Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir Saç Bakım İçin Doğal Çözümler

Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir Saç Bakım İçin Doğal Çözümler Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir Saç Bakım İçin Doğal Çözümler Saçın kuru, norm...

Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir Saç Bakım İçin Doğal Çözümler Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir Saç Bakım İçin Doğal Çözümler

Saçın kuru, normal ve yağlı olmak üzere üç farklı dokusu vardır. Her türlü saç yapısının kendine has bir sorunu olacaktır. Uygun bir şampuan ve saç kremi kullanmazsanız kuru saçlar daha da kötüleşebilir. Yağlı saçlar, kir ve toz parçacıklarını çekerek onu yönetilemez, asi ve çekici olmayan dağınık bir yığına dönüştürür. Aşağıdaki ev ilaçları saçınızın ikilemlerini çözmeyi amaçlayacaktır, ancak saçınızı çok uzun süre kötüye kullandıysanız profesyonel yardım istemeniz önemlidir.

Evde Denenecek Saç Bakım İçin Doğal Çözümler

Saç Dökülmesi Bitkisel Çözümler

Saç dökülmesi, genetik vakaların saçla ilgili profesyoneller veya doktorlar tarafından yardıma ihtiyaç duyduğu hem kadınlar hem de erkekler için önemli bir sorundur. Saç dökülmesi için Hint bektaşi üzümü ve limon suyunun karışımı mükemmel bir çözümdür. Her bir bektaşi üzümü tozu ve limon suyunun her birini bir çorba kaşığı karıştırarak kalın bir hamur hazırlayın. Gerekirse, pürüzsüz bir macun yapmak için biraz su ekleyin. Saçınıza düzenli olarak bir ay uygulayın; Sonuçlar çeşitli faktörlere bağlı olarak değişecektir.

Kepek İçin Bitkisel Çözümler

Kepek son derece kuru saç derisi olanlar için yaygın bir sorundur. Sinir bozucu kuru yongalardan kurtulmak için, 2 yemek kaşığı çemen otunun tohumlarını gece boyunca suya batırın. Islatılmış çemen otunu bir hamur yapın ve doğrudan kafa derinize uygulayın. Hafif bir şampuanla yıkamadan önce yaklaşık 30 dakika bekletin. Saçınıza limon özleri ve benzerleri içeren ürünler uygulayın, çünkü kafa derisini aşırı yağ salgılamasını engellemek için kurutur. Özellikle kepek merkezli saç bakım ürünlerini kullanın.

Saç Uzatmak İçin Bitkisel Çözümler

Bazı kadınlar saçlarını hızlı büyütmeyi zor bulurlar; bu sorunun basit bir çözümü, saç derinize her gün hindistan cevizi sütü ya da yağı ile masaj yapmaktır; ertesi sabah yıkamadan önce, yağın etkilerini toplamak için gece boyunca bırakın. Kına yaprağı ile kaynamış ılık hardal yağı bile bu amaç için kullanılabilir. Saç derisinin kan dolaşımı masaj nedeniyle iyileşir ve böylece yağların daha derinlere nüfuz etmesine izin verirken saçların büyümesini kolaylaştırır. Bir çocuğun bitleri varsa, bir margosa yaprağı doğrudan kafa derisi üzerine yapışırsa, onları öldürür ve kaşıntıyı yatıştırır; bitler tamamen bitinceye kadar bunu yapın.
En iyi saç bakım ev ilaçlarından biri, biberiye yağı kullanmaktır. Uygulamadan önce hafifçe ısıtılması, saç kılına ve kütiküllere etkili bir şekilde nüfuz etmesine yardımcı olur. Saçınızı sıcak bir havluya sarın ve 30 dakika sonra yağdan yıkayın. Her yıkamadan sonra ıslak saçı çok dikkatli kullanın. Islak saçlar gücünü kaybeder, böylece kırılgan hale getirir; ıslak iken saçları fırçalamaktan kaçının, çünkü saçları dolaşmış, kıvrılmış, yıpranmış ve uçlarda ayrılabilir.
Güneş saçlara büyük zarar verebilir, bu nedenle, güneşe çıkmadan önce geniş bir şapka taktığınızdan veya başınızı bir eşarp ile örteceğinizden emin olun. Hareketli bir araçtayken saçları açık bırakmaktan kaçının çünkü saçları şiddetli bir şekilde tutabilir, düğümlü ve zarar görmüş halde bırakabilir.

Kuru Saçlar İçin Bitkisel Çözümler

Kuru saçların sağlığına kavuşmak için, saç derinize ve tüm saç boyuna masaj yapın, iki çorba kaşığı gram unu ve bir bardak hindistan cevizi sütü ile yapılan bir macunla. Ardından 5-10 dakika sonra durulayın. Bunu en az haftada bir kez yapın, farkı görünce şaşıracaksınız. Düzenli bakım kuru saçlar için bir zorunluluktur. Bir çorba kaşığı püresi avokado, bir çorba kaşığı mayonez ve her bir gliserin ve hint yağı ile bir çorba kaşığı kullanarak ev yapımı bir saç kremi kullanabilirsiniz. Saç derisine düzgün bir şekilde uygulayın ve gizli bir duş başlığı içinde 15-20 dakika bırakın. Saç dökülmesine neden olduğu tespit edildiğinden çinko alımınızı arttırın. Aynı takviyeleri almaya başlamadan önce bir doktora danışın.

Yağlı Saçlar İçin Bitkisel Çözümler

Yağlı saçlar çok kolay bir şekilde kirlenebildiğinden sık yıkama gerektirir. Saçınızı haftada en az 2-3 kez şampuanlamanız gerekir. Nane yapraklarını bir bardak suda yaklaşık 20 dakika kaynatın, çözeltiyi bir elek ile süzün ve kullandığınız şampuanla karıştırın. Saç derisinde bulunan fazla yağı emer ve böylece saçlar daha az yağlı hale gelir. Saç derisine taze limon suyu uygulamak da yağ oluşumunu giderir. Bir diğer mükemmel ev ilacı da çaydır, çünkü büzücü olarak hareket eden tannik asit içerir.
Bir tencereye kaynatın ve soğumasını bekleyin; Şampuan yaptıktan sonra saçları durulayın. Böylece saçın yağlılığı büyük ölçüde azalır. Asla yağlı saçları şampuanladıktan sonra saç kremini kullanmayın, çünkü ağırlığını azaltabilir ve hatta yağsız hale getirebilir. Yağlı saçları fırçalamayın çünkü köklerinden saç uçlarına yayılabilir. Bunun yerine, düğümleri hafifçe açmak için parmaklarınızı kullanarak kendi kendine havada kurumaya bırakın. Yağlı saç derileri için özel olarak üretilmiş ürünlere yapıştırın.

Burada verilen ilaçlardan herhangi birini uygulamadan önce, saçınızın tam tipini tanımlamanız gerekir. Ayrıca burada tartışılan çözüm yollarının bazılarının bazı insanlar için çalışabileceğini, diğerleri için de etkili olamayacağını da eklemek isterim. Yukarıdaki doğal çözümleri denedikten sonra, ihtiyaçlarınıza en uygun olanı bulacaksınız.

Kaynak Kadinpost.com https://www.kadinpost.net/sac-dokulmesine-ne-iyi-gelir-sac-bakim-icin-dogal-cozumler/

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir Saç Bakım İçin Doğal Çözümler
Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir Saç Bakım İçin Doğal Çözümler
https://www.kadinpost.net/wp-content/uploads/2019/01/sac_dokulmesine_ne_iyi_gelir_sac_bakim_icin_dogal_cozumler_h731_5ea68.jpg
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/01/sac-dokulmesine-ne-iyi-gelir-sac-bakm.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/01/sac-dokulmesine-ne-iyi-gelir-sac-bakm.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy