Bebeğiniz için İyi Bir Uykunun Temellerini Öğrenin

Bebeğiniz için İyi Bir Uykunun Temellerini Öğrenin Bebeğiniz için İyi Bir Uykunun Temellerini Öğrenin Bir bebeğin gece uyanması için birço...

Bebeğiniz için İyi Bir Uykunun Temellerini Öğrenin Bebeğiniz için İyi Bir Uykunun Temellerini Öğrenin

Bir bebeğin gece uyanması için birçok neden vardır ve bir çok ebeveyn bu sorunla karşı karşıya kalır. Anneler genellikle bebeklerin uyku problemi olduğunu ve bazen de yatmayı ya da gece uyanmayı reddettiğini fark ederler. Bebeklerin hem zihinsel hem de fiziksel olarak gelişim süreçlerinde, öğrendikleri ve kendilerini çözemediklerini fark edebilecekleri yeni heyecan verici beceriler deneyebilirler.



Bebeğiniz ilk birkaç ayda uyumak için emzirilebilir ve bu kesinlikle harika bir yol. Daha sonra zaman geçtikçe bebeğiniz gece ile gündüz arasındaki farkı anlamaya başlar ve üç veya dört ay sonra bebeğinizi uyku hissetme alışkanlığından çıkarabilirsiniz. Bu, bebeğinizin her uyanmasından sonra sadece uyku döngüsünden kurtulmanıza izin verir. Bebeğinizi uykuya sokmanın temellerinin ne olduğunu bilin.



Kendi Kendine Uyuma Şansı



Bebeğinize yaklaşık altı ila sekiz hafta boyunca emzirme yardımı olmadan kendi başına uyuma şansı vermelisiniz. Bebeğinizi uyurken sırtüstü yatırın, çünkü her uyku saatinden önce çok fazla sallanmak veya beslenmek bebeğinizin buna bağlı olmasını sağlayabilir. Fakat yine de, neyin en iyisi olduğuna karar vermek size kalmış ve dikkatli olun çünkü yeni doğan uykuya yardımcı olmalıdır.



Aktif Gündüz Besleme



Gündüz beslemelerini daha aktif ve canlı hale getirmeniz gerekir ve gece vakti daha sessiz ve sakin beslenir. Bu, bebeğinizin gece ve gündüz arasındaki farkı anlamasını sağlayacaktır. Bu ayrıca bebeğinizin vücut saatini ayarlamanıza yardımcı olacak ve bebeğinizin uyku alışkanlıklarını ele almayı kolaylaştıracaktır.



Net Bir Günlük Rutin



Bebeğiniz için pürüzsüz bir yatmadan önce rutini teşvik etmenin en iyi yollarından biri tutarlı olmaktır. Bebeğinizin her gün aynı saatte uykuda kaldığından, yemek yediğinden, oyun oynadığından ve yatmaya hazır olduğundan emin olursanız, bebeğiniz hiç bir mücadele vermeden uykuya dalmaya daha yatkın olur. Yetişkinlerde de aynıdır! Bir rutin insan vücudunun düzgün çalışması için önemlidir.



Bir Güvenlik Nesnesi



Bebeğinize bebek battaniyesi veya doldurulmuş oyuncak gibi bir güvenlik nesnesi verebilirsiniz. Artık bebeklerin güçlü bir koku alma duyusu var ve bebeğinizi bu tür bir nesneye bağlamanın bir yolu, kokunuzu alabilmesi için onu yanınızda tutmaktır. Böyle bir nesne anne kokusuna döndüğünde bebeğiniz kokunuzu alacak ve güvenlik hissi verecektir. Bu küçük çocuğunuzun iyi uyumasına neden olabilir.



Ayrıca okuyunuz: Bebek Uyku Programları ve Problemleri



Kucaklaşmak



Bebeğinizi yatağınıza koyabilir ve uyku vakti geldiğini anlamasını sağlamak için küçük olanı rahatlatabilirsiniz. Birlikte yatın ve bebeğinizi kucaklayın ve bebeğinizin yatma vakti olduğunu bilmesini sağlayın!



Sonunda, tüm genel alerjenleri bebeğinizin yatağından tamamen çıkardığınızdan emin olun. Evde beslenen hayvan kaşıyıcı, tüy bırakmayan, toz, yastıktan gelen tüy gibi yaygın alerjenler bebeğinizin uykusunu kesintiye uğratabilir. Bebeğinizin çok rahat ve kuru bir ortamda olmasını sağlamalısınız. Bu bebeğinizi rahat ettirecek ve aynı zamanda küf oluşumunu önleyecektir.

Kaynak Kadinpost.com https://www.kadinpost.net/bebeginiz-icin-iyi-bir-uykunun-temellerini-ogrenin/

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Bebeğiniz için İyi Bir Uykunun Temellerini Öğrenin
Bebeğiniz için İyi Bir Uykunun Temellerini Öğrenin
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/01/bebeginiz-icin-iyi-bir-uykunun.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/01/bebeginiz-icin-iyi-bir-uykunun.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy