Yeşil Çayın Faydaları

Susadığınızda su her zaman en iyi seçenektir. Bazen de başka bir şeyler canımız isteyebilir. Yeşil çay hem sıcak hem de soğuk içimi ile s...



Susadığınızda su her zaman en iyi seçenektir. Bazen de başka bir şeyler canımız isteyebilir. Yeşil çay hem sıcak hem de soğuk içimi ile susuzluğunuzu giderebilir. Ayrıca sağlığınıza önemli katkıları vardır.
Gönül rahatlığı ile günde 1-2 kez tüketebileceğiniz yeşil çayın fatydalarını birlikte görelim… 

YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI

1. İlaç özelliği olan biyoaktif maddeler: Yeşil çay polifenolden zengindir. Polifenollerin içinde bulunan kateşinler birçok hastalık ve problemle savaşmada önemlidir.

2. Beyin fonksiyonunu arttırır: Yeşil çay psikoaktif özellikleri bulunan ve kan-beyin bariyerini geçebilen teanin maddesini içerir. Bu madde stresi azaltır ve rahatlık hissi verir. Yaşa bağlı hafıza kaybını da engellediği düşünülmektedir. 

3. Yağ yakımını ve kilo kaybetmeyi hızlandırır: Kateşinler doğal yağ yakıcılardır ve diğer maddelerle beraber kilo vermeyi hızlandırabilirler.

4. Kanser riskinizi azaltır: Yeşil çayın kansere neden olan yangıyı ve istatistiksel olarak kanser riskini azalttığı bulunmuştur. 

5. Alzheimer ve Parkinson hastalığı riskinizi azaltır: Günde 1 ila 6 bardak arası yeşil çay içenlerin Alzheimer ve Parkinson hastalığı riski azalmaktadır.

6. Şeker hastalığı riskini azaltır: Yeşil çay glukoz ve insülin mekanizmasını dengeler ve bu maddelerin vücuttaki seviyelerini iyileştirir. Bir araştırma günde 6 bardaktan fazla yeşil çay içenlerde hafta 1 içenlere göre şeker hastalığı riskinin %33 azaldığını belirlemiştir.

7. Kalp hastalığı ve inme riskini azaltır: Okside LDL seviyelerini azaltarak damar tıkanıklığı riski azaltır. 

8. Ömrü uzatır: Düşük kan basıncı, azalmış oksidatif stres ve kronik inflamasyon oluşturarak bütünsel sağlık açısından ömrü uzattığı söylenebilir.

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Yeşil Çayın Faydaları
Yeşil Çayın Faydaları
https://www.kadinpost.com/images/haberler/2018/02/yesil-cayin-faydalari_4a21e.png?v=9eb7870a6d2a9afbe6182efe85f33fbe
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/yesil-cayn-faydalar.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/yesil-cayn-faydalar.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy