5 haftalık gebelik belirtileri nelerdir?

5 haftalık gebelikte  bebeğin gelişimi boyu ve kilosu ne kadar olmalıdır?  5 Haftalık Hamilelik Belirtileri Nelerdir?  5 haftalık hamilelik ...

5 haftalık gebelikte bebeğin gelişimi boyu ve kilosu ne kadar olmalıdır? 5 Haftalık Hamilelik Belirtileri Nelerdir? 5 haftalık hamilelik ile embriyonik gelişim dönemi olarak adlandırılan döneme girdiniz; 5 haftalık bebeğiniz organ sistemleri ve yapıları gelişecektir.

Mide, karaciğer ve böbrek gibi büyük organların yanı sıra sindirim, dolaşım ve sinir sistemleri de gelişmektedir. 4 hafta içinde, bebeğiniz gerçekten ölçülebilir ve bir elma çekirdeğinin büyüklüğündedir. Gelecek hafta, neredeyse iki katına çıkacak!

Gelişimin bu aşamasında, embriyoların hücreleri farklılaşır veya çoğalır ve belirli işlevleri üstlenmeye başlayacaktır.

5 haftalık gebelik belirtileri nelerdir.png
 

5 Haftalık Hamilelik Belirtileri
Muhtemelen periyodunuzu kaçırmış olacaksınız, bu yüzden hamilelik testi yaptırmalısınız. Aşağıdakiler de dahil olmak üzere, hamileliğin bazı erken belirtilerini fark edebilirsiniz:

  • Ruh hali
  • Meme hassasiyet - genellikle genel bir ağrı
  • Yorgunluk - her birkaç saatte bir yemek, kan şekeri seviyesini uykusuzlukla mücadeleye yardımcı olur
  • Mide bulantısı dalgaları - ünlü sabah hastalığı olarak adlandırılan, günün herhangi bir saatinde ortaya çıkabilir
  • Artan idrar sıklığı - çünkü böbrekleriniz genişliyor
  • Kramplar - rahim büyümesi ve gerilmeye bağlı bağlar
  • Lekelenme - bu endişe verici olabilir ama normaldir
Bu aşamada, durumunuzu uzatabilecek herhangi bir dış belirtiye sahip olma olasılığınız yoktur. Bazı kadınların bu aşamada hiç bir belirti yaşamadıklarını ve bu durumun bir endişe nedeni olmamasına dikkat etmek gerekir.

Yakında üstlenecekleri iş yükü için kaslarınızı güçlendirmeye yardımcı olacak bir egzersiz rutinine başlamak için iyi bir zaman olabilir.

Hormonlar

Hamileliğinizi korumak ve desteklemek için vücudunuzun her yerinde çeşitli hormonlar dolaşıyor.

  • İnsan Koryonik Gonadotropin (hCG) : Bu hormon, bebeğinize, corpus luteum'a ilk beslenme yolunu desteklediği için hamileliğinizin sağlığı için hayati önem taşır. İlk trimesterin sonunda, plasenta tamamen işlevsel olacaktır. Ek olarak, hCG yeterli düzeyde progesteronun sağlanmasından sorumludur.
  • Progesteron: Bu hormonun birçok rolü vardır. Plasental fonksiyonun korunmasından sadece sorumlu olmakla kalmaz, aynı zamanda rahim kasılmalarını inhibe etmek ve meme dokusu büyümesini uyarmakla sorumludur.
  • Östrojen: Bu hormon progesteron ve hCG seviyelerini korumak için üretilir.
Bebeğin gelişimi
Bebeğiniz, kan hücreleri, böbrek hücreleri, sinir hücreleri, beyin, omurilik, kalp ve gastrointestinal sistem dahil olmak üzere, gelişmeye başlayan çeşitli hücre tipleri ve organları ile hızlı bir şekilde büyüyor.

Şimdiye kadar, embriyo üç katmandan oluşmaktadır:

  • Ektoderm: Beyin, omurilik, sinir ve omurga oluşturulmasından sorumlu olan nöral tüp, deri, saç, tırnak, meme ve ter bezleri ve diş minesini oluşturacak ektodermler gelişmektedir.
  • Mesoderm: Bebeğinizin kalp ve dolaşım sistemi, kas, kıkırdak, kemik ve deri altı dokuları da oluşturacak mezodermden oluşacaktır. Şimdi iki "tüp" olarak ayrılan bebeğinizin kalbi, bir ultrasonda rahat görülebilir.
  • Endoderm: Endodermden akciğerler, bağırsaklar, idrar sistemi, tiroid, karaciğer ve pankreas oluşur.
Bu organlar gelişirken, ilkel plasenta ve göbek bağı işe yarıyor ve bebeğinize hayatta kalmak için gerekli besin ve oksijeni sağlıyor.

Büyüyen bebeğiniz, bazı ilaçların kullanımı, yasadışı ilaçlar, aşırı alkol tüketimi ve kızamıkçık gibi enfeksiyonların etkileri gibi çeşitli unsurların etkilerine karşı hassastır.

Bebeğiniz artık bir susam tohumunun büyüklüğü ve bir bebekten daha çok bir iribaş gibi görünüyor

Kaynak: https://www.kadinpost.com/forums/threads/5-haftalik-gebelik-belirtileri-nelerdir.87/

Kadın Post Forum

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : 5 haftalık gebelik belirtileri nelerdir?
5 haftalık gebelik belirtileri nelerdir?
https://www.kadinpost.com/forums/attachments/5-haftalik-gebelik-belirtileri-nelerdir-png.116/
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/5-haftalk-gebelik-belirtileri-nelerdir.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/5-haftalk-gebelik-belirtileri-nelerdir.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy