Çocuğunuzun Öfkesi ile Başa Çıkmanın 5 Yolu

Çocuğunuzun Öfkesi ile Başa Çıkmanın 5 Yolu Çocuğunuzun Öfkesi ile Başa Çıkmanın 5 Yolu Ebeveyn olmak çok fazla sorumluluk getirir. Çocuğu...

Çocuğunuzun Öfkesi ile Başa Çıkmanın 5 Yolu Çocuğunuzun Öfkesi ile Başa Çıkmanın 5 Yolu

Ebeveyn olmak çok fazla sorumluluk getirir. Çocuğunuza hiçbir şekilde zarar vermemesi için her durumla kolaylıkla ve olgunlukta başa çıkmak zorundasınız. Çocukların beslenme gereksinimlerinin yanı sıra, duygusal gelişimlerine de odaklanmalısınız. Çocuklar çok kolay kızarlar. Bir oyuncak veya şekerleme isteği gibi birçok nedenden dolayı olabilir ya da kardeşler arasında bir kavga bile olabilir.



Bu gibi anlarda çocuk aşırı saldırganlık ve hayal kırıklığı içindedir. Çocuğunuzun saldırgan davranışı onlara ve genel gelişimlerine çok zararlı olabilir. Onlara kızmak ya da azarlamak çözüm değildir. Çocuğunuzun öfkesi ile başa çıkmanıza yardımcı olacak bazı yollar vardır. Bu yöntemler aynı zamanda çocuklarınıza öfkeyle nasıl başa çıkacaklarını öğretecektir.



Çocuğunuzun duygularını kabul edin



Çocuğunuzun duygularını anlamaya çalışın. Çocuklarınızda öfke tetikleyen durumları analiz edin. Bu, sorunun asıl nedenini bulmanıza yardımcı olacaktır. Aynı zamanda uygun çözümü bulmanıza da yardımcı olacaktır. Daha sonra sorunu en uygun çözümle çözebilirsiniz. Ayrıca çocuğunuzun durumu çok iyi anlamasını sağlayın. Bu, gelecekteki durumla nasıl başa çıkacaklarını öğrenmelerine yardımcı olacaktır.



Sakin ol



Çocuğunuz sinirlendiğinde mümkün olduğunca sakin kalmaya çalışın. Çocuğunuz bu süre zarfında çok fazla duygu yaşıyor. Gereksiz yere azarlayarak durumu daha da kötüleştirmemelisiniz. Çocuğunuzun saldırganlığına öfkeyle yanıt verirseniz, yalnızca saldırganlıklarını artıracak ve bir çözüm sunmayacaktır. Taleplerini dinleyin ve ne söylemek istediklerini anlayın. Durumu değerlendirin ve çocuğunuzla duygusal bir bağlantı kurun.



İyi bir rol model ol



Sorunlarınızı çözme şekliniz çocuğunuz üzerinde uzun süre kalıcı bir etki bırakıyor. Siz çocuklar sizden öğreneceksiniz. Durumlarla nasıl başa çıkacağınızı fark edecekler. Çok kolay sinirlenirseniz, çocuğunuz sizden öğrenecektir. Öfkenizi çocukların önünde kontrol etmeye çalışın. Ayrıca, çocuğunuzun önünde eşinizle mümkün olduğunca kavga etmekten kaçının.



Öğretme problem çözme teknikleri



Zamanla çocuklarınıza problem çözme becerilerini de öğretmelisiniz. Duruma agresif tepki vermekten ziyade nasıl bir çözüm bulabileceklerini öğretin. Onlara çeşitli durumlardan ve olası çözümlerinden örnekler verin. Bu, farklı sorunlara nasıl çözümler geliştireceklerini öğrenmelerine yardımcı olacaktır. Duygusal bir tepki yerine, çocuklarınızda bir problem çözme davranışı geliştirin.



Onları doğru şekilde ödüllendirin



Para veya şeker vermek çocuğunuzu ödüllendirmek için doğru bir yol değildir. Ne zaman çocuğunuzu ödüllendirmek isterseniz, çocuğunuzla ilişkinizi teşvik eden bir yol bulun. Bu, çocuklarınızla bir bağlantı kurmanıza yardımcı olacak ve onların duygularını aktarmalarını kolaylaştıracaktır. Eğer çocuklarınız duygularını sizinle paylaşırken rahatlarsa, onlarda daha az öfke gelişimi olasılığı vardır. Bu nedenle, çocuklarınızla, onlarla güçlü bir ilişki kurmanıza yardımcı olacak etkinliklerde bulunun.

Kaynak Kadinpost.com https://www.kadinpost.net/cocugunuzun-ofkesi-ile-basa-cikmanin-5-yolu/

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Çocuğunuzun Öfkesi ile Başa Çıkmanın 5 Yolu
Çocuğunuzun Öfkesi ile Başa Çıkmanın 5 Yolu
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/01/cocugunuzun-ofkesi-ile-basa-ckmann-5.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/01/cocugunuzun-ofkesi-ile-basa-ckmann-5.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy