Aloe Vera Kullanmanın Yan Etkileri

Aloe Vera Kullanmanın Yan Etkileri Aloe Vera Kullanmanın Yan Etkileri Aloe vera , çeşitli kullanım alanlarına sahip popüler bitkilerden bi...

Aloe Vera Kullanmanın Yan Etkileri Aloe Vera Kullanmanın Yan Etkileri

Aloe vera, çeşitli kullanım alanlarına sahip popüler bitkilerden biridir. Afrika'da ortaya çıkmasına rağmen, bu bitki şimdi dünyanın çeşitli yerlerinde yetiştiriliyor. Tıbbi amaçlı olduğu kadar kozmetik amaçlı da kullanılır. Jelin yanı sıra bitkinin lateksinin de tıbbi uygulamalara sahip olduğu ve çeşitli aloe ürünlerinde kullanıldığı bulunmuştur.



Bazı ürünlerde, bu bitkinin yaprakları tamamen ezildiği için hem jel hem de lateks bulunur. Aloe vera, tıbbi değerleri için yaygın olarak kullanılmasına ve güvenli olduğu kabul edilmesine rağmen, bitki bazı kullanıcılarda bazı olumsuz etkilere neden olabilir.



Alerjik insanlar yan etkilere yatkın olsa da, bu tür reaksiyonlar bazen normal insanlarda da ortaya çıkabilir. Adule edilmiş aloe vera ürünlerinin kullanılması da bu tür sorunlara neden olabilir. Aşırı derecede yüksek dozlar ve uzun süreli kullanım aloe vera yan etkilerinin en sık nedenleri arasındadır.



Aloe Veranın Ağız Yoluyla Kullanımı



Yukarıda bahsedildiği gibi, aloe vera topikal olarak uygulanır veya içten alınır. Advers etki olasılığı, oral uygulama durumunda, topikal uygulamaya kıyasla daha yüksektir.



- Alerjik reaksiyonlar, aloe vera kullanımının yaygın yan etkileri arasındadır. Bu hem iç hem de topikal kullanım için geçerlidir. Bazı insanlar kaşıntı ve kızarıklık gibi ufak alerjik reaksiyonlar geliştirirken, diğerleri yüz şişmesi, nefes darlığı ve göğüste sıkışma gibi ciddi belirtiler yaşayabilir. Şiddetli alerjik reaksiyonlar durumunda, derhal tıbbi yardım isteyin ve aloe vera kullanımını bırakın.



- Müshil olarak aloe veranın oral alımı karın kramplarına ve ishale neden olabilir. Bu gibi durumlarda, uzun süreli kullanım bağımlılığa neden olabilir ve kullanımının kesilmesinden sonra şiddetli kabızlık oluşabilir. Hemoroidi olan insanlar belirtileri kötüleştirebilecek aloe vera kullanmamalıdır.



- Aloe veranın müshil etkileri kanda elektrolit dengesizliklerine neden olabilir. Kandaki potasyum seviyelerini düşürebilir ve düzensiz kalp atışlarına, zayıflığa ve yumuşak kaslara neden olabilir. Aloe vera kullanımının bu yan etkisi, diyabet, kalp hastalıkları veya böbrek hastalıkları olan kişilerde belirgin şekilde görülür. Bu nedenle, bu tür insanların aloe vera veya ürünlerini kullanmaktan kaçınmaları gerektiği söylenir.



- Sıçanlarda yapılan çalışmalar, bütün aloe yapraklarından yapılan aloe özünün kanserojen olabileceğini kanıtladı. Bunun başlıca nedeni, aloe lateksinde bulunan aloinin varlığıdır. Bazı aloe vera türleri daha yüksek aloin seviyelerine sahiptir. İnsanlarda aloe veranın böyle bir etkisinin kanıtı olmamasına rağmen, olasılığı göz ardı edilemez. Yani aloin içermeyen aloe ürünlerinin daha güvenli olduğu söylenir. Ayrıca, aloe veranın uzun süre kullanılması, kolorektal kanser riskini artırabileceği önerilmektedir.



- Aloe veranın oral alımı da kan şekeri seviyesini düşürebilir. Diyabet veya hipoglisemi tedavisi görenlerin aloe vera kullanmadan önce uzman tavsiyesi alması gerekir. Bazı haberlere göre, aloe veranın uzun süreli kullanımı hepatite yol açabilir. Tiroid bozukluğu olan kişilerde ayrıca aloe vera alımından da kaçınılmalıdır.



- Aloe veranın sık alımı dehidrasyona ve idrarın kırmızımsı olmasına neden olabilir. Aloe vera doz aşımı, pelvisde kan birikmesine, böbrek hasarı ve hatta bazı durumlarda ölüme neden olabilir. Aloe vera enjeksiyonlarının ciddi olumsuz etkilere neden olabileceğinden kesinlikle kaçınılması gerektiğine dikkat etmek önemlidir.



Aloe Veranın Topikal Kullanımı ve Yan Etkileri



Genellikle, aloe veranın topikal kullanımının yan etkilerden yoksun olduğu görülür. Ancak bazı insanlarda, acı veren hislere, hafif kaşıntıya veya aşırı duyarlılık reaksiyonlarına neden olabilir. Aloe veranın iç kullanımında olduğu gibi, topikal uygulama da alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Sarımsak, soğan ve lale gibi bitkilere alerjisi olanlar ( Liliaceae'ye ait olanlar)aile) aloe vera kullandıktan sonra alerjik reaksiyonlar geliştirebilir. Kaktüs bitkilerine alerjiniz varsa, aloe vera alerjisi olma şansınız artar.



Bazı insanlar doğdukları andan itibaren aloe veraya alerjisi olsa da, düzenli olarak aloe vera kullananların aniden alerjik reaksiyonlar geliştirebileceği de gözlenmiştir. Bu, bu belirtilere neden olmak için aloe vera ile reaksiyona giren bir miktar toksin veya başka bir maddenin (vücutta) bulunması nedeniyle olabilir. Bu tür reaksiyonlara neden olan maddeleri bulmaya çalışın. Aloe vera çekerken kullandığınız her şeyi içerebilir. Bu gibi durumlarda, aloe vera kullanmayı bırakabilir veya bu tür reaksiyonlara neden olan maddeleri kullanmaktan kaçınabilirsiniz. Bunu yapmadan önce doktorunuza ve bitkisel pratisyeninize danışın.



Aloe'nın ciddi yanıklar ve yaralar üzerinde kullanılmasının iyileşme sürecini geciktirebileceği söylenir. Aynısı cerrahi yaralara da olur. Kızarıklık ve yanmaya neden olabileceğinden dermabrazyon sonrası yüze aloe ürünlerinin uygulanmasından kaçının. Cildinizi güneşe maruz bırakmadan önce aloe ürünlerini uygulamayın. Bu, uygulanan alanlarda döküntülere neden olabilir.



Hamilelik ve Emzirme Sırasında Aloe Kullanımı



Hamilelik ve emzirme döneminde oral aloe vera alımı önerilmemektedir. Spontan kürtajlara yol açabilecek kramp, bulantı, kusma, ishal ve uterus kasılmalarına neden olabilir. Emziren anneler de yeni doğanda sağlık sorunlarına neden olabileceğinden aloe ürünlerinin oral kullanımından kaçınmalıdır. Aloe yapraklarının kurutulmuş suyu bile tavsiye edilmez. Aloe vera jelinin topikal uygulamasının komplikasyonlardan yoksun olduğu söylense de, kullanmadan önce daima doktorunuza danışın. Çocukların ayrıca aloe vera kullanmaması gerekiyor.



İlaç etkileşimleri



Ağız yoluyla alındığında, aloe vera bazı reçeteli ilaçlarla etkileşime girebilir. Kan şekeri düşürmek için kullanılan diyabet ilaçlarını içerir. Aloenin ayrıca kan şekeri düşürücü özelliklere sahip olduğu söylenir. Bu yüzden aloe vera alan diyabet hastaları reçeteli ilaçların dozunu düşürebilir veya kan şekeri seviyelerini dikkatle izleyebilir. Diüretikler kandaki potasyum seviyelerini düşürebilir. Müshil etkileri ile Aloe vera da aynı etkiye sahip olabilir. Yani her ikisini de aynı anda almak tavsiye edilmez. Sevofluran, warfarin ve digoksin, aloe vera ile birlikte alındığında olumsuz etkiye neden olabilecek ilaçlardan bazılarıdır. Vücuttaki ilaçların emiliminin, müshil etkisi olan aloe vera alımı ile engellenmesi de mümkündür.



Aloe vera kullanımının yan etkilerinin yanı sıra faydalarını kanıtlayacak kesin kanıt yoktur. Yukarıda belirtilenler yalnızca belirli çalışmalara ve tıbbi vaka raporlarına dayanmaktadır. Bu nedenle, yalnızca doktorunuza danıştıktan sonra dahili olarak aloe vera almak çok önemlidir.



Bu tür bir bitkisel tedavi, kalifiye bir bitkisel pratisyenin talimatına göre yapılmalıdır, ancak hatalı ürünlere dikkat edin. Olası yan etkilerden kaçınmak için çok yüksek dozlardan ve uzun süreli aloe veranın kullanılmasından kaçınmak daha iyi olacaktır. Nadir olmasına rağmen, herhangi bir aloe vera yan etkisi yaşarsanız, kullanmayı bırakın. Şiddetli reaksiyon durumunda derhal tıbbi yardım alınmalıdır.



Uyarı: Bu makale yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve uzman tavsiyesi yerine kullanılmamalıdır.

Kaynak Kadinpost.com https://www.kadinpost.net/aloe-vera-kullanmanin-yan-etkileri/

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Aloe Vera Kullanmanın Yan Etkileri
Aloe Vera Kullanmanın Yan Etkileri
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/01/aloe-vera-kullanmann-yan-etkileri.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2019/01/aloe-vera-kullanmann-yan-etkileri.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy