Hamilelik Sırasındaki Sulu Akıntı Normal Mi?

Hamilelik Sırasındaki Sulu Akıntı Normal Mi? Hamilelik Sırasındaki Sulu Akıntı Normal Mi? Hamilelik sırasında sulu bir akıntı yaşanmas...

Hamilelik Sırasındaki Sulu Akıntı Normal Mi? Hamilelik Sırasındaki Sulu Akıntı Normal Mi?

Hamilelik sırasında sulu bir akıntı yaşanması oldukça yaygındır. Genellikle, sıklık ve akıntı miktarı gebeliğin sonraki aşamalarına doğru artar. Akıntı, vajina tarafından üretilen kokusuz veya hafif kokulu, yapışkan sıvıdır. Hamilelik sırasında vajinal duvarlar ve serviks yumuşaklaşarak vajinal akıntı miktarını arttırır.

Normal Olan nedir?

Lösore

Hamilelik sırasında vajinal akıntı lösore olarak bilinir. Gebeliğin erken evrelerinde, akıntı, vajinaya daha fazla kan akışına neden olan östrojen seviyelerindeki bir artıştan kaynaklanabilir. Akıntı genellikle beyaz renklidir, incedir ve hafif kokar.

Gebelikte Vajinal Sekresyonlar

Akıntı vajinal ve servikal sekresyonları, ölü cilt hücrelerini ve vajinal bakterileri içerebilir. Bununla birlikte, üçüncü trimesterin sonuna doğru, ani bir sıvı sızıntısı yaşarsanız, bunun nedeni amniyotik sıvı boşalması olabilir.

Sümük tıpası

Serviksin incelmesi ve genişlemesi, gebeliğin sonraki aşamalarında mukus tıkaçlarının dışarı atılmasına neden olur. Bu mukus tıkacı az miktarda mukustan yapılır ve gebelik sırasında servikal kanalı doldurur. Bakterilerin bebeğe geçişini engellemek için koruma görevi görür. Bir kadın doğum için hazır olduğunda, serviks genişledikçe mukus tıkacı çıkar. Cinsel ilişki veya vajinal muayene de mukus tıkaçını etkileyebilir. Bazen, ayrıca kan belirtileri gösterebilir.

Kırmızımsı Akıntı

Daha önce de belirtildiği gibi, hamilelik sırasında vajinal akıntı servikse kan akışının artmasından kaynaklanır. Gebeliğin erken evrelerinde, sulu akıntı kırmızımsı bir belirti gösterir. İçinde birkaç kandamlası olması nedeniyledir. Hamilelik gelişimi aşamaları ilerledikçe, sulu akıntı bir yumurta akının tutarlılığını gösterir.
Hamilelikte böyle bir akıntı doğaldır ve onu durdurmak için yapılabilecek hiçbir şey yoktur. Hamileliğin sonunda, bebeğin başı rahim ağzına bastırdığı için ağır akıntı olabilir.

Yardım Ne Zaman Gerekli?

Erken Doğum Riski

Henüz 37 haftayı tamamlamadıysanız ve kırmızı veya kahverengimsi renkli veya ağır bir akıntı oluyorsa, erken doğumu gösterebileceği için derhal doktorunuza bildirmeniz tavsiye edilir.

Gebelikte Aşırı Boşalma

Mukus ve amniyon sıvısı (amniyon patladığında salınan amniyon keseindeki koruyucu sıvı) arasında ayrım yapmak zordur. Suyun aşırı derecede boşalması durumunda, özellikle 28 haftalık hamilelikten sonra derhal tıbbi yardım alın.

Mantar Enfeksiyonu

Şişmiş bir vulva, kaşıntı, yanma hissi, bir sürü sakar yeşilimsi sarı akıntı ile birlikte acı çekiyorsanız, bir maya enfeksiyonundan muzdarip olabilirsiniz. Hamilelik sırasında, bu enfeksiyonu kontrol etmek zorlaşır ve aşırı rahatsızlığa neden olabilir. Bu mantar enfeksiyonunu tedavi etmek için derhal doktorunuza danışın.

Bakteriyel Vajinoz:

Çoğu zaman, vajinal bakterilerdeki bir dengesizlik bakteriyel vajinoziye neden olabilir. Belirtileri arasında özellikle cinsel ilişkiden sonra grimsi beyaz veya sarımsı 'balıksu' kokulu bir akıntı vardır. Zamanında tedavi edilmezse, düşük, erken doğum ve gebelik sonrası uterus enfeksiyonuna yol açabilir.

Trikomonas

Parazit Trichomonas vaginalis'in neden olduğu cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyondur . Belirtileri kızarıklık, tahriş olmuş vulva, yeşilimsi sarı köpüklü akıntı, karın rahatsızlığı, idrar yaparken ve cinsel ilişki sırasında ağrı ve kötü koku. Ayrıca bebeklerde erken doğum ve düşük doğum ağırlığı ile sonuçlanabilir.

Cinsel yolla bulaşan hastalık

Hamile bir kadın sulu akıntı yaşar ve renginin beyazdan sarıya, griye veya yeşile döndüğünü fark ederse, vajinal bir enfeksiyondan veya cinsel yolla bulaşan hastalıktan muzdarip olabilir. Tahriş, bile yanma ve kaşıntı olmadığında bile durum böyle olabilir. Doktora ziyaret etmek, böyle bir durumda, etken maddenin cenine geçme riskini de içerdiğinden zorunludur.

Diğerleri

Gebe kadınlar taburcuda genellikle az miktarda kan bulunur. Bununla birlikte, büyük miktarda kan plasenta previa, plasental abrupsiyon, ektopik gebelik ve ölümcül olabileceği düşme belirtileri olabilir. Bu nedenle derhal doktora danışmanız önerilir.

Birkaç Önlem

Daha önce belirtildiği gibi, sulu deşarj için tıbbi veya doğal bir tedavi yoktur. Bu nedenle, durumla başa çıkmak için kendinizi tamamen hazırlayın. Hijyeni ve tazeliği korumak için sulu deşarjı absorbe etmek için külotlu gömlekleri veya hijyenik pedleri kullanabilirsiniz. Ancak hamilelik sırasında tampon kullanmayın, çünkü bu genital organlarınızı tahriş edebilir.

Genital bölgeyi olabildiğince kuru ve temiz tutmaya çalışın. Tuvaleti kullandıktan sonra vajinayı silerken, önden arkaya yaptığınızdan emin olun. Sıkı iç çamaşırları, kadınsı hijyen spreylerini, kokulu pedleri, tuvalet kağıtlarını ve deodorant sabunlarını kullanmayı bırakın. Genital enfeksiyon riskini arttırırlar. Bu gibi zamanlarda kendinizi rahat hissetmenin ideal bir yolu pamuklu iç çamaşırları giymektir.

Hamilelikte hamur alınması tavsiye edilmez. Asla vajinal ph dengesini bozma eğiliminde olduğundan ve genital bölgenizi mikrobiyal enfeksiyonlara daha yatkın hale getirme eğiliminde olduğu için asla tercih etmeyin. Hamile bir kadın asla kendi başına tedavi olmaya çalışmamalıdır, çünkü küçük bir ihmal bile fetusu kötü etkileyebilir. Bu nedenle, rahatsızlığınızı hafifletmek için reçetesiz satılan ilaçları almayın. Gerekli yardım için daima doktora başvurunuz.

Vücudunuz hamilelik sırasında bazı değişiklikler geçirir. Bu değişikliklerin çoğunluğu doğaldır. Aslında, fetüsün gelişmesi ve vücudunuzu hamilelik ve doğumun sonraki aşamalarına hazırlamak için gereklidir. Ancak, herhangi bir anormallikten şüpheleniyorsanız, kendi kendine teşhis koymaya çalışmayın, hemen bir doktora başvurun.

Uyarı: Bu makale bilgilendirme amaçlıdır ve uzman tıbbi tavsiye yerine kullanılamaz.

Kaynak Kadinpost.com https://www.kadinpost.net/hamilelik-sirasindaki-sulu-akinti-normal-mi/

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Hamilelik Sırasındaki Sulu Akıntı Normal Mi?
Hamilelik Sırasındaki Sulu Akıntı Normal Mi?
https://www.kadinpost.net/wp-content/uploads/2019/01/hamilelik_sirasindaki_sulu_akinti_normal_mi_h755_73f9f.jpg
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/01/hamilelik-srasndaki-sulu-aknt-normal-mi.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/01/hamilelik-srasndaki-sulu-aknt-normal-mi.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy