Cilt Kanseri Ve Belirtileri Nelerdir?

Dünya üzerinde tüm kanser türlerinin yarısını cilt kanser i oluşturmaktadır. Bağışıklığı zayıf olan kişilerin cilt kanserine daha çok yaka...



Dünya üzerinde tüm kanser türlerinin yarısını cilt kanseri oluşturmaktadır. Bağışıklığı zayıf olan kişilerin cilt kanserine daha çok yakalandığı gözlemlenmiştir. En çok görülen kanser türü olmasına rağmen, kansere bağlı ölümlerin en az olduğu kanser türüdür.

Cildin en dış yapısında dermis ve epidermis bulunur. Epidermis de kendi yapısında üç farklı tabaka bulundurur. Bunlar bazal ve yassı hücreler ve melonisetlerdir. Melonisetler cildin rengini belirlemesini sağlayan melanin pigmentini sağlar.

Çok fazla güneş ışığına maruz kalmak bu pigmentlerin rengini koyulaştırır. Güneşten gelen zararlı ışınlarda bu pigmentlerde bozulmaya ve mutasyona uğratır. Sağlık ihmal edilemez, her türlü sağlık problemine karşı bilgili olmak gerekir.

 Cilt Kanserinde Riks Grupları;

 -Çilli ve açık tenli olmak,
 -Ciltte yanıkların ve deformelerin olması,
 -Radyoterapi almış olmak,
 -Bağışıklık sağlayıcı ilaçlar kullanıyor olmak,
 -Aşırı güneş ışığına maruz kalmak,
 -Kanserojen maddelere maruz kalmış olmak,
 -Yeni doğan ve 10 yaş altı çocukların ve 35 yaş üstü yetişkinlerde risk faktörü yüksek olanlardır.

 Cilt Kanseri Belirtileri

 -En bariz görülen belirtilerinden biri, ciltte yeni çıkan leke ben ve yada olan benlerin renglerindeki ve yüzeyindeki değişimlerdir.
 -Sürekli olan ve geçmeyen kızarık ve kaşıntılar.
 -Deride dökülme ve pullanma görülmesi.
 -Deri yüzeyinde iltihaplanma ve su toplamanın sık sık olması.
 -Derinin görünümünde değişmeler, hassasiyet ve benzeri şeylerin bulunması halinde hemen bir dermotolog uzmanına görünmek gerekebilir.

 Korunma Yolları

Solaryum gibi yapay ışınlara çok maruz kalmamak. Cildin doğal rengi ile çok oynanmaması. Güneşlenirken mutlaka koruyucu kremler kullanılması. Güneşin en tepede olduğu saatler, güneşin en zararlı ışınlarına direk olarak maruz kalınabilir. Bundan korunmak için gereken önlemler alınmalı ve gerekirse şapka eğer çok hassas iseniz güneş şemsiyesi ve koruyucu kremler kullanılmalı.

            Vücudun iyi tanınması ve her ay ayna karşısında gözlem yapılmalı yeni benlerin veya varsa benlerde renk değişimi gözleniyorsa uzman bir doktordan randevu alınmalıdır.

Kaynak: https://www.kadinpost.com/saglik/cilt-kanseri-ve-belirtileri-nelerdir-h77.html

KadınPOST - Kadınlar Mekanı

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Cilt Kanseri Ve Belirtileri Nelerdir?
Cilt Kanseri Ve Belirtileri Nelerdir?
https://www.kadinpost.com/images/haberler/2017/12/cilt_kanseri_ve_belirtileri_nelerdir_h77_f9721.jpg?v=a3f11b29547fd1d9c95e202ac8d0f819
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/cilt-kanseri-ve-belirtileri-nelerdir.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/cilt-kanseri-ve-belirtileri-nelerdir.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy