Limon suyu içmenin faydaları nelerdir?

Limon suyu içmenin faydaları nelerdir? Limon suyu içmenin faydaları nelerdir? Limon gibi narenciye meyveleri ile tatlandırıcı su, bir...

Limon suyu içmenin faydaları nelerdir? Limon suyu içmenin faydaları nelerdir?

Limon gibi narenciye meyveleri ile tatlandırıcı su, bir bardak suyu canlandırarak, daha fazla tüketmek için isteksiz su içenleri teşvik edebilir.

Vücudun hayatta kalabilmek için suya ihtiyacı vardır ve yeterli miktarda sağlık sağlaması için yeterince içilmesi önemlidir.

Su, insan vücudunun yeterince hidratlaşmasını sağlar. İnsanlar sıvı içerek ve yüksek su içeriği olan yiyecekleri tüketerek nemlendirilirler.

Bir kişinin içmesi gereken su miktarı aşağıdakilere göre değişir:

  • Onların yaşı

  • Onların cinsiyeti

  • Yaptıkları fiziksel aktivite miktarı

  • Birisinin hamile olup olmadığını veya emzirmek

  • Sıcaklık ve diğer çevresel faktörler

  • Olsun veya olmasın bir kişinin bir sahiptir ateş veya ishal veya kusma


Birçok insan yeterince su içmez. Aslında, birçok insan sade sudan daha fazla şekerli içecek içiyor.

Bazı insanlar kirecin sıkılmasının suyun tadını geliştirdiğini ve daha fazla içmesini teşvik ettiğini fark edebilir. Kireçli su içilerek, insanlar sunduğu birçok sağlık faydalarından da yararlanabilirler.

Limon suyunun 12 faydası

Asya'daki kökenleri olan bu küçük narenciye meyveleri büyük bir beslenme yumurtası paketler.

Aynı boyutta kireç ayrıca aşağıdaki besinleri içerir:

  • 22 miligram (mg) kalsiyum

  • 12 mg fosfor

  • 68 mg potasyum

  • Yetişkinler için önerilen günlük değerin yaklaşık% 20-25'i olan 19,5 mg C vitamini


Limonun besin değerine ek olarak, kireç suyu aşağıdaki faydaları içerir:

1. Suyun tüketimini teşvik eder

Hastalık Kontrol ve Önleme (CDC) Merkezleri kireç sıkmak ekleyebilirsiniz yeterli su içmeyin insanlar daha fazla su içmeye teşvik edebilir lezzet artırmak için düşündürmektedir.

2. Diyetin iyileştirilmesine yardımcı olur

Beslenme Epidemiyolojisinde yapılan yeni bir çalışma, soda veya meyve suyu gibi şekerli içecekler yerine daha fazla su içen insanların diyetlerini geliştirdiğini göstermiştir.

Tatlandırılmış içecekler yerine su içen kişiler günlük olarak tükettikleri şeker ve yağ miktarını azaltmışlardır.

3. sindirime yardımcı olabilir

Suya kireç eklemek sindirime yardımcı olabilir. Limitler, midede sindirim salgılarını uyarmaya yardımcı olan bileşikler içerir. Ayrıca, kireç suyundaki asit, tükürüğün yiyecekleri parçalamasına yardımcı olur.

4. Kanser şansını azaltır

Birkaç çalışma, turunçgiller ile bazı kanser türlerinin riskini azaltma arasındaki bağlantıyı göstermektedir. Bir 2015 çalışma içinde Tıp (Baltimore) artmış narenciye tüketimi ve özofagus kanseri azalmış riski arasında olası bir bağlantı göstermiştir. Bununla birlikte, daha fazla araştırma gereklidir.

5. Cilt kalitesini artırır

Limitler, her ikisi de birçok ticari cilt ürününde bulunan C vitamini ve antioksidanlar içerir. Su ile tüketildiğinde, kireç suyundaki doğal bileşenler yaşlanan cildin görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilir.

6. Kilo kaybını teşvik eder

Beslenme uzmanları genellikle aşırı yemeyi önlemeye yardımcı olmak için bir bardak su ile yemek yemeyi tavsiye ederler.

Kireç suyunun ek bir faydası vardır. Limon suyunda bulunan sitrik asit, bir kişinin metabolizmasını artırmaya yardımcı olur, daha fazla kalori yakmasına ve daha az yağ depolamasına yardımcı olur.

7. bağışıklık sistemini geliştirir

Limitte bulunan antioksidanlar ile birleşen C vitamini vücudun bağışıklık sistemine destek sağlar.

Düzenli olarak içildiğinde, kireç suyu soğuk algınlığı ve grip vakalarının ömrünü azaltmaya ve kısaltmaya yardımcı olabilir.

8. Kalp hastalığı riskini azaltır

Limitler yüksek seviyelerde magnezyum ve potasyum içerir.

Bu öğelerin her ikisi de kalbin genel sağlığını desteklemeye yardımcı olur. Özellikle, potasyum kan akışını iyileştirebilir ve kan basıncını azaltabilir.

Limitlerin kolesterol seviyelerini azaltmaya da yardımcı olabileceğini gösteren sınırlı bir araştırma da vardır.

9. Kan şekerini düşürür

Bazı araştırmalara göre , C vitamini sabah ve yemek sonrası kan şekeri değişikliklerini azaltmaya yardımcı olabilir. Çalışmada, C vitamini takviyesi alan insanlar üzerinde durulmuş olmasına rağmen, sonuç C vitamini kişinin şeker seviyelerini geliştirmek için mükemmel bir potansiyel sunuyor gösterdi.

10. Mikroorganizmaların büyümesini önler

Bazı araştırmalara göre , kireçlerde bulunan limoninler Streptococcus bakterilerinin birikmesini önlemeye yardımcı olabilir .

Streptococcus, solunum ve ağız enfeksiyonları dahil olmak üzere çeşitli enfeksiyonlardan ve sağlık durumlarından sorumlu olan bir bakteri türüdür.

Kireçli su içmek, bu zararlı organizmaların bakteriyel hastalıkların gelişmesini ve önlenmesini önlemeye yardımcı olabilir.

11. Antiinflamatuar özelliklere sahiptir

Limitler iyi bir C vitamini kaynağıdır. Diğer birçok potansiyel fayda arasında C vitamini vücutta bir anti-enflamatuar ajan olarak görev yapar.

Oregon State Üniversitesi , C vitamininin inflamasyonu azaltma üzerindeki olumlu etkisine odaklanan bir araştırmayı gözden geçirdi .

Çalışmaların çoğunun, C vitamini kullanımının inflamasyonu azaltmada olumlu sonuçlar verdiği sonucuna varmışlardır.

12. Böbrek taşlarının korunmasına yardımcı olur

Limonlar hem sitrik asit hem de C vitamini içerir. 2014'te yapılan bir çalışmada, hem C vitamini hem de sitrik asitin bazı böbrek taşı tiplerinin oluşumunu engellemesine veya önlenmesine yardımcı olduğu gösterilmiştir.

Araştırmacılar, diyetlerinde C vitamini ve sitrik asit dâhil ederek, bir insanın gelecekte belirli taşlar geliştirme risklerini azaltabileceği sonucuna vardı. https://www.kadinpost.net/limon-suyu-icmenin-faydalari-nelerdir/

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Limon suyu içmenin faydaları nelerdir?
Limon suyu içmenin faydaları nelerdir?
https://www.kadinpost.net/wp-content/uploads/2018/09/limon_suyu_icmenin_faydalari_nelerdir_h318_d86c8.jpg
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/02/limon-suyu-icmenin-faydalar-nelerdir.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/02/limon-suyu-icmenin-faydalar-nelerdir.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy