremi ile veya uygulanmadan argan yağı uygulanarak yenilenebilir.
- Mineral makyajı uygulayanlar cildinin daha kurumaya eğilimli olduğunu göreceklerdir. Bu, mineral makyaj uygulamasından önce 5 dakika boyunca 1 damla argan yağının uygulanmasıyla önlenebilir.



Saç İçin Argan Yağının Faydaları



- Argan yağının saçı daha güçlü ve sağlıklı görünmesiyle bilinir.
- Bu yağın saça uygulandıktan sonra kıvırcık saçlara güle güle diyebilirsiniz.
- Kırık uçları önlenebilir ve hasar görmüş saçlar geri yüklenebilir.



- Saçlar için argan yağının faydaları arasında ayrıca, donuk saça parlaklık kazandırmak bulunur. Yağdaki E vitamininin yüksek içeriği, saçı saça dönüştürmek için çok faydalıdır.
- Saç köklerini nemlendirir ve dökülmesi daha az zorlaşır.



- Stil ve dış mekan aktivitelerinden kaynaklanan saç hasarını önler, aynı zamanda elastikiyetini artırır ve kırılmaya bağlı saç kaybını azaltır. Doymamış yağ asitleri, saç tellerini oluşturan protein yapılarını bağlayarak kırılgan saçları güçlendirir.



- Argan yağının uygulanmasıyla yönetilemeyen saçlar kontrol altına alınabilir.
Vücut İçin Argan Yağının Faydaları



- Argan yağının romatizma ve artrit nedeniyle ağrıyı hafifletdiği ve rahatladığı bilinmektedir.
- Erkeklerde trigliserit düzeylerini düşürme, böylece kardiyovasküler hastalık gelişimini önleme kabiliyeti vardır.



Bu, 2 haftalık bir süre için 60 denek üzerinde yapılan bir araştırma çalışmasında kanıtlanmıştır, burada bazal kolesterol seviyelerini oluşturmak için iki hafta boyunca günde 25 gr tereyağı ile beslenmiştir. Grup daha sonra ikiye ayrıldı. Bir gruba her gün 25 ml argan yağı verildi, diğer gruba aynı miktarda sızma zeytinyağı verildi.



Her iki grup da HDL (yüksek dansiteli lipoprotein) kolesterolünde artış gösterdi. Aynı zamanda, argan yağının erkeklerde önemli trigliserit düşürücü özelliklere sahip olduğu, ayrıca zeytinyağının LDL (düşük yoğunluklu lipoprotein) kolesterol seviyelerini düşürdüğü bulunmuştur.



- Argan yağı ayrıca yüksek antioksidan seviyeleri nedeniyle vücudun hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı bağışıklığını arttırmaya yardımcı olur. Kanıtlanmamış olsa da, meme, prostat, kolorektal ve endometrial kanserin gelişimini engelleyebildiğine inanılmaktadır.



- Yağın, hayvanlarda gösterildiği gibi, vücudun insülin direncini azaltmaya yardımcı olduğu da bilinmektedir. Diyabetik sıçanlar üzerinde, glukoz yüklemesinden 30 dakika önce 2.5 ml / kg argan yağının enjekte edildiği bir çalışma yapılmıştır. Bu, 3 saatlik bir süre boyunca süren belirgin bir şekilde daha düşük kan şekeri seviyesi düşüşü ile sonuçlandı.



Başka bir çalışmada, diyabetik sıçanlara streptozotosin (insülin üreten hücreler için toksik olan doğal olarak oluşan bir kimyasal) verildiğinde ve daha sonra argan yağı (2 ml / kg) verildiğinde, 15 gün içinde glisemi seviyelerinde belirgin bir azalma gösterdiler. Ayrıca, bağırsağın bir kısmında kan şekerinin emilimi (jejunum) önemli ölçüde azalmıştır.



2009 yılında yapılan bir başka çalışma, yağın yüksek şeker diyetinin tüketilmesinden sonra meydana gelen metabolik değişiklikleri tersine çevirerek diyabetin başlamasının azalmasına yardımcı olduğunu göstermiştir.



- Gevrek tırnaklı kişiler, üzerlerine düzenli olarak argan yağı uygulayarak tırnaklarını daha güçlü hale getirebilirler.



Bir Argan Yağı Ne Kadar tüketmeli?



Argan yağı, önleyici ve tedavi edici özellikleri için günde 1-2 çorba kaşığı kadar tüketilebilir. Bu yağın tüm faydalarına ulaşmak için pişmemiş olması gerekir. Bir salata sosu olarak kullanılabilir veya pişirildikten sonra farklı yiyeceklere eklenebilir.



Argan yağı faydaları sayısızdır ve bazıları bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Tek dezavantajları arasında yüksek fiyat, kısa raf ömrü ve sınırlı tedarik bulunmaktadır. Faslı kadınlar, yüzyıllardır büyük bir kozmetik ilaç olarak argan yağı kullanmışlardır. Siz de argan yağını güvenle deneyebilir ve kendiniz için faydalarını toplayabilirsiniz.



Yasal Uyarı: Bu sadece bilgilendirme amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesini değiştirmeyi denemez.

Kaynak Kadinpost.com https://www.kadinpost.net/argan-yaginin-sagliga-faydalari-cilt-ve-saca-icin-faydalari/

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Argan Yağının Sağlığa Faydaları Cilt Ve Saça İçin Faydaları
Argan Yağının Sağlığa Faydaları Cilt Ve Saça İçin Faydaları
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/01/argan-yagnn-saglga-faydalar-cilt-ve.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/01/argan-yagnn-saglga-faydalar-cilt-ve.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy