İşte Kolesterolünüzü Düşürmenin Bazı Yolları

İşte Kolesterolünüzü Düşürmenin Bazı Yolları İşte Kolesterolünüzü Düşürmenin Bazı Yolları LDL "kötü" kolesterolün daha fazlası t...

İşte Kolesterolünüzü Düşürmenin Bazı Yolları İşte Kolesterolünüzü Düşürmenin Bazı Yolları

LDL "kötü" kolesterolün daha fazlası tıkalı arterlere, çeşitli kalp hastalıklarına ve felce neden olur. Kolesterol düşürücü ilaçlar almak yerine, doğru gıdaları yiyerek, düzenli egzersizlere katılarak ve daha iyi alışkanlıklar kazandırarak yüksek kolesterol alımını azaltabilirsiniz.



Yüksek kolesterol seviyesini düşürmenize yardımcı olacak bazı özel ipuçları:



Doymuş yağ önlemek



Doymuş yağ, kolesterolün artmasının arkasındaki asıl suçludur. Kolesterol yönünden zengin yiyecekleri veya yumurtaları kesmek yerine, doymuş yağlardan kaçının. Bitkisel yağ, tereyağı, yapışkan margarini yerine kanola yağı veya zeytinyağı kullanabilirsiniz. Daha fazla balık ve daha az et tüketmeye başlayın.



Diyetinize daha fazla lif ekleyin



Lif tüketmek sadece kalbinizi sağlıklı tutmakla kalmaz, aynı zamanda kolesterol seviyesini düşürmede yardımcı olur. Diyetinize daha fazla meyve, sebze ve kepekli tahıl ekleyin. Çözünebilir lif, kolesterolü düşürmede daha etkilidir. Çözünür lif kaynakları arasında yulaf, bezelye, fasulye, elmalar ve narenciye; bu yiyeceklerden herhangi birinin bir porsiyonu yaklaşık bir ila üç gram (g) çözünür lif sağlar.



Sigara içmekten kaçının



Sigara içmek vücudunuzdaki “kötü” kolesterolü hızlandırır ve sayısız kardiyovasküler hastalığa ve böbrek yetmezliği ve diyabet gibi diğer fiziksel hastalıklara neden olabilir. Sigarada bulunan kimyasal bir bileşik olan Acrolein, vücudun kolesterolü metabolize etme şeklini etkileyerek kalp hastalığına neden olur. Bu bileşik o kadar zehirlidir ki böcek ilacı ve kimyasal silahlarda kullanılır.



Sağlıklı yaşam tarzı



LDL kolesterol seviyenizi düşürmek için sağlıksız yaşam tarzınızı değiştirmeniz gerekir. Daha az kolesterol düşürücü yiyecek, daha fazla miktarda kolesterol düşürücü yiyecek tüketin ve düzenli kardiyovasküler egzersizlere katılın. Doktorlar düzenli fiziksel aktivitenin HDL veya "iyi" kolesterolü% 10'a kadar artırabileceğini söylüyorlar. Hızlı yürüyüş bile faydalıdır.



Fındık yemek



Araştırmalar cevizin kolesterol düşürücü özelliklere sahip olduğunu göstermiştir. Ceviz, yüksek miktarda omega-3 yağ asidi içerir, bu da kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olur. Ceviz tüketimi sadece kolesterol seviyesini düşürmez, aynı zamanda kalp hastalığı ve iltihaplanma riskini azaltır. Bademler de faydalıdır. Kuruyemişlerin kalorileri yüksektir, bu yüzden günde bir avuç tüketin.



Yeşil çay içmek



Araştırmacılar yeşil çayın LDL kolesterolü düşürmede yardımcı olabilecek bileşikler içerdiğini göstermiştir. Yeşil çay, gazlı içeceklere ve şekerli içeceklere karşı daha sağlıklı bir alternatiftir.



Alkol tüketimini sınırlandırın



Alkollü içecekler genellikle kalorilerde yüksektir ve LDL kolesterolünü veya “kötü” kolesterolü yükseltir. Alkol ayrıca istenmeyen kilo alımına yol açarak diyabet ve kalp hastalıkları riskinizi artırabilir. Sağlığınız için ılımlı miktarlarda alkol tüketin. Orta miktarda alkol HDL veya "iyi" kolesterol seviyesini% 10 artırabilir. Günde 1-2 içki tüketin.



Yüksek kolesterol seviyenizi hızlıca kesmek için bu ipuçlarını günlük rutininize ekleyin. Kardiyoloji uzmanları her zaman 20 yaşın üzerindeki kişilere her beş yılda en az bir kez yüksek kolesterol taraması yaptırmalarını önerir. Kardiyovasküler hastalık riski yüksek olan bireyler sıklıkla taramalar yapmak zorundadır.

Kaynak Kadinpost.com https://www.kadinpost.net/iste-kolesterolunuzu-dusurmenin-bazi-yollari/

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : İşte Kolesterolünüzü Düşürmenin Bazı Yolları
İşte Kolesterolünüzü Düşürmenin Bazı Yolları
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/01/iste-kolesterolunuzu-dusurmenin-baz.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/01/iste-kolesterolunuzu-dusurmenin-baz.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy