Siyah Frenk Üzümü Çekirdek Yağının Faydaları

Siyah Frenk Üzümü Çekirdek Yağının Faydaları Siyah Frenk Üzümü Çekirdek Yağının Faydaları Siyah frenk üzümü çekirdeği yağı, Avrupa ve Asya...

Siyah Frenk Üzümü Çekirdek Yağının Faydaları Siyah Frenk Üzümü Çekirdek Yağının Faydaları

Siyah frenk üzümü çekirdeği yağı, Avrupa ve Asya'nın kuzey kısımlarına özgü siyah kuş üzümü ( nervürlü nigrum ) türetilmiştir. Bu yağ, esansiyel yağ asitleri, özellikle omega 6 ve omega 3 esansiyel yağ asitleri açısından çok zengindir.



Bunlarla birlikte, alfa-linoleik asit, Gamma-linolenik asit ve stearidonik asitler bakımından da zengindir. Avrupa frenk üzümü yağı olarak da bilinen siyah frenk üzümü yağı, yaş için Avrupa halk tıbbı olarak kullanılıyor.



Siyah frenk üzümü çekirdeği yağının birçok tıbbi durumu iyileştirmede yararlı olan anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğu söylenir ve aynı zamanda kardiyoprotektiftir, yani kardiyovasküler sistemi ve aslında tüm vücudu korur.



Bu yağ idrar söktürücüdür, yani idrar çıkışını artırır ve artritik ve romatizmal ağrıları azaltır. Ağrı azaltıcı olduğu ve siyah frenk üzümü çekirdeği birçok sağlık yararına sahip olduğu için öncelikle bir ilaç ve besin takviyesi olarak kullanılır.



Bu yağın ılımlı kullanımının da herhangi bir yan etkisi yoktur. Siyah frenk üzümü çekirdek yağı, bağışıklık sistemini daha güçlü hale getirerek yararlanır. Daha güçlü bir bağışıklık sistemi, çeşitli viral ve bakteriyel enfeksiyonları önler. Bunun dışında, aşağıdaki başka faydalar da vardır.



Anti-inflamatuar Faydaları



Bu yağın birçok anti-enflamatuar özelliği, birçok patojenik hastalığın neden olduğu artrit ve romatizmal artrit, dermatit ve enflamasyon gibi birçok enflamatuar durumun iyileştirilmesinde çok faydalıdır.



İnflamatuar sitokinlerin salgılanmasını kontrol altında tutar ve farklı türden ağrı ve şişlikten kurtulmayı sağlar. Aynı zamanda, çeşitli karaciğer hastalıklarını, özellikle de karaciğer tarafından karaciğere verilen zararın iyileşmesine yardımcı olur.



Kardiyovasküler Yararları



Kan damarlarının daralmasını kontrol eden prostaglandinler üretir. Düzenli tüketimin aterosklerotik lezyonları azalttığı kanıtlanmıştır (Damar duvarı trombüs oluşumu).



Siyah frenk üzümü çekirdeği yağının faydaları da, trombosit agregasyonunu azaltmada, kan pıhtılaşmasını azaltmada, kan basıncı seviyelerini kontrol etmede, kolesterol seviyelerini düşürmede ve genel kalp sağlığını korurken çok önemlidir.



Anti-aging Faydaları



Omega 6 yağ asitleri erken yaşlanmayı önler. Bu yağda bulunan alfa-linoleik asit ve gamma-linolenik asit, yaraların iyileşmesinde, hasarlı dokuların onarılmasında, erken kırışıklık oluşumunun azaltılmasında, sağlıklı cildin korunmasında ve kuru ve hasarlı cilt gibi sorunların azaltılmasında çalışır.



Kadınlar İçin Sağlık Faydaları



Linoleik asitler vücutta antiinflamatuar etkilere sahiptir ve premenstrüel sendromu (PMS), mide ağrısını, sırt ağrısı, yumurtlama sırasında kramp oluşumu, meme hassasiyeti ve ruh hali değişiklikleri ve geçici depresyon gibi premenstrüel sendromun diğer belirtileri hafifletir.



Gama-linolenik asitlerin metabolizma hızını arttırdığı ve önemli miktarda kilo kaybına neden olduğu da gözlenmiştir. Siyah frenk üzümü yağı da sinir sistemini rahatlatır ve bir kişinin enerji seviyelerini korur.



Bu yağın önemli bir yan etkisi olmamasına rağmen, hamile ve emziren bir kadın iseniz, bir sağlık hizmeti sağlayıcısına danışmak her zaman en iyisidir.



Siyah frenk üzümü yağı ile ilgili yan etkiler, çeşitli solunum güçlükleri, kurdeşen, cildin şişmesi, kızarıklık ve boğazda sıkışmadan oluşur. Yani, her zaman tüketimi sınırlandırın ve sadece uygun tıbbi müdahaleden sonra kullanmaya başlayın.

Kaynak Kadinpost.com https://www.kadinpost.net/siyah-frenk-uzumu-cekirdek-yaginin-faydalari/

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Siyah Frenk Üzümü Çekirdek Yağının Faydaları
Siyah Frenk Üzümü Çekirdek Yağının Faydaları
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/01/siyah-frenk-uzumu-cekirdek-yagnn.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/01/siyah-frenk-uzumu-cekirdek-yagnn.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy