Gebelikte Baş Dönmesi: Nedenleri Ve Önlenmesi

Baş dönmesi veya baygınlık hissi hamilelik sırasında normal bir belirtidir. İlk üç aylık dönemde daha sık görülür, ancak hamileliğiniz b...



Baş dönmesi veya baygınlık hissi hamilelik sırasında normal bir belirtidir. İlk üç aylık dönemde daha sık görülür, ancak hamileliğiniz boyunca yaşayabilirsiniz.

Hamilelik sırasında baş dönmesine ne sebep olur?
Gebelikte baş dönmesinin ana nedeni, kan damarlarınızın gevşemesine ve genişlemesine neden olan artan hormonlara bağlıdır. Bu bebeğinize kan akışını artırmaya yardımcı olur, ancak damarlardaki kanın geri dönüşünü yavaşlatır. Bu, kan basıncınızın normalden daha düşük olmasına neden olur, bu da beyne giden kan akışını azaltabilir, geçici olarak baş dönmesine neden olur.

Baş dönmesi, vücudunuzun metabolizmanızdaki değişikliklere uyum sağlamasıyla ortaya çıkabilecek düşük kan şekeri düzeylerinden de kaynaklanır. Anemik olan veya varisli damarları olan kadınlar, baş dönmesine diğerlerine göre daha duyarlı olabilirler. Sırasında ikinci üç aylık büyüyen rahim kan damarları üzerindeki baskıyı koyar çünkü baş dönmesi neden olabilir.

Eğer sırt üstü uzanıyorsanız, bebeğinizin ağırlığının aort damar(kan basıncını alt bedeninizden kalbe götüren büyük bir damar) üzerine basmasına izin verirseniz, baş dönmesi de hamileliğinizde ortaya çıkabilir.
Hamile olduğunuzda baş dönmesini nasıl önleyebilirim?
Hamileliğiniz sırasında baş dönmesi sıklığını azaltmak için takip edebileceğiniz çok sayıda ipucu vardır.
Baş dönmesini azaltmak için bazı yararlı öneriler:
  • Uzun süre ayakta durmaktan kaçının. Eğer ayakta durmanız gerekiyorsa, dolaşımınızı arttırmaya yardımcı olmak için ayaklarınızı hareket ettirdiğinizden emin olun.
  • Yavaşça oturun ya da uzanarak yavaşça kalkın (özellikle banyodan çıktığınızda bu önemlidir).
  • Düzenli olarak yiyin. Yemekler arasında uzun süre kaçının; gün boyunca atıştırmak daha iyidir
  • Sıcak banyolardan veya duşlardan kaçının
  • İkinci üç aylık dönem ortasına ulaştığınızda sırt üstü uzanmaktan kaçının.
  • Dolaşımını kısıtlamaktan kaçınmak için gevşek, rahat kıyafetler giyin
Hamileyken baygınlık hissederseniz ne yapmalısınız?
Soluk alacağınız hissini hafifletmek için takip edebileceğiniz birkaç adım vardır. Hamilelik sırasında bayılma yaygındır, bu yüzden dikkatli olun.
İşte bazı yararlı öneriler:
  • Oturma veya yatma pozisyonlarından hızlı kalkmaktan kaçının. Bu baş dönmesi, sersemlik ve bayılma için yaygın bir nedendir.
  • Solgun hissederseniz, aşağıdakileri deneyin:
  • Otur ya da uzan ve başını indir
  • Derin nefes al
  • Sıkı bir giysiyi gevşetin
  • Pencereleri açın ve dolaşan havaya doğru hareket edin
  • Demir açısından zengin yiyecekler yiyin
Sağlık uzmanınıza ne zaman başvurmalısınız?
Baş dönmesi, vajinal kanama ve / veya karnınızdaki ağrı ile birlikte derhal sağlık uzmanınıza başvurmalısınız. Bu ektopik gebelik, düşük yatan plasenta veya plasental abruption belirtisi olabilir.
Ayrıca, bulanık görme, baş ağrısı veya çarpıntıların eşlik ettiği sürekli baş dönmesi veya baş dönmesi durumunda sağlık uzmanınıza başvurmalısınız. Bu, ciddi anemi veya hamileliğiniz üzerinde olumsuz bir etkisi olabilecek başka bir hastalık belirtisi olabilir.



KadınPOST - Kadınlar Mekanı

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Gebelikte Baş Dönmesi: Nedenleri Ve Önlenmesi
Gebelikte Baş Dönmesi: Nedenleri Ve Önlenmesi
https://www.kadinpost.com/images/haberler/2018/04/gebelikte_bas_donmesi_nedenleri_ve_onlenmesi_h287_c53b5.jpg?v=869fae7cfcbbd42db857d7973012104f
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/gebelikte-bas-donmesi-nedenleri-ve.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/gebelikte-bas-donmesi-nedenleri-ve.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy