Soğuk Algınlığı ve Gripten Korunmanın Yolları

Mevsim değişikliklerinde sık rastlanan hastalıklar olan soğuk algınlığı ve grip , en fazla stres ve yetersiz beslenmeden kaynaklanır. Stre...



Mevsim değişikliklerinde sık rastlanan hastalıklar olan soğuk algınlığı ve grip, en fazla stres ve yetersiz beslenmeden kaynaklanır. Stres, yetersiz uyku ve toksinlerin vücutta birikmesiyle bu hastalıkların semptomları ağırlaşabilir. Soğuk algınlığı ve grip için kullandığımız çeşitli ilaçlar ise bu hastalıkları tedavi etmez, sadece belirtilerini giderir. Neyse ki gripten ve soğuk algınlığından hızlıca iyileşmek için doğada birçok doğal ve bitkisel çözüm yolları var.

Grip Nedir?
Grip, virüslerin yol açtığı, bulaşıcı bir solunum yolları hastalığıdır. Bu virüsler soluduğumuz havaya yayılarak kişiden kişiye bulaşır.

Grip Semptomları:
  •  Ateş
  • Öksürük
  • Burun akıntısı
  • Kas ağrıları
  • Baş ağrıları
  • Kusma
  • İshal

Grip Tedavisi
Tıpta gribi tedavi etmek için virüslerin çoğalmasını önleyici ilaçlar kullanılır. Tedaviye yardımcı olan en önemli şey ise dinlenmektir. Vitamin takviyeleri, bitkisel çaylar, aromatik yağlar, probiyotikler ve sağlıklı beslenme ile hastalıktan kısa süre içinde iyileşebilir, tedavi sürecini kısaltabiliriz.

1. C Vitamini
C vitamini kandaki beyaz kan hücrelerinin çoğalmasını sağlayarak bağışıklık sistemini güçlendirir. Soğuk algınlığı ve grip hastalıklarında günde en az 1,000 miligram C vitamini almak gerekir. Doktor tavsiyesiyle bu oran 4,000 miligrama kadar çıkarılabilir. Aynı zamanda C vitamini açısından zengin sebze ve meyveler tüketmek, tedaviyi hızlandıracaktır.

2. D Vitamini
D vitamini güneş ışığı ile vücudumuzda üretilen bir vitamindir. Bu vitamin bağışıklık sistemimizi ayakta tutan 2,000’den fazla genin düzenlenmesinde kullanılır. Araştırmalara göre D vitamini eksikliği olan kişiler soğuk algınlığı ve gribe daha fazla yakalanmaktadır.  Bu yüzden sağlık uzmanları soğuk algınlığına ve gribe yakalandığımızda D vitamini takviyesi almamızı önerirler.

3. Ekinezya
Ekinezya, vücudumuzdaki enfeksiyonlarla savaşan bir bitkidir. Etkili olabilmesi için hastalığın başlangıç döneminde alınmalıdır. Özellikle solunum yolları enfeksiyonlarını gideren ekinezya, vücudumuzdaki virüsleri ve mantarları da etkisiz hale getirir. Hastalığın şiddetine göre günde 2-5 bardak ekinezya çayı içilmesi tavsiye edilir.

4. Aromatik Yağlar
Özellikle nane ve akgünlük yağları, gribin ve soğuk algınlığının tedavisinde oldukça etkilidir. Bu yağlar zeytinyağına birkaç damla damlatılıp boyun ve göğüs bölgesine ve ayak tabanlarına masaj yapılarak sürüldüğünde bağışıklık sistemini güçlendirir. Karanfil yağı da enfeksiyon giderici bir yağ olduğu için bu hastalıklarda yaygın olarak kullanılır.

5. Temiz Hava
Havadaki mikrop ve bakterilerin uzaklaşması için evi sık sık havalandırmak ve içerdeki havanın temizlenmesi gerekir. Buhar makineleri ile evinizdeki havayı çok daha kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz. Makinenin suyuna birkaç damla nane veya karanfil yağı damlatırsanız evinizin havası kısa süre içinde zararlı bakteri ve mikroplardan temizlenir.


OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==> https://www.kadinpost.com/saglik/soguk-alginligi-ve-gripten-korunmanin-yollari-h108.html

KadınPOST - Kadınlar Mekanı

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Soğuk Algınlığı ve Gripten Korunmanın Yolları
Soğuk Algınlığı ve Gripten Korunmanın Yolları
https://www.kadinpost.com/images/haberler/2018/01/soguk_alginligi_ve_gripten_korunmanin_yollari_h108_796ad.jpg?v=882a6704f8bf237b1824d5afa96cd961
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/soguk-algnlg-ve-gripten-korunmann-yollar.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/soguk-algnlg-ve-gripten-korunmann-yollar.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy