Bebek Kaka Yaparken Ağlıyor Ve Zorlanıyor Nedenleri Nelerdir?

Bebek Kaka Yaparken Ağlıyor Ve Zorlanıyor Nedenleri Nelerdir? Bebek Kaka Yaparken Ağlıyor Ve Zorlanıyor Nedenleri Nelerdir? Kaka yapmanın,...

Bebek Kaka Yaparken Ağlıyor Ve Zorlanıyor Nedenleri Nelerdir? Bebek Kaka Yaparken Ağlıyor Ve Zorlanıyor Nedenleri Nelerdir?

Kaka yapmanın, bebeğiniz için etrafındaki dünya kadar yeni olduğunu unutmayın. Bebeğiniz her sıçradığında acı çekerse, bu sadece bu yeni deneyime tepkisi olabilir. Bu mutlaka ağrı anlamına gelmez.



Kaka yaparken bebeğinizin ağlamasının olası nedenleri şunlar olabilir:



Olgunlaşmamış Vücut



Uzanırken kaka yapmak zordur, bu nedenle, bebeğiniz bağırsak hareketleri yaparken çığlıklara neden olan kaka üzerinde daha fazla baskı uygulayabilir. Bebeğiniz taburesini oturamaz ve itemez, anüsünü gevşetirken dışkıyı geçirmek için karın kaslarını koordine etmek için ekstra çaba sarf etmek zorundadır. Bebeğin azgelişmiş vücudu için bunu yapmak zordur. Bu nedenle, kakaya zorlarken ağlıyor.



Bebeklerde kabızlık



Küçük çocuğunuzu kakaya zorlarken ağlarken fark ettiyseniz, kabızlığı olası bir neden olarak düşünebilirsiniz. Bebek sıkı bir şekilde geçerse, kuru ve çakıllı dışkı yapar ve bir hafta (emzirilen bebek) veya üç günden (biberonla beslenen bebek) hiçbir barsak hareketi olmazsa kabız olabilir. Kabızlık bebeğin dışkıdan geçmesini zorlaştırır, bu nedenle acı çeker.



Kabızlığı gidermek için su alım miktarını arttırın. Dışkılarını yumuşatmak için formülüne bir miktar şeker ekleyin. Bebeğiniz dört aydan daha büyükse, ona taze meyve suyu verebilirsiniz. Çocuğunuz katılar almaya başladıysa, diyetine ıspanak, bezelye, şeftali, armut ve erik gibi yüksek lifli yiyecekler ekleyin. Bu ilaçları denedikten sonra bile kabızlık çocuğunuzu sürekli rahatsız ediyorsa, derhal doktora başvurunuz.



Bebeğiniz kabızlık, bebeğiniz yeterli miktarda sıvı almıyorsa oluşur ve yeni yiyecekler koymanız veya ona farklı formüller vermeniz durumunda ortaya çıkabilir.



Ayrıca okuyunuz: Bebekler Kaç Aylıkken Gece Kesintisiz Uyur? Çoğu Bebek Ne Zaman Uyur?



Gaz ağrısı



Kaka yaparken bebeğin ağlamasının bir diğer nedeni de gaz ağrısı olabilir. Bebekler kaka yaptıklarında ağrı artar. Bebeğinizdeki gazlık, ağlarken aşırı miktarda havanın tıkanması, anne sütünden alınan bazı besinlerin sindirilmemesi veya (annede aşırı miktarda süt olduğunda) hiperlaktasyon sendromundan kaynaklanabilir. Formül beslenmesi, kabızlık ve gastrointestinal enfeksiyon bebeklerde gaza neden olabilir.



Bebeğinizdeki gazlık her beslenmeden sonra bebeğinizin yakılması, ekstra hapsolmuş havanın serbest bırakılması için bebeğin karnına masaj yapılması ve anason suyu verilmesi ile giderilebilir. Birkaç damla şekerli su, bebeklerde gazı rahatlatmak için başka bir çözümdür.



Bebeğiniz bağırsak hareketi sırasında bağırır, bağırır ve çeşitli yüz ifadeleri yaparsa endişelenmeyin. Bu mutlaka tıbbi bir sorun anlamına gelmez. Ancak, bebeğiniz kaka yaparken son birkaç günden beri inkobe edilemezse, bir doktora görünün. Ancak, bebeğinizin formülü değişimini denemelisiniz veya gaz problemlerini gidermek için bağırsak hareketlerinden önce ve sonra bebeğinizin karnına masaj yapmalısınız.

Kaynak Kadinpost.com https://www.kadinpost.net/bebek-kaka-yaparken-agliyor-ve-zorlaniyor-nedenleri-nelerdir/

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Bebek Kaka Yaparken Ağlıyor Ve Zorlanıyor Nedenleri Nelerdir?
Bebek Kaka Yaparken Ağlıyor Ve Zorlanıyor Nedenleri Nelerdir?
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/01/bebek-kaka-yaparken-aglyor-ve-zorlanyor.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/01/bebek-kaka-yaparken-aglyor-ve-zorlanyor.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy