Kadın Pelvik Ağrısı için Hangi Tedaviler Vardır?

K adınların pelvik ağrılarını tedavi  etmek zor olabilir. Bunun nedeni kısmen kadınların pelvik ağrılarının teşhis edilmesi zordur. Çünkü b...


Kadınların pelvik ağrılarını tedavi etmek zor olabilir. Bunun nedeni kısmen kadınların pelvik ağrılarının teşhis edilmesi zordur. Çünkü bir kadının pelvis ağrısına neden olabilen pek çok durum vardır ve her biri için tedaviler çok çeşitli olduğu için, sizin için işe yarayacak tedavinin bulunması yanı sıra, bazı deneme ve yanılma zaman alabilir. 
  • Adet akışını düzenleyen (veya nasıl alındıklarına bağlı olarak) doğum kontrol hapları . Bu endometriozis ile ilişkili ağrının hafifletilmesine yardımcı olabilir, ancak bu tedavi genellikle sadece haplar alındığı sürece etkilidir.
  • Adet akışını azaltmak veya durdurmak için doğum kontrol hapları gibi çalışan progesteron ve progestin . Ayrıca, bazı kadınlarda rahim fibroidlerinin büyümesini önlemeye yardımcı olabilecek östrojeni de bastırırlar. Bununla birlikte, fibroid büyümesini kontrol etmede her zaman etkili değildirler.
  • GnRH agonistleri veya gonadotropin salgılatıcı hormon agonistleri, vücudu geçici olarak endometriyoz semptomlarının kontrolüne yardımcı olabilen menopozal bir duruma gönderirler. Ayrıca, östrojeni bloke ederek fibroidleri küçültmeye yardımcı olabilirler ve sıklıkla bu amaçla pre-operatif olarak kullanılırlar. GnRH agonistleri genellikle kısa süreli kullanılır.
  • Antiprojestinler ve selektif östrojen reseptör modülatörleri gibi diğer hormonlar da rahim fibroidlerinin küçülmesine yardımcı olmak için kullanılabilir, ancak hiçbir kanıt diğer tedavi yaklaşımlarından daha etkili olduğunu göstermez. Danokrin hem uterus fibroidi için hem de endometriozisi kontrol etmek için kullanılmaktadır, bununla birlikte yan etkileri (akne, kilo alma, baş ağrıları, yorgunluk ve ses değişiklikleri) potansiyel faydalarından daha ağır basmaktadır.
  • Pelvik taban ve çekirdek güçlendirilmesi
  • Ağrının daha fazla alevlenmesini önlemek için vücut mekaniği eğitimi
  • Destekleyici bantlama veya çemberleme
  • TENS
  • Laparoskopi . Genellikle, endometriozis için ayaktan tedavi prosedürü olarak uygulanır, bir laparoskopi, karın içinde küçük kesikler yapmak ve PID'den endometriyal ve / veya yara dokusunun bölümlerini çıkarmak için küçük aletler kullanmakla ilgilidir.
  • Myomektomi . Bir miyomektomi, kalan kısmı bırakmadan uterustan doku çıkarılmasını içerir. Ancak rahim fibroidlerinin tedavisi için kullanılabilir, ancak bazı durumlarda, fibroidler ameliyattan sonra geri dönebilir.
  • Histerektomi . Bir histerektomi uterusun bir kısmının veya tümünün çıkarılmasını içerir ve yumurtalıkların ve rahmin çevresindeki diğer dokuların çıkarılmasını içerebilir. Gelişmiş bir endometriozis veya rahim fibroidi vakaları için bir histerektomi kullanılabilir.
  • Pelvik sinir blokları , ablasyon veya çıkarılması . Diğer tedavilere cevap vermeyen şiddetli ağrı vakalarında, pelvik sinirlerin bloke edilmesi veya imha edilmesi, ağrı semptomlarının kontrolüne yardımcı olabilir. Bu tedavi vulvodinia veya endometriozis için işe yarayabilir.



Kadın Pelvik Ağrısı için Hangi Tedaviler Vardır.jpg


Kadın Pelvik Ağrısı için Hormon Tedavisi
Üreme organlarında ve çevresinde anormal doku büyümesinin neden olduğu endometriozis veya rahim fibroidleri gibi kadınların pelvik ağrı durumları için hormonal tedaviler genellikle rahatlama sağlayabilir. Bazı örnekler:



Kadın Pelvik Ağrı için Antibiyotikler
Pelvik ağrısı PID veya pelvik inflamatuar hastalıktan kaynaklanan kadınlar için antibiyotikler yanıt olabilir. PID için antibiyotikler oral yolla veya enjeksiyonla uygulanabilir ve sıklıkla çiftler halinde verilir. Bunun nedeni, skar dokusu oluşumuna yol açmadan önce PID'nin tedavisinde anahtardır. Bundan sonra, ameliyat tek seçenek olabilir.

Kadın Pelvik Ağrısı için Fizik Tedavi
Vulvodini ve pelvik eklem instabilitesi gibi bazı kadınların pelvik ağrı durumları fizik tedavi ile düzelebilir. Kadın sağlığında uzmanlaşan fizyoterapistler aşağıdakileri sağlayabilir:

Kadın Pelvik Ağrı için Cerrahi
Bazı kadın pelvik ağrı vakalarında, bozukluğun nedenini tedavi etmek için cerrahi gerekebilir. Hormon tedavisine cevap vermeyen rahim fibroidleri ve endometriozisi olan kadınlar ameliyat gerektirebilir. Antibiyotik tedavisi uygulanmayan PID'li kadınlar da cerrahi müdahale gerektirebilir. Kadınların pelvik ağrısını tedavi etmek için sıklıkla kullanılan cerrahi tipleri şunlardır:





COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Kadın Pelvik Ağrısı için Hangi Tedaviler Vardır?
Kadın Pelvik Ağrısı için Hangi Tedaviler Vardır?
https://www.kadinpost.com/forums/attachments/kadin-pelvik-agrisi-icin-hangi-tedaviler-vardir-jpg.132/
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/kadn-pelvik-agrs-icin-hangi-tedaviler.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/kadn-pelvik-agrs-icin-hangi-tedaviler.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy