Tip 2 diyabeti Yöneten 6 Diyabetik Dostu Yiyecekler

Tip 2 diyabeti Yöneten 6 Diyabetik Dostu Yiyecekler Tip 2 diyabeti Yöneten 6 Diyabetik Dostu Yiyecekler Şeker hastalığınız varsa doğru yiy...

Tip 2 diyabeti Yöneten 6 Diyabetik Dostu Yiyecekler Tip 2 diyabeti Yöneten 6 Diyabetik Dostu Yiyecekler

Şeker hastalığınız varsa doğru yiyecekleri seçmek biraz zor olabilir. Kan şekeri seviyesini düşüren ve kontrol altında tutan yiyecekler. Ancak bir diyete girmek mutlaka sevdiğiniz tüm yiyeceklerden vazgeçmeniz gerektiği anlamına gelmez.



HIZLI BİLGİ



  • Tip 2 diyabet için bir beslenme karbonhidrat, protein ve yağ bakımından zengin olmalıdır

  • Yaban mersini tip 2 diyabetin belirtilerin kontrolüne yardımcı olabilir

  • Diğer çeşitli gıdalar kan şekeri seviyesinin korunmasına yardımcı olabilir

Tip 2 diyabet için beslenme karbonhidratlar, proteinler ve yağlar açısından zengin olmalıdır. Amaç, kan şekeri seviyesini ve buna bağlı belirtileri azaltmanıza yardımcı olacak doğru miktarda yiyeceği yemektir. İşte kan şekerinizi kontrol altında tutmanıza yardımcı olacak bazı yiyecekler.



Domates



2011'de yayınlanan bir çalışmaya göre domatesler, bir kişiyi diyabet gelişimine karşı koruyan zengin bir likopen, potasyum, flavonoid ve E vitamini kaynağıdır. Düzenli olarak yaklaşık 200 gram domates tüketmek, tip 2 diyabet geliştirme şansınızı düşürebilir. Ayrıca kalp damar hastalıkları, kanser ve maküler dejenerasyon riskini azaltmaya yardımcı olabilir.



Ayrıca bakınız: Diyabeti tetikleyen 7 faktör



Yaban mersini



Yaban mersini antioksidanlarla doludur ve tip 2 diyabetin belirtilerinin kontrolüne yardımcı olabilecek antienflamatuar özelliklere sahiptir. Aynı zamanda kalp hastalığı ve kanser geliştirme riskini azaltır. Yardımcı olabilecek diğer bazı meyveler çilek, böğürtlen ve ahududu içerir.



Omega-3 yağlı asitleri



Omega-3 asitler yönünden zengin bir diyettir, şeker hastalığı olan insanlarda insülin direncini azaltabilir. Harvard Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, omega-3 yağ asitlerinin, adiponektin olarak bilinen ve insülin duyarlılığını artıran bir hormon seviyesini yükselttiğini belirtti. Araştırmacılara göre, bu Tip 2 diyabetin kontrolüne yardımcı olabilir. Omega-3 yağ asitlerinin en büyük kaynaklarından bazıları soya fasulyesi, ceviz, somon, kanola yağı, chia tohumu, keten tohumu ve balık yağıdır.



Portakal



Bu lezzetli sulu meyve, kadınlarda diyabet riskini azaltabilecek mükemmel bir lif kaynağıdır. Ama burada önemli olan suyunu içememeniz, normal olarak tükenmeniz gerekir. Besinlerin yarısını meyvelerden uzaklaştıran meyve suları işlenir, bu nedenle meyveleri yemelisiniz. Portakalın glisemik indeksi 40'tır. Düşük bir glisemik indeks kan şekeri seviyelerinde, dolayısıyla insülin seviyelerinde daha yavaş bir yükselmeye neden olur.



Fındık



Kuruyemişler, hepsi kan şekeri seviyelerini kontrol etmeye yardımcı olan magnezyum, fiber ve omega-3 yağ asitleri ile doludur. Ayrıca düşük GI seviyelerine sahiptirler, e vitamini, folik asitler, çinko ve proteinlerle doludurlar. Çeşitli çalışmalar tip 2 diyabet için fındık yemek arasındaki bağı göstermiştir. Günlük olarak fındık tüketirseniz tip 2 diyabet geliştirme olasılığınız daha düşüktür.



Lifli yeşil sebzeler



Yeşil sebzeler, vücudun günlük A ve K vitaminlerini almasını sağlar. Şalgam ve ıspanak, tip 2 diyabetin belirtileri ile mücadeleye yardımcı olabilecek en iyi yeşil sebze kaynaklarındandır. Leicester Üniversitesi tarafından yapılan bir çalışmada, yeşil yapraklı sebzelerin bir buçuk porsiyonunun tip 2 diyabet geliştirme riskini azalttığı öne sürülmüştür.



Sonuç olarak



Vücut, tip 2 diyabet hastası olan bir insanda insülini uygun şekilde kullanmaz. Hastalık dünya çapında milyonlarca insanı etkilemektedir ancak bazı yaşam tarzı ve yeme alışkanlıkları hastalığın belirtileriyle savaşmanıza yardımcı olabilir. Kan şekeri seviyenizi dengelemek için diyetinizde yukarıda belirtilen bazı yiyecekleri alın.

Kaynak Kadinpost.com https://www.kadinpost.net/tip-2-diyabeti-yoneten-6-diyabetik-dostu-yiyecekler/

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Tip 2 diyabeti Yöneten 6 Diyabetik Dostu Yiyecekler
Tip 2 diyabeti Yöneten 6 Diyabetik Dostu Yiyecekler
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/01/tip-2-diyabeti-yoneten-6-diyabetik.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/01/tip-2-diyabeti-yoneten-6-diyabetik.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy