Hemoroidden Nasıl Kurtulurum?

Sorununuzla yüzleşin: Bu bir hastalıktır, ayıp veya günah değil. Üstelik toplumda pek çok kişide var ama pek çoğu bunu dile getirmekten ...



Sorununuzla yüzleşin:
Bu bir hastalıktır, ayıp veya günah değil. Üstelik toplumda pek çok kişide var ama pek çoğu bunu dile getirmekten çekiniyor. Hemoroidi göz ardı ederek ya da kendi haline bırakarak sadece çözümü zorlaştırırsınız.

Önce beslenme:
Hiçbir hekim tavsiyesi beklemeden hemen şu andan itibaren beslenme alışkanlıklarınızı değiştirin. Diyetine uyulması zor gelebilecek çok daha ağır hastalıklar var ve bu onlardan biri değil. Son derece kolay bazı kuralları alışkanlık haline getirin. En basit olanı acı, ekşi, turşu, cips, kahve, kola gibi şeyler tüketmemektir. Bunlar zaten temel gıda olmadığından vazgeçilmez değiller. Yine de onlarsız yapamıyorsanız olabildiğince azaltın. Tuzlu peynir de makatta kaşıntıya sebep olur fazla yemeyin. Bol su içmeye ve her gün düzenli dışkılamaya özen gösterin. Günlük aktivitelerinizi çeşitlendirin. Ne sürekli hareket ne de sürekli durağanlık iyi değildir. Sadece bunları uygulayarak bile hemoroidden kurtulmaya bir adım daha yaklaştınız.

Bir arkadaşımın da aynından vardı.
Asla bir arkadaşınızın tavsiyesiyle hareket etmeyin. O arkadaşınızın iyi niyetinden şüphe yok ancak unutmayın ki her hastalık kişiye özeldir.

Temizlik olmadan asla!
Yaz aylarında her gün, kışın da gün aşırı duş yapmayı adet edinin. Dar, lastikli, sentetik, baskı boyalı iç çamaşırları giymeyin. Daha rahat, havadar, allerjik olmayan ve ter emici cinsten çamaşırları tercih edin. Kaşıntı varsa dişinizi sıkın, kaşımayın. İç çamaşırınızı mutlaka günlük değiştirin. Gerekirse daha da sık değiştirin. Zararı yok faydası çok. Yıkamada kullandığınız deterjanın etkilerinden korunmak için de yüksek ısıda ve bol suyla durulanmış olmasına dikkat edin. Ter, deterjan kalıntıları, vücut kılları, deri döküntüleri, sivilceler, tuvaletten sonra iyi temizlenememiş genital bölge; bakterilerin üremesi için fevkalade uygun besi yeri oluşturur. Hemoroidden kurtulmak için mutlaka bunun önüne geçmelisiniz.

Kişisel bakım:
Her banyodan sonra kasıktan makata kadar olan alanı saç kurutma makinesiyle kurutun, kesinlikle iyice kurumadan giyinmeyin. Kendi cilt yapınıza uygun sabun kullanın. Hoş kokuyor diye bir türlü durulanamayan jellerden, parfümlü ürünlerden kaçının. Tuvalet kağıdı seçerken elinizde dağılmayan, parfümsüz olanları tercih edin. Kurulama işlemini zımpara gibi sürterek değil, sadece bastırarak yapın ki kağıt kırıntıları yapışıp kalmasın.

Sömürülmeyin!
Ne zararı olacak? Mantığıyla bitkisel adı altında reklam edilen şeyleri almayın, kullanmayın. İlle de pratik bir ürün arıyorsanız genellikle sporcular için üretilen ek besinlerden faydalanabilirsiniz. Örneğin; Karnitin içeren ürünler sindirim sistemini rahatlatır ve hafif bir laksatif etkiyle rahat dışkılamanızı sağlar. Elbette ki ürünlerin de lisanlı, menşei belli olmasına dikkat edin.

“Ameliyatsız tedavi, mucize yöntem, devrim yaratacak buluş” ve benzeri ilanlara aldanmayın. Hemoroid, deneme yanılmayla iyileşmeyecek, gerçek bir olgudur ve kurtulmak için de gerçek bir hekimden yardım almanız en doğru davranış olacaktır. Hiçbir merhem, sprey, gıda, ıslak mendil tedavi edici değildir. İçeriğine bağlı olarak ancak tedaviye yardımcı olabilirler. Buna da sizin iyiliğiniz için doktorunuzun karar vermesi en doğrusudur. Unutmayın, hemoroid kader değil, hastalıktır ve her hastalık gibi doğru tedaviyle kurtulmak mümkündür.

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Hemoroidden Nasıl Kurtulurum?
Hemoroidden Nasıl Kurtulurum?
https://www.kadinpost.com/images/haberler/2018/01/hemoroidden_nasil_kurtulurum_h114_c7799.jpg?v=908d356b7c37f00e60265a758fd032f5
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/hemoroidden-nasl-kurtulurum.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/hemoroidden-nasl-kurtulurum.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy