Mide Kanseri Tetikleyebilecek 4 Alışkanlık

Mide Kanseri Tetikleyebilecek 4 Alışkanlık Mide Kanseri Tetikleyebilecek 4 Alışkanlık Mide kanseri , dünyada en sık görülen dördüncü kanse...

Mide Kanseri Tetikleyebilecek 4 Alışkanlık Mide Kanseri Tetikleyebilecek 4 Alışkanlık

Mide kanseri, dünyada en sık görülen dördüncü kanserdir. 2018 yılında 1 milyon vaka bildirilmiştir. Midenin iç tabakasındaki hücrelerde başlar ve yavaş yavaş mide duvarına girer. Mide kanseri belirtilerinin bazıları şunlardır:



  • Mide bulantısı

  • İshal

  • Yorgunluk

  • Kabızlık

  • İştahsızlık

  • Yemeklerden sonra şişkinlik

  • Ani kilo kaybı

  • Dışkıda kan

Mide Kanseri Çeşitleri



Mide kanseri, nereden geldikleri doku türüne göre kategorize edilir. En sık görülen mide kanseri, tüm mide kanserlerinin% 90 ila% 95'ini oluşturan adenokarsinomdur, mide bezinin dokusunda başlar. Diğer mide kanseri formları arasında, lenfomalar (lenfatik sistemde ortaya çıkmaktadır) ve sarkomlar (kas, yağ veya kan damarları gibi bağ dokularında) bulunur.



Mide Kanserini Tetikleyen Alışkanlıklar



Günlük alışkanlıklarınızdan bazıları mide kanserinin ilerlemesine de katkıda bulunabilir. İşte mide kanserini tetikleyebilecek 5 alışkanlık:



Düzensiz Beslenme



Düzenli aralıklarla yemek yiyenlerin, bu tür kanserlere yakalanmayanlardan daha az olasıdır. Sabit bir diyeti takip ettiğimizde mide daha iyi çalışır. Sabit bir diyeti takip etmek, midenin yiyecekleri düzgün bir şekilde sindirmesine yardımcı olur ve mideye zarar vermez. Sağlıklı bir mide için sabit bir beslenme rejimine bağlı kalmak çok önemlidir.



Sıkı bir yeme düzenine sadık kalamazsanız, mideyi aç bırakmayacağı ancak sağlıklı tutacağı için aralarında atıştırma yapabilirsiniz.



Sıcak yemek



Sıcak yiyecekler mideniz için tehlikeli olabilir, çünkü sindirim sisteminin mukoza zarı 50 ila 60 derece sıcaklıktaki yiyecekleri taşımak için tasarlanmamıştır. Bu, bir mide yanmasına neden olacak ve patolojik değişikliklere yol açarak mide kanserine yol açacaktır. Sıcak yiyecekleri tüketmekten kaçınmak daha iyidir, çünkü sadece sağlık tehlikesi oluşturur.



Asitli Meyveler



İnsan açlık hissettiğinde, mide asidi yüksek bir noktaya ulaştığında ve mideye saldırdığında meydana gelir. Aç karnına limon suyu, yaban mersini vb. Gibi asitli meyvelerin tüketilmesi kesinlikle sorunu çözecektir. Bu, midede büyük bir şişkinliğe neden olabilir, böylece midedeki hava basıncını arttırır ve diğer belirtiler da ortaya çıkmaya başlar.



Tütün kullanımı



Düzenli tütün kullanımı, mide kanserinin, özellikle proksimal mide - yemek borusuna en yakın olan mide biriminin gelişme riskini artırabilir. Uzun süredir tütün bağımlısı birisiyseniz, muhtemelen şimdi istifa etmelisiniz. Bu alışkanlık sizin için iyi bir şey yapmamakla birlikte, yalnızca hayatınıza mal olabilecek sağlık risklerini arttırmaktır.



Diğer Risk Faktörleri



  • Alkol kullanımı

  • Mide problemleri

  • Mide problemlerinin tarihçesi

  • H. pylori bakterisinin neden olduğu Helicobacter pylori enfeksiyonu, mide kanseri riskini daha da arttır

Kaynak Kadinpost.com https://www.kadinpost.net/mide-kanseri-tetikleyebilecek-4-aliskanlik/

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Mide Kanseri Tetikleyebilecek 4 Alışkanlık
Mide Kanseri Tetikleyebilecek 4 Alışkanlık
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/01/mide-kanseri-tetikleyebilecek-4-alskanlk.html
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/01/mide-kanseri-tetikleyebilecek-4-alskanlk.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy