Sağlıklı Bir Kişisel Gelişim Planının 10 Özellikleri

Kendini geliştirmeye en sağlıklı yaklaşım, sizin için en iyi olanıdır - ancak hangisinin olacağını nasıl anlayabilirsiniz? Gerçek an...




Kendini geliştirmeye en sağlıklı yaklaşım, sizin için en iyi olanıdır - ancak hangisinin olacağını nasıl anlayabilirsiniz? Gerçek anlamda, kendini geliştirmeye yönelik tek bedenli bir yaklaşım yoktur, bu yüzden durumunuz için en yararlı olanı bulmak için biraz deneme yanılma ve hata yapmanız gerekebilir. Aynı zamanda, etkili kendini geliştirme yolculukları genellikle aklınızda bulundurmanız gereken on temel özelliğe sahiptir.

1. Kademeli Hız
Kendini geliştirme konusunda hızlı düzeltmeler yoktur. Başarı şansınızı arttırmak için kademeli bir değişimi içeren kendini geliştirme yaklaşımlarına odaklanın. Bu yaklaşımlar tipik olarak bir seferde tek bir değişime odaklanmanızı sağlar ve hayatınızdaki daha önceki değişikliklerden rahat olduğunuzda sadece bir sonraki değişime geçersiniz.

Kademeli kendini geliştirme genellikle, ödevlerinizi daha kolay yönetilebilir parçalara böldüğünüzde, tıpkı lise veya kolejde olduğu gibi, işleri daha kolay adımlara indirir.

Örneğin, ruh sağlığınızı geliştirmek için haftada üç kez spor salonuna gitmeyi planlamak, başlangıçta bir adım çok büyük olabilir. Bunun yerine, kademeli bir plan, spor salonuna giymek için kıyafet seçebilir, gideceğiniz günleri ve saatleri seçebilir ve antrenmanlarınızı önceden planladıktan sonra, kendinizi oraya vardığınızda kendinizi bunalmış hissedemezsiniz.

Bireyin kendini geliştirme aşamasının aşamalı olabilmesi, olumlu yönde yapabileceğiniz en küçük değişikliği veya bir seferde sadece yüzde bir oranında nasıl iyileşeceğinizi düşünmektir.
Örneğin, daha sosyal bir insan olmak istiyorsanız, kendinizi her ay yeni bir kişiye tanıtmanın bir noktasını çizebilirsiniz.

Uygulamak için daha da iyi bir değişiklik, sizden sürekli bir çaba gerektirmeyecek, ancak bir kerelik bir uygulama olacaktır. Örneğin, her Çarşamba günü toplanan bir kulübe katılmanın, yeni bir şeyler bulmak için çaba harcamadan sosyalleşmek anlamına gelir. Her hafta veya ayda bir araya gelecek planlar ve yeni insanlar.

2. Hedefe Yönelik
Aklında bir hedefiniz yoksa kendini geliştirme görevine girişte çok az nokta vardır. Bununla birlikte, sizin için zorlayıcı bir hedef seçmeniz ve bunun da elde edilebilir olduğunu hissetmeniz önemlidir.
Bu genellikle büyük bir “rüya” hedefiyle başlamak ve oradaki büyük hedefe giden yol boyunca daha küçük hedefleri belirlemek için oradan geriye doğru çalışmak anlamına gelir. Bir dizi hedefe sahip olmak, bıraktığınızı hissettiğiniz zamanlarda sizi motive edecektir.

3. Sorumluluk
En iyi kendini geliştirme planları sizin tarafınızdan bir taahhüt içerecektir. O taahhüt ayarlamak için ideal bir yolu bir yere yazmak ya da yakın birine sözlü olarak yapmaktır . 

Aşağıda bir hesap verebilirlik ifadesine bir örnek verilmiştir:

"Her sabah beş dakika meditasyon yaparak ve meditasyon tamamlandıktan sonra kendime olumlu bir onaylama yaparak zihinsel sağlığım için bir taahhütte bulunuyorum. Bu, daha büyük bir hedefin parçası olduğum için hayatımda daha dikkatli olmak zorundayım. Kendimi her gün hazırlamaya yardımcı olmak için, kendime istediğimi gerçekleştirebileceğimi ve stresi azaltabileceğini hatırlatmak için bunu yap. "

4. Engeller Planı
Plan ve hedefleriniz olduğunda engeller her zaman ortaya çıkacaktır.
Yolda kalmak, karşılamanızın muhtemel engellerini tespit etmeyi ve bunlarla başa çıkmayı planlamanızı gerektirir.

Bu şekilde, en iyi kendini geliştirme yaklaşımları, işlerin her zaman düzgün gitmeyeceği ve buna göre ayarlaya bilmeniz gerektiği konusunda farkındalık içerir. Ayrıca, bu engellerle somut bir şekilde başa çıkmak için baş etme stratejilerini de listeleyecek siniz.

5. Başarı Ödülleri
Kendinizi geliştirmenin ödüllendirilmesinin ötesinde, birçok kendini geliştirme yaklaşımı, davranış için bir çeşit ödüle sahiptir.

Ortak örnek, gıda dışı bir ödülle kilo vermeyi ödüllendirmek olacaktır; zihinsel sağlık alanında, bir kendi kendine yardım rejimine sadık kalmanın ödülleri, sizi motive eden herhangi bir şey içerebilir - bunun ne olduğunu anlamanız size kalmış.

6. Kanıta Dayalı
Belki de en önemlisi, en sağlıklı kendini geliştirme yaklaşımları araştırma kanıtlarına dayanacaktır. Her ne kadar mucize tedavileri vaat eden “guruları” takip etmek cazip gelse de, iyi kontrol edilen araştırma denemeleriyle geri dönen yaklaşımlar, bir yararı gösterme olasılığı en yüksek olan yaklaşımlardır.

Richard Wiseman'ın "59 Saniye" adlı kitabı, araştırma kanıtlarına dayanarak yapabileceğiniz değişiklikler hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, araştırmanızı bir dakikadan kısa bir sürede hayatınızı nasıl değiştireceğinizle ilgili ipuçları vererek uygulamaya dönüştürür.

7. Sizin için Kişiselleştirilmiş
Ne kadar iyi araştırılmış bir yaklaşım olduğuna bakılmaksızın, sizin için uygun değilse, size yardımcı olmayacaktır. Her birimizin, kişisel gelişim yaklaşımlarını - ve haklı olarak - bizim tercihlerimizi etkileyecek kişilik, kültür vb. Bakımından kendine özgü bir durumu vardır. Komşunuz için ne işe yaramazsa mutlaka sizin için çalışmayacaktır.

Bu, genellikle belirli bir yaklaşımla bir bağırsak hissi veya rahatınız seviyesine gelir. Sanatsal iseniz, boyama mandalaları eğlenceli gibi sanat terapisi yaklaşımları bulabilirsiniz. Daha fazla sayıda insan iseniz, davranışları izlemeyi veya bazı somut formlarda başarıyı ölçmenizi sağlayan yaklaşımlardan hoşlanabilirsiniz. Bunu deneme yanılma yoluyla ya da kendi kendine değerlendirerek çözebilir ve kişisel özelliklerinizle uyum sağlayan kendini geliştirmeyle eşleştirmeyi deneyebilirsiniz.

8. Öz farkındalık
Bir terapist ya da koç ile çalışmadığınız sürece, kendini geliştirmeniz için bir plan yapmak size kalmış olacaktır. Eğer neyin yanlış olduğu ve neyi değiştirmeye çalıştığınız konusunda ilk farkınız yoksa, bunu yapmak zordur .

Genellikle, öz farkındalık üç alanda gerçekleşir: fiziksel, bilişsel ve duygusal. Çatıştığınız alanları tanımak ve kendiniz için merhamet sahibi olduğunuz zaman, değişim için daha iyi bir plan yapabileceksiniz. Bu şekilde, en sağlıklı kendini geliştirme planları, oturmanız ve kendi kendini tanımanız için bir adımı içerecektir.

Örneğin, yaşamınızdaki düzensizlikle mücadele ediyorsanız, kendi kendini geliştirme planına başlamadan önce, sahip olduğunuz düşünceleri tanımlamak isteyebilirsiniz (örneğin, ben dağınık bir insanım), sizi nasıl hissettiriyorsunuz (örn. asla organize olmayacak) ve bunun sizin için fiziksel olarak nasıl oynadığı (örneğin, her zaman yorgun hissediyorum, başladığım enerjiden yoksun). Kendinize karşı şefkatli olmak, bu sorunları düzeltmek için bir plan yapmanıza imkân verecektir.

9. Eylem Planı
En sağlıklı kendini geliştirme yaklaşımları size somut adımlar ya da hedeflerinize ulaşmak için bir eylem planı sunacaktır. Hedefleri tanımlamak yeterli değildir - bu amaçlara ulaşmak için bir eylem planı olmadan çürütmekten kurtulacaksınız.

Yaşam koçları veya sağlık koçları, kendini geliştirme için bir eylem planı oluşturmanıza yardımcı olmak için özellikle uygundur. Bu, farkındalık, egzersiz ve bilişsel yeniden yapılanma gibi çeşitli stratejileri içeren genel bir plan oluşturmayı içerebilir (zihinsel sağlığınızı iyileştirmek için düşüncelerinizi yeniden gözden geçirme ).

10. İyimserlikte bir artış
Sizi iyimser yapan bir kendini geliştirme yaklaşımı, genellikle alınacak en sağlıklı yoldur. Tipik olarak, bir tür pozitif kendi kendine konuşma, dikkat ve öz farkındalık içeren yaklaşımların iyimserlik geliştirmesi daha olasıdır. Pozitif psikoloji olarak bilinen psikoloji dalına dayalı yaklaşımlar, kendini geliştirmenin bu yönüne odaklanır. İyimserlik üzerine odaklanmak istiyorsanız, bu alandan kendi kendini geliştirme yaklaşımını seçin.

Bir Kelime
Sağlıklı bir kendini geliştirme yaklaşımının yukarıdaki on niteliğine ek olarak, geliştirdiğiniz plan her zaman yol boyunca yeniden düzenlemeye izin vermelidir. Geçmiş başarıları ve hataları yansıtarak, neyin iyi gittiğini ve neyin yanlış gittiğini, gelecekte nasıl farklı şeyler yapabileceğinizi ve hâlâ büyüme için yeriniz olduğu yerleri değerlendirebileceksiniz.

Son olarak, pozitif yönde herhangi bir hareketin ne kadar küçük veya ne kadar sürdüğü önemli olmaksızın ilerlediğini unutmayın. Yukarıdaki kalitelere sahip olan ve hızlı bir tedaviyi denemekten biraz daha uzun süren bir kendini geliştirme planı izlemeniz daha iyidir. Yatırım yaptığınız zaman ve çaba sonunda ödüllendirilecek.



KadınPOST - Kadınlar Mekanı

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Sağlıklı Bir Kişisel Gelişim Planının 10 Özellikleri
Sağlıklı Bir Kişisel Gelişim Planının 10 Özellikleri
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-WrFvxzE3d9Fq9vn7RYm3LSZ2t9jBINvpJFdEDb1Ieie6a-Nj3Zsv4fcRS-sgiaRavOrU2_jEsmXXQcPa9eHtKl8SLoiBX0lQ2lHDMr3oyTQnGFdP1k6uEEmNaVqPDx961a13HOksC-t4/s1600/Sa%25C4%259Fl%25C4%25B1kl%25C4%25B1+Bir+Ki%25C5%259Fisel+Geli%25C5%259Fim+Plan%25C4%25B1n%25C4%25B1n+10+%25C3%2596zellikleri.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-WrFvxzE3d9Fq9vn7RYm3LSZ2t9jBINvpJFdEDb1Ieie6a-Nj3Zsv4fcRS-sgiaRavOrU2_jEsmXXQcPa9eHtKl8SLoiBX0lQ2lHDMr3oyTQnGFdP1k6uEEmNaVqPDx961a13HOksC-t4/s72-c/Sa%25C4%259Fl%25C4%25B1kl%25C4%25B1+Bir+Ki%25C5%259Fisel+Geli%25C5%259Fim+Plan%25C4%25B1n%25C4%25B1n+10+%25C3%2596zellikleri.jpg
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/saglkl-bir-kisisel-gelisim-plannn-10.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/saglkl-bir-kisisel-gelisim-plannn-10.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy