Maracuja Yağının Cilt Faydaları

Cilt bakım  ürünlerinde trend olan bir madde, tutku meyvesi (  Passiflora edulis  ) tohumlarından elde edilen hafif bir yüz yağı ve cilt ba...

Cilt bakım ürünlerinde trend olan bir madde, tutku meyvesi ( Passiflora edulis ) tohumlarından elde edilen hafif bir yüz yağı ve cilt bakım ürünü olan maracuja yağıdır .



Esansiyel yağ asitleri ve antioksidanlar (E vitamini ve karotenoidler gibi) dahil olmak üzere cilt sağlığını geliştirdiği düşünülen pek çok maddenin zengin bir kaynağı olan maracuja yağının nemde kilitlendiği ve bir yumuşatıcı (cildin hidrasyonunu arttıran bir madde) olarak hareket ettiği söylenir.

Maracuja Yağı için kullanır
Cilde uygulandığında maracuja yağı, kuru ciltlerden cilt iltihabına kadar değişen cilt problemleri için bir çözüm olarak öne çıkar. Maracuja yağı da yaşlanma belirtilerini yavaşlatır (ince çizgiler ve kırışıklıklar gibi).

Ek olarak, saç derisine ve / veya saça maracuja yağı uygulanarak saçların büyümesini teşvik eder ve kuru veya hasarlı saçları tedavi eder. 

Bazı savunucular da kas ağrılarını hafifletmek ve stresi azaltmak için maracuja yağını masaj yağı olarak kullanmayı önermektedir.

Maracuja Yağı'nın Faydaları
Şimdiye kadar, birkaç çalışma maracuja yağının potansiyel faydalarını test etmiştir, ancak bazı ön araştırmalar maracuja yağının bazı yararlı özelliklere sahip olabileceğini düşündürmektedir.
Örneğin, Uluslararası Gıda Bilimi ve Beslenme Dergisi'nde yayınlanan bir çalışmada, bilim adamları, tutku meyvesi tohumlarından elde edilen yağın yüksek miktarda linoleik asit (cilt işlevinde önemli bir rol oynayan temel birçoklu doymamış yağ asidi türü) içerdiğini belirledi. . Ayrıca aspir ve ayçiçeği yağlarında bulunan linoleik asit, deriye doğrudan uygulandığında inflamasyonu azalttığı bulunmuştur.
Ayrıca, 2011 yılında Molecules dergisinde yayınlanan bir çalışma, tutku meyvesi yağının yüksek antioksidan aktiviteye sahip olduğunu göstermektedir. Bu çalışma maracuja yağının cilt koruyucu etkilerine bakmamış olsa da, cilde antioksidanların uygulanmasının güneşin tahrişine (cildin yaşlanmasına önemli bir katkıda bulunan) karşı savaşmaya ve ciltte güneş hasarı belirtilerini tersine çevirmeye yardımcı olabileceğine dair bazı kanıtlar vardır.

Maracuja Yağı Alternatifleri
Esansiyel yağ asitleri (ve genellikle cilt bakım ürünlerinde bulunan) bakımından zengin diğer yağlar  argan yağı , baobab ve deniz topalak içerir . Cilt koşullarını tedavi etme potansiyeli konusunda yapılan araştırmalar oldukça sınırlı olmasına rağmen, deniz topalak egzemasının tedavi edilmesine yardımcı olabileceğine dair bazı kanıtlar vardır.

Bazı diyet değişiklikleri de cilt sağlığını artırmaya yardımcı olabilir. Örneğin, antioksidanlar ve sağlıklı yağlar ( keten tohumu  ve somon, sardalye, ton balığı ve uskumru gibi yağlı balıklarda bulunan omega-3 yağ asitleri gibi) açısından zengin olan dengeli bir beslenmenin ardından cildinizi düzeltebilir. Fazla şeker alımı cildin hızlandırılmış yaşlanması ile ilişkili olabileceğinden, şeker alımınızı sınırlamak da önemlidir. Bol miktarda su içmek cildinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir.

Saç bakımında sıklıkla çeşitli doğal ilaçlar kullanılır. Etkinliğini destekleyen bilimsel araştırmalar halen eksikken, hindistan cevizi yağı ve amla yağı gibi doğal ürünlerin saçı güçlendirdiği ve şartlandırdığı söylenmektedir. Dahası, nem yağı olarak bilinen doğal bir madde, ayurveda tıbbında saç sağlığını geliştirmek için uzun süredir kullanılmaktadır.

Nereden Bulmalı?
Maracuja yağı, bazı doğal gıda mağazalarında ve güzellik ürünlerinde uzmanlaşmış mağazalarda satılmaktadır. Ayrıca maracuja yağını çevrimiçi olarak da satın alabilirsiniz. Ayrıca maracuya yağı, tutku meyvesi yağı, Passiflora yağı veya Passiflora edulis yağı olarak bilinir.
Maracja yağının cilt etkileri konusunda klinik denemeler olmamasına rağmen, yağ içeren cilt bakım ürünlerini kullanmanız cildinizi nemlendirir ve cildinizin sağlığını artırabilir.


COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Maracuja Yağının Cilt Faydaları
Maracuja Yağının Cilt Faydaları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmM1WJZUvMWKB-9N1JVPob_rjfZJCDpBGKWVPUyEbxFlJDygXoouZT4eGmJElvCZLIZ8I_bU4qJ7WLzE5inaQT9rrvolKfdQLf-7OmXUA_PnvGee2V8xi2ld6R4RlOrKci_vi0vXZpv75M/s1600/Maracuja+Ya%25C4%259F%25C4%25B1n%25C4%25B1n+Cilt+Faydalar%25C4%25B1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmM1WJZUvMWKB-9N1JVPob_rjfZJCDpBGKWVPUyEbxFlJDygXoouZT4eGmJElvCZLIZ8I_bU4qJ7WLzE5inaQT9rrvolKfdQLf-7OmXUA_PnvGee2V8xi2ld6R4RlOrKci_vi0vXZpv75M/s72-c/Maracuja+Ya%25C4%259F%25C4%25B1n%25C4%25B1n+Cilt+Faydalar%25C4%25B1.jpg
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/maracuja-yagnn-cilt-faydalar.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/maracuja-yagnn-cilt-faydalar.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy