Çemen Otu Anne Sütünü Arttırır mı?

Çemen otu (Trigonella foenum-graecum), Hindistan ve Akdeniz'den bir bitkidir. Bu bitkinin tohumları tarih boyunca yemek pişirmek, ...


Çemen otu (Trigonella foenum-graecum), Hindistan ve Akdeniz'den bir bitkidir. Bu bitkinin tohumları tarih boyunca yemek pişirmek, lezzetlendirmek ve iyileştirmek için kullanılmıştır. Çemen otunun acı tadı vardır.

Yüzyıllar boyunca çemen otu sağlığa ve refahı teşvik etmek için alınmıştır. Sindirim sağlığı, jinekolojik sağlık ve galaktagog olarak kullanılmıştır . İneklerin süt tedarikini arttırmaya yardımcı olmak için süt çiftçileri tarafından bile kullanılmaktadır.

Çemen otu süt artırır mı?
Çemen otu kadın sağlığı konusunda uzun bir geçmişe sahiptir. Doğum eylemini teşvik etmek ve doğumda yardımcı olmak için kullanılmıştır. Ağrılı adet kanaması ve uterus problemleri gibi jinekolojik sorunlar için bilinen bir tedavi yöntemidir ve anne sütü üreten kadınların beslenmesinde daha fazla anne sütü üretmesi için muhtemelen en yaygın ve en etkili bitkidir. Birçok kadın çemen otu aldıktan sonra daha büyük bir anne sütü ürettiğini fark ediyor. Ancak, herkes için işe yaramıyor.
Çemen Otu Anne Sütünde Güvenli mi?

Çemen otu  anne sütüne geçer . Ancak, ılımlılıkta kullanıldığında hem anne hem de bebek için güvenli olduğuna inanılmaktadır. ABD Gıda ve İlaç İdaresi, Genel Olarak Güvenli (GRAS) olarak kabul edilen çemenleri derecelendirdi.

Çemen otu, anne sütünüzün, idrarınızı ve terinizin kokmasına neden olabileceğinin farkında olmalısınız. Ve bebeğe geçtiği için bebeğinizin de idrarını ve terinin kokmasına neden olur. En sık görülen yan etki ishaldir. İshal, yüksek dozda çemenlere çok hızlı başlarsa hem siz hem de çocuğunuzu etkileyebilir. Ancak, bu bitkiyi düşük dozda başlatırsanız ve yavaş yavaş artırırsanız, mide sorunlarını önleyebilirsiniz.

Anne sütü için çemen otu nasıl kullanılır
Kapsüller:  Çemen otu bir kapsül olarak mevcuttur ve kapsüller farklı dozlarda mevcuttur. Hangi dozun sizin için en uygun olduğunu bulmak için emzirme danışmanınızla veya bir bitkisel uzmanla konuşmalısınız. Genel olarak, günde üç kez bir kapsül alarak başlayabilirsiniz. 
Çay: Çemen otu çayı yapmak için, 1 ila 3 çay kaşığı çemen otu tohumu, 8 ons (1 su bardağı) kaynar suya koyun. Çemen çayı günde üç kez içebilirsiniz.

Çemen otu, kutsanmış devedikeni , yonca ve rezene gibi diğer emzirme bitkileri ile birlikte iyi çalıştığı düşünülülen başlıca içeriklerden biridir. Talimatlara uygun olarak alındığında, genellikle anne sütü tedarikinizde bir hafta içinde bir artış görmeyi bekleyebilirsiniz.

Çemen Otunun Sağlık Faydaları ve Kullanımları
  • Emziren annelerin anne sütünü artırmalarına yardımcı olmak için en yaygın kullanılan bitkidir.
  • Sağlıklı bir karaciğeri teşvik ettiği düşünülmektedir.
  • Göğüs tıkanıklığını gevşetmek için kullanılmıştır.
  • Bağırsak ve sindirim sağlığı için iyi olduğuna düşünülmektedir.
  • Kolesterolü düşürebilir.
  • İştahın uyarılmasında yardımcı olduğuna düşünülmektedir.
  • Cildin iltihaplanmasını azaltmaya yardımcı olmak için cilt merhemlerinde ve cilt kremlerinde kullanılır.
Uyarılar ve Yan Etkiler
  • Herhangi bir bitkisel tedavi almadan önce mutlaka bir doktora, emzirme danışmanına veya bitkisel uzmana danışın . Otlar ilaçlara benzer. Yan etkileri olabilir ve sizin ve bebeğiniz için tehlikeli olabilirler.
  • Hamileyseniz çemen otu kullanmamalısınız. Bu bitki, emeği uyarmak için kullanılmıştır ve kasılmalara, erken doğum ve düşüklüğe neden olabilir .
  • Çemen otu kan şekeri seviyenizi düşürebilir. Dikkatli olun ve hipoglisemik veya diyabetik iseniz doktorunuzla konuşun.
  • Çemen kanını incelebilir. Doktorunuzun doğrudan gözetimi altında değilseniz kan inceltici (antikoagülan ilaç) alıyorsanız kullanmayın.
  • Alerjik reaksiyonlar mümkündür. Astımınız varsa veya soya veya yer fıstığına karşı alerjiniz varsa, çemen otuna da alerjiniz olabilir.
  • Büyük bir dozla çok hızlı başlatıldığında, çemen otu ishale neden olabilir. Ve anne sütüne geçtiği için  bebeğiniz ishali veya kolik belirtilerini de gösterebilir. Her zaman küçük bir dozla başlayın ve yavaş yavaş yükselin.
  • Anne sütü, idrar ve ter akçaağaç şurubu gibi kokabilir.
  • Bebeğinizin doktoruna çemen yaptığınızı söyleyin. Çemen, çocuğunuzu akçaağaç şurubu gibi koklayabilir. Çemen otu akıntısının çemen yüzünden kokması tehlikeli değildir, ancak akçaağaç şurubu kokusu ile karakterize edilen ciddi bir hastalık vardır. Doktor akçaağaç şurubu kokusunun çemenden geldiğini bilmiyorsa, çocuğunuzu akçaağaç şurubu hastalığıyla yanlış teşhis edebilir  .
Çemen Otu: Sonuç

Düşük anne sütüne sahip olduğunuzu düşünüyorsanız ve süt sağlığınızı başarıya ulaşmadan doğal olarak arttırmaya çalışmışsanız , doktorunuzla veya bir laktasyon danışmanıyla görüşün. Sağlık uzmanınız, arzınızı arttırmaya çalışmak için çemenizi almanızı tavsiye edebilir. Çemen otunun güvende olduğuna inanılır ve bazı kadınlar için etkilidir. Sadece küçük bir doz ile başlamayı unutmayın ve yan etkiyi önlemeye yardımcı olmak için aldığınız miktarı yavaşça artırın. Ve her zaman sağlık uzmanınızın tavsiyelerini ve yönergelerini takip edin. Eğer herhangi bir zamanda bebeğinizin yeterince anne sütü almadığına inanıyorsanız , çocuğunuzun doktoruna başvurun.


COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Çemen Otu Anne Sütünü Arttırır mı?
Çemen Otu Anne Sütünü Arttırır mı?
https://www.kadinpost.com/images/haberler/2018/08/cemen_otu_anne_sutunu_arttirir_mi_h350_391b7.jpg?v=6bb607d6f39cbcb7c0aada7415008e3b
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/cemen-otu-anne-sutunu-arttrr-m.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/08/cemen-otu-anne-sutunu-arttrr-m.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy