Aloe Vera Suyunun İnanılmaz Faydaları

Aloe Vera Suyunun İnanılmaz Faydaları Aloe Vera Suyunun İnanılmaz Faydaları Araştırmacılar, bugüne kadar aloe vera suyunun birçok faydasın...

Aloe Vera Suyunun İnanılmaz Faydaları Aloe Vera Suyunun İnanılmaz Faydaları

Araştırmacılar, bugüne kadar aloe vera suyunun birçok faydasını belgelediler. 70'den fazla bileşeni ile aloe vera ile yapılan meyve suyu günün en çok tavsiye edilen içeceği. Aloe vera bitkisi, Afrika kıtasının bir yerlisi. Bitki zambak ailesine aittir ve aynı zamanda Xeroids altında da toplanmıştır, stoma veya gözeneklerini açarak veya kapatarak suyu koruyabilen bir bitki sınıfı.



Tıbbi amaçla kullanıldığında, Aloe Barbadensis veya İspanyol Aa'vila en çok tercih edilenidir. Bundan çıkarılan jöle suyu yapmak için kullanılabilir.



Aloe vera'nın iyileştirici özellikleri eski günlerden beri bilinmektedir. Şifalı dokunuşları için bitki, Mucize bitki ve Doğal şifacı gibi ünvanlarla onurlandırıldı . Hint, Yunan, Çin, Mısır, Sümer ve Roma uygarlıklarından olan eski insanlar, küçük cilt yaralanmaları ve benzer rahatsızlıkların yatıştırıcı özelliklerinden dolayı kullandılar.



Modern bilim, faydaları besinlerdeki zenginliğine bağlar. Araştırmacılar C vitamini, B12 vitamini, E vitamini ve demir, bakır ve germanyum gibi mineralleri tanımladılar. Esansiyel yağ asitleri (amino asitler) ile birlikte kalsiyum, potasyum, çinko ve manganez gibi eser elementler de içerir.



Aloe Vera Suyunun Farklı Faydaları



Adaptojen: Anksiyete, stres, travma ve yorgunluğa karşı direncin arttığına inanılmaktadır.
İyileştirme hızlandırıcı: B, C ve E vitaminleri içerdiği için kesikler, sıyrıklar ve küçük yanıklar için iyileştirici bir hızlandırıcı görevi görür. İyileştirici güçlerini destekleyen diğer faktörler mineraller, vitaminler, monosakkaritler, polisakkaritler, enzimler ve lignindir.



Anti-enflamatuar: Gibberellin ve oksinlerin (hormons) anti-inflamatuar güçlerini verdiğine inanılır. Ayrıca ödem, kızarıklık ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olan campesterol, lupeol ve sitosterol gibi bitki sterollerini içerir.



Antimikrobiyal: İçinde bulunan kükürt, üre nitrojen, salisilik asit, lupeol, sinnamik asit ve fenol, antimikrobiyal aktivite sağlayan bir ekip olarak görev yapar.
Antipruritik: Antipruritik aksiyon güneş yanıklarında, deri kızarıklarında, zehirli sarmaşıklarda ve kaşıntıda kaşıntıya yardımcı olur.



Antipiretik: Bu ısıyı azaltır ve burun yaraları gibi tüm yaraların yatak yaralarına iyileşmesini sağlar.
Bakterisidal: Staphylococcus aureus, Streptococcus viridans ve en sık dental plakette bulunan beş Streptococcus mutantı ile etkin bir şekilde ilgilenir.



Kılcal damarları genişletir: Kan ve besin maddelerini teşvik eden kılcal damarların rahatlamasına yardımcı olur ve bu da cilt hastalıklarının iyileşmesine yol açar.
Bağışıklık Sistemi Desteği: B-hücreleri ve lenfositlerin proliferasyonunu uyarır ve makrofajları, monositleri, antikorları ve T hücrelerini aktive eder. Vücudun bağışıklık sistemi ile çalışır ve tümör kitlesini azaltır ve bazı kanser türlerinde yayılımı engeller.



Nemlendirir: Kimyasal bileşimi cilde sudan daha hızlı nüfuz etmesini sağlar ve içinde bulunan E vitamini cilt durumunu iyileştirir.



Doğal temizleyici: Hücre zarlarına giren, toksinleri temizleyen ve hücrelere giren elektrolitler ve su gibi besin maddelerine yardımcı olan uzun zincirli şeker molekülleri içeren mukopolisakkaritler (MSP'ler) içerir. Bu metabolizmayı ve enerji seviyelerini artırır.



Ağrı giderici: Aloe vera'nın analjezik özellikleri salisilik asit ve antrakinonlara bağlıdır. Bu kimyasallar ağrının giderilmesinde yardımcı olur ve ayrıca bakterilerin büyümesi ve yayılmasını kontrol eder.
Cildin pH faktörü: Derileri pH dengesi 4,5 ila 5,5 arasındadır. Bakteri ve mantarlarla savaşmada yararlı olanı korumaya yardımcı olur.



Sindirim: Sindirilmemiş gıda kalıntısı ve kalın bağırsağın iç tabakasına tutturulmuş olan bakteri gibi atık maddelerin gevşetilmesi ve boşaltılması işlemini başlatmak için kullanılabilir.



Bu atıklar materyalleri bağırsak astarının tıkanmasına neden olur ve besinlerin sindirilmiş gıdalardan tam olarak emilmesini önler. Zararlı toksinler de bu süreçte yıkanarak sindirim sisteminin genel işlevini iyileştirir. Birkaç hafta boyunca düzenli alım tavsiye edilir.



Meyve suyu ayrıca asit hazımsızlık, kolon iltihabı, irritabl bağırsak sendromu ve mide ve duodenal ülser gibi ülser oluşumunu engelleyen gastrik asit üretiminin düzenlenmesinde yardımcı olur.



Bu suyu içmek daha iyi sindirime ve kan dolaşımına yol açar. Aşırı alımı nedeniyle ishal ve dehidratasyon gibi yan etkiler görülebilir. Hamile bir kadın, bu meyve suyunu tüketmek için doktoruna danışmalıdır.



Anti-inflamatuar ve Ağrı Giderici: Romatoid artritli bireyler analjezik ve antiinflamatuar özellikleri için bu suyu içebilirler. Bir insanın yaşadığı kasların ağrı ve sertliği, günlük işlere devam ederken, bu meyve suyunun yardımıyla büyük ölçüde rahatlayabilir.



Bu hücrelerde vücut hücrelerinin rejenerasyonunda gerekli olan amino şeker olan mucopolisakkaritler bulunur. Bu suyu içen birey, hareketlerini iyileştiren eklem kaslarının yenilenen dokularından yararlanır.



Geliştirilmiş kuvvet nedeniyle, bu kaslar eklemlerin ve çevredeki vücut dokularının kemikleri, kasları ve bağları arasındaki sürtünmeyi azaltabilir. Böylece, bu meyve suyu zayıflamış veya yaşlı eklemlerdeki ağrıları ve iltihapları hafifletir.



Kanser ve Kan Hastalığını Önleme: Acemannan, bir D-izomer mukopolisakkarittir ve bir immüno-uyarıcı olarak görev yapar. Bu meyve suyunda da bulunur ve beyaz kan hücrelerinin üretimini artırdığına inanılmaktadır. Bu bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur ve vücudun bakteriyel ve viral enfeksiyonlarla savaşma yeteneğini artırır.



HIV hastalarında azaltılmış bağışıklığa bağlı olarak ortaya çıkan sağlık sorunlarından kaçınmak için kullanımını önermişlerdir.



Suyu şu anda lösemi, yumurtalık ve meme kanseri gibi kanserlerin tedavisinde potansiyel kullanımı için çalışılmaktadır, çünkü laboratuar farelerinde tümörlerin büyümesini engellediği bulunmuştur.



Saç büyütme ve cilt gençleştirme, aloe vera'nın diğer sağlık yararları arasındadır ve bunlar, yaygın olarak popüler olan ve içinde bulunan enzimlerden ve kollajenden türetilmiştir.

Kaynak Kadinpost.com https://www.kadinpost.net/aloe-vera-suyunun-inanilmaz-faydalari/

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Aloe Vera Suyunun İnanılmaz Faydaları
Aloe Vera Suyunun İnanılmaz Faydaları
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/01/aloe-vera-suyunun-inanlmaz-faydalar.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/01/aloe-vera-suyunun-inanlmaz-faydalar.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy