Hamilelikte Yalnızlık ve Depresyon

Bir bebeğin doğumundan kısa bir süre sonra ortaya çıkan doğum sonrası depresyon sık sık duyarız, ancak hamilelik sırasında ortaya çıkan ve ...

Bir bebeğin doğumundan kısa bir süre sonra ortaya çıkan doğum sonrası depresyon sık sık duyarız, ancak hamilelik sırasında ortaya çıkan ve doğum öncesi depresyon olarak adlandırılan depresyon hakkında çok fazla şey duymuyoruz. Kadınların tahmini yüzde 14 ila 23'ü hamilelik döneminde depresyon belirtileri yaşayacak. Bununla birlikte, bu depresif belirtiler genellikle hamile kadınların ve yeni annelerin yaklaşık yüzde 13'ünde görülen tam teşekküllü bir depresyon tanısından daha azdır.



Hamilelikte Neden Depresyon Oluşur?

Prenatal depresyonun potansiyel tetikleyicileri şunlardır:
  • Hormonlar: Araştırmalar, hormonların ruh hallerini kontrol eden beyin bölgelerini etkilediğini ve hamilelik sırasında hormonal seviyedeki farklılığın bazı kadınlarda depresyona yol açabileceğini göstermiştir. Bununla birlikte, hormonlar genellikle hamilelikte ruh hali değişimlerinin ve diğer duygusal ve psikolojik olayların çoğu için suçlanırken, hamilelik ve depresyon söz konusu olduğunda, genellikle bütün resmin bir parçası olurlar.
  • Stres: Bazen hamilelik stresi hamilelik planlandığında bile depresif belirtiler getirir. Hamileliğiniz karmaşık veya plansız ise bu hisler yoğunlaşabilir. Eğer yaşamın kendisi stresli ise, örneğin maddi sıkıntılarınız veya ilişki sorunlarınız varsa, bu da depresyona yol açabilir. Strese neden olan diğer bilinen faktörler bazen basitçe hamileliğin potansiyel olarak getirdiği değişimlerden dolayı ortaya çıkmaktadır, örneğin yeni bir eve veya daireye taşınmak veya daha fazla bebek dostu bir ortama sahip olmak gibi. Bazen bu, bir veya iki ebeveyn için de kariyer değişiklikleri anlamına gelebilir.
  • Kötüye kullanım veya travma: Travma veya kötüye kullanım öyküsü olması doğum öncesi depresyonu tetikleyebilir.
  • Önceki depresyon: Eğer hamile kalmadan önce depresyon tanısı almışsanız, hamilelik sırasında depresyon riskiniz, hiç depresyon geçirmemiş kadınlara göre daha yüksektir.
  • Aile tarihi: Ailenizde depresyon varsa, daha yüksek risk altında olabilirsiniz.
Riskler
Hamilelik sırasında tedavi edilmemiş depresyonun risklerinden bazıları şunlardır:
  • İyi doğum öncesi bakım üzerinde olumsuz bir etki. Bu özellikle beslenme, uyku alışkanlıkları, egzersiz ve doktorunuzdan veya ebenizden alınan bakım talimatları için geçerlidir. Bu, yeterli kilo almamanıza, doktor randevularını kaçırmamıza ve uyumada zorluk çekmenize neden olabilir; bunların hepsi de bebeğinize zarar verir.
  • Madde bağımlılığı riski daha yüksektir. Bu, alkol, uyuşturucu ve sigara içilmesini içerir.
  • Bebeğiniz için problemler. Düşük doğum ağırlığı ve / veya erken doğum, depresyon tedavi edilmediğinde bebekler için daha fazla risk taşır. Deprese olan annelerde doğan bebekler de daha az aktif ve daha ajitasyon eğilimindedir.
  • Doğum sonrası depresyon. Bebeğiniz doğduktan sonra depresyonda kalma riskiniz artar, bu da ebeveynleri zorlaştırır.
Depresyon belirtileri
Depresyon belirtilerinin çoğu gebelik belirtilerini taklit eder. Hamileliğin normal yorgunluğunu ve aslında depresyonun ne olduğunu belirlemek zor olabilir, bu da sorunun daha az raporlanmasına yol açabilir. Gebelikte depresyonun göz ardı edilmesi eğilimi de vardır, çünkü bu, yaşamda mutlu bir zaman olması. Depresyon belirtileri şunlardır:
  • Konsantre problemler
  • Çok fazla ya da çok uyuyor
  • Yorgunluk
  • Yeme alışkanlıklarındaki değişiklikler
  • Endişeli hissetme
  • Sinirlilik
  • Mavi hissediyorum
  • Kendini suçlu hissetme, bunalmış veya değersiz
  • Diğerlerinden kendinizi ayırmak
  • Bebeğinizden ayrılma hissi
  • Tekrarlayan baş ağrıları ve karın ağrısı
  • Her zamankinden daha fazla ağlamak
Bu belirtiler varsa, özellikle de 2 hafta veya daha uzun süredir devam ediyorsa, doktorunuzu hemen arayın. Hem siz hem de bebeğinizin sağlığı için tedavi almanız önemlidir.
Tedavi
Hamilelik sırasında tedavi, dahil olmak üzere, çeşitli yollar içerir:
  • Destek ağı: Destek ağınızı geliştirmek son derece değerlidir. Bildiğiniz destekleyici bireyler tarafından kuşatılmış olmak, özellikle de aynı duyguları yaşamışlarsa faydalı olabilir. Bu, bir çevrimiçi veya topluluk destek grubuna katılmayı da içerebilir.
  • Danışmanlık: Özellikle profesyonel bir danışman veya terapistle konuşmak, özellikle hamilelik sırasında büyük değişiklikler olduğu için çok faydalı olabilir.
  • İlaçlar: Antidepresanlar gebelik sırasında ve emzirme sırasında antidepresanlar ve diğer ilaçlar kullanılarak deneyime sahip bir uygulayıcının bakımı altında hamilelik sırasında da kullanılabilir. Kadınların yaklaşık yüzde 13'ü gebeliklerinde antidepresanlar almaktadır.
  • Işık tedavisi: Terapötik bir ışık kullanmak, özellikle bulutlu ve / veya kış mevsimi olan bir bölgede yaşıyorsanız, belirtilerinizi doğal olarak iyileştirmenize yardımcı olabilir.
Yardım Almak Önemli
Gebelikte depresyondan kaynaklanan sorunların önlenmesinde anahtar destek almakta ve bunu deneyimlediğinizi fark ettiğiniz anda size yardımcı olmaktadır. Depresif belirtileri olan birçok gebe kadın ile yalnız olmadığınızı fark etmek önemlidir ve bu yardım mevcuttur. Yardıma muhtaçsanız veya başka kuruluşlara ulaşırsanız doktorunuza veya ebe ile konuşun. Tedavi almak, kendinize ve büyüyen bebeğinize verebileceğiniz en iyi hediyedir.



KadınPOST - Kadınlar Mekanı

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Hamilelikte Yalnızlık ve Depresyon
Hamilelikte Yalnızlık ve Depresyon
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLfIjkLTwAC-XqpcfD0TLUgaEaf7tF5l5_zYrYsX0MUwROY1dKqZ-As3AtZsKFwORl4mhrHgt8gacfRx2g7mOYFS45zqz5FkPkACOvPtpcDK0M1dI2EqHn3WGNbt9TCDL7gvK1ImhBufzD/s1600/Hamilelikte+Yaln%25C4%25B1zl%25C4%25B1k+ve+Depresyon.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLfIjkLTwAC-XqpcfD0TLUgaEaf7tF5l5_zYrYsX0MUwROY1dKqZ-As3AtZsKFwORl4mhrHgt8gacfRx2g7mOYFS45zqz5FkPkACOvPtpcDK0M1dI2EqHn3WGNbt9TCDL7gvK1ImhBufzD/s72-c/Hamilelikte+Yaln%25C4%25B1zl%25C4%25B1k+ve+Depresyon.jpg
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/hamilelikte-yalnzlk-ve-depresyon.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/hamilelikte-yalnzlk-ve-depresyon.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy