Zeytinyağının Sağlık ve Güzellik Faydaları

Zeytinyağının sağlık yararları , daha iyi sindirimi teşvik etmekten, metabolizmayı, mukoza zarlarını yağlamaktan uyararak ve zeytinyağı, v...



Zeytinyağının sağlık yararları, daha iyi sindirimi teşvik etmekten, metabolizmayı, mukoza zarlarını yağlamaktan uyararak ve zeytinyağı, vitaminler, mineraller ve proteinlerle doludur. Beslenmenize zeytinyağı eklemek kalp hastalığı riskinizi azaltabilir, kötü kolesterol seviyenizi azaltabilir ve kan basıncınızı düşürebilir.

Zeytin ve Zeytinyağı Ülsere Karşı Korur
Zeytin ve zeytinyağındaki antimikrobiyal özellikler, mide ülserine neden olan bakterilerle savaşmaya yardımcı olur. Çalışmalar yüksek seviyelerde polifenollerin ülsere neden olan bakterilerilere karşı koruduğunu göstermiş, bunlardan üçü bazı antibiyotiklere dirençlidir.

Güneşe maruz kalmadan önce cildi nemlendirin
Zeytinyağının üzerine zeytinyağı sote edip güneşi açmadan önce, A ve E Vitaminleri açısından zengindir ve sizi UV ışınlarından korurken cildinizdeki nemi kilitler. Cilt Tipi Solüsyon'un yazarı Leslie Baumann'a göre, zeytin ve zeytinyağı yiyerek aslında sağlıklı bir cildi destekleyebilir. Zeytinyağı, en az dört farklı antioksidan içerir ve "cilt yaşlanmasına ve cilt kanserine yol açabilecek zararlı serbest radikalleri nötralize etmeye yardımcı olabilir." Baumann, ekstra sızma zeytinyağı verilen farelerde, UV ışığına maruz kaldıktan sonra daha az cilt kanseri geliştirdiğini yazıyor.

Zeytinyağı Ev Yapımı Yüz Maskeleri
Zeytinyağlı en sevdiğim ev yapımı yüz maskelerinden biri şudur: Bir çorba kaşığı zeytinyağı ile bir yumurta sarısı karıştırın (isterseniz limon suyuna bir çay kaşığı ekleyin, limon suyunun zenginleşmesi için cildin beyazlaşmasına ve parlatılmasına yardımcı olacaktır. antioksidanlarda ve özellikle C vitamini). Bu karışımı temiz yüzünüze 5 - 10 dakika sürünüz; ılık, sonra soğuk su ile durulayın (soğuk su gözenekleri kapatmaya yardımcı olacaktır). Bu zeytinyağı ev yapımı yüz maskesi, normal veya kuru cilt tipleri için kullanılabilir, cildinizi besler ve yumuşatır, harika bir parıltı ekler.
İşte normal cilt tipi için temizleyici ve ferahlatıcı bir zeytinyağı yüz maskesi: 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile 1 kozmetik kaşığı beyaz kozmetik kili karıştırın. Yaklaşık 10 dakika boyunca yüzünüze uygulayın; ılık su ile durulayın.

Acıyı azaltmak için çalışırlar
Zeytinler, güçlü anti-enflamatuar özelliklere sahip olan ve ibuprofenin etkisini taklit eden oleokanttan adı verilen bir bileşik içerir. Zeytinyağı doğal olarak artrit gibi kronik iltihaplı hastalıkların ağrısını azaltır ve ağrının azaltılmasına yardımcı olmak için günlük diyete eklenebilir.

Antimikrobiyal Faydaları Olabilir
Kullanımları süperbugs riskini artırabileceğinden antibiyotik almaktan çekiniyorsanız, mutfak çamaşırlarınızda antimikrobiyal, anti bakteriyel bir ilaç olabilir. Rafine edilmemiş zeytinyağı, mikrobiyal cilt enfeksiyonlarının tedavisine yardımcı olabilir. Aslında, zeytinyağı, bal ve balmumu karışımı, egzama, sedef hastalığı ve bebek bezi dermatiti (çocuk bezi döküntüleri) gibi çeşitli cilt rahatsızlıklarında başarılı bir tedavi gibi görünmektedir. Karışım ayrıca, Staphylococcus aureus (staph) bakterisine karşı ve muhtemelen mantar enfeksiyonlarına neden olan Candida albicans'a karşı da yararlı olduğunu göstermiştir. Yalnız, zeytinyağı kendisi sadece staph değil E. coli, Listeria ve diğer gıda kaynaklı patojenleri de içeren bakterilere karşı anti bakteriyel etkiye sahip olduğunu göstermiştir.

Zeytinyağı Vücut Losyonu
Zeytinyağı en sevdiğim vücut losyonu! (Artık vücut losyonları ve vücut kremleri almıyorum, çünkü çok verimli ve doğal olanı buldum). Duş yaparken (duş jeli kullanıldıktan hemen sonra) vücudumun her tarafına zeytinyağı tatbik etmeyi seviyorum; zeytinyağı vücut losyonu sonrası cildim bebeğim yumuşak ve çok pürüzsüz hissediyor! Bu basit güzellik sırrı, cildinizin sağlıklı görünmesini ve dokunabilmenizi sağlaması için çok hızlı ve kolay bir yoldur.

Zeytinyağı Masajı
Cilde doğal bir ışıltı sağlamak için iyi kan dolaşımı şarttır. Haftalık bir zeytinyağı masajı sadece kan dolaşımını arttırmaya değil, aynı zamanda cildinizin genç ve nemlendirilmesine yardımcı olur. Zeytinyağını diğer esansiyel yağların taşıyıcısı olarak da kullanabilirsiniz. Zeytinyağı ve en sevdiğiniz esansiyel yağı birkaç saniye ısıtın, zeytin yağını yakmadığınızdan ve cildinize ihtiyaç duyduğu şımartmayı sağladığınızdan emin olun.

 Ekstra sızma zeytinyağı masajı kuru tırnaklar ve kutiküller için mükemmeldir. Bir el veya bir manikür kremi kullanmak yerine, birkaç damla manikür bölgesine ve tırnakların etrafına sürün. Düzenli kullanım, kütiküllerin nemli kalmasını ve tırnakların parlak kalmasını sağlar.

Zeytin Yağı
Farklı tadı ve tadıyla tanındığından, zeytinlerin ya da yağının iyiliğinden yararlanmak için birçok şekilde tüketilebilir. Zeytinyağı, kritik yağda çözünen vitaminler ile birlikte genel sindirimi ve besin maddelerinin emilimini kolaylaştırır. Zeytinyağı en iyisidir ve soteleme, kızartma, margarya veya ekmek daldırma gibi birçok farklı pişirme yöntemiyle kullanılabilir. Zeytinyağı sadece katlar ve nüfuz etmez, bu yüzden zeytinyağında kızartılan yiyecekler diğer yağlarda kurutulmuş gıdalardan daha az yağlıdır.

Zeytinyağı kendi başına kolesterol, sodyum ve karbonhidratsızdır.

Kadınlarda Koroner Kalp Hastalığı Riskini Azaltın
Akdeniz kültürleri uzun bir süre zeytin ve yağını iyi bir sebebe sahiptir. Bir İtalyan çalışması, bol miktarda yapraklı sebze ve meyve ile birlikte zeytinyağı içeren bir diyetin, çalışmaya kayıtlı kadınlarda düşük koroner kalp hastalığı oranlarına neden olduğunu bulmuştur.

Kırmızı kan hücrelerini koruyun ve bu nedenle Kalbin
Zaman içinde, hücreler okside olur ve yaşlanmanın ortak etkilerine yol açar. Zeytinyağındaki spesifik bir polifenol, kırmızı kan hücrelerinizi oksidasyondan korumak için özellikle etkilidir. Bir 2009 çalışması bu bileşeni DHPEA-EDA olarak tanımlamıştır.

Kokulu Nefes İçin
Hoş kokulu nefis bir koku ile kokulu nefesi tedavi etmek için yağı içirin. Ek olarak, sindirim ile yardımcı olur, bu nedenle hemen tüketildiğinde mide bölgesinde çok kolaydır. En besleyici yönünden çok zengin olduğu için, yüz bölgesine, saça ve tırnak bakımına göre sızma zeytinyağı kullanmaya karar verdiğinizde bu güzellik tavsiyesinden en iyi avantajları elde edersiniz.

Yaşlılığa Daha Sağlıklı Kalmanıza Yardımcı Olun
Akdeniz Diyetinin, dünyadaki en sağlıklılardan biri olduğu kanıtlanmıştır. Bazıları bunu en sağlıklısı olarak görüyor. Zeytinyağı her zaman Akdeniz Diyetinin ayrılmaz bir parçası olmuştur. Her ne kadar kırmızı şarap ve bol miktarda balık, kepekli tahıllar, meyveler ve sebzeler de diyetin başarısında büyük rol oynasa da, bilim adamları zeytinyağı olmadan neredeyse faydalı olamayacağına katılıyorlar.

Belleğinizi Geliştirmeye Yardımcı Olur
Araştırmalar, düzenli olarak zeytinyağı tüketen kişilerin, yaşlandıklarında hafıza kaybından muzdarip olma ihtimalinin düşük olduğunu ileri sürdü. Zeytinyağının Alzheimer hastalığının bazı etkilerini tersine çevirebileceği öne sürülmüştür.

Parlak Saçlar
Basit kilitler, basit, ev yapımı derin bir bakım uygulamasıyla yüzlerce yıllık bir güzellik uygulaması olabilir. Salonda sıcak yağ tedavileri pahalıdır, ancak saçınıza ve saç derisine uygulayabilmeniz için az miktarda yüksek kaliteli sızma zeytinyağını hafifçe ısıtmak harika sonuçlara ulaşır. Yağı aşırı ısıtmamaya dikkat edin: önce cildinize az miktarda batırdığınız için sıcaklığı test edin ve gerektiğinde yağın soğumasını bekleyin. Her zamanki gibi şampuanlama ve bakım yapmadan önce kısa bir süre bekletin. Süper yumuşak, parlak saçlarınızla ilgili övgü dolu saldırılara hazırlanın.

Kuru cilt
Son derece kuru bir cilde sahip olanlarınız için sızma zeytinyağını gece kremi olarak kullanabilirsiniz. Geceleri yüzünüzde az miktarda yağ sürün ve gece boyunca bekletin.

Çatlamış Dudakları Yatıştırır
Dudaklarınız İnce tenlidir ve bu ince deri onları soğuk havaya, kuru iklimlere, güneşe, rüzgara ve hatta sizi fark etmeyeceğiniz bir şeye maruz kaldıklarında kurumaya ya da çatlamaya eğilimli bırakır. ' Yaptığınız şey: ağzınızdan nefes almak. En sevdiğiniz dudak balsamı olmadan yakalandığınızda elinizin altında hızlı ve kolay bir çözüm var - hastayı iyileştirmek ve yumuşak, yumuşak dudaklar (özellikle gece boyunca yararlı) vermek için dudaklarınıza günde birkaç kez hafif bir yağ tabakası uygulayın. . Zeytinyağı, bir tutam şekerle karıştırılarak ve yapıştırıcınızdaki macunu ovarak nazik bir eksfolyatör olarak da kullanılabilir.

Not: Zeytinyağı iyi bir nemlendiricidir, ancak bir yağ olduğu için ağzınızda kırılmalara veya tahrişe neden olabilir.

Göz Makyajı Temizleyici
Pamuklu bir ped üzerinde sadece bir damla veya iki sızma zeytinyağı, göz çevresini hassas bir şekilde tahriş etmeden göz makyajını nazikçe ve etkili bir şekilde çıkarmak için yeterlidir. En büyük avantajı, sürekli olarak kullanıldığında, zeytinyağı göz çevresindeki cildi yumuşatabilir ve kırışıklıkları yumuşatır.

Tahriş olmuş cilt
Zeytinyağı, serbest radikallerden kurtulmaya ve cildin iyileşmesine yardımcı olan antioksidanlara ve iyi yağlara sahiptir. Eğer tahriş olmuş bir cildiniz varsa ya da güneşte cildiniz varsa, etkilenen bölgeye masaj yapın.


OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==> https://www.kadinpost.com/saglik/zeytinyaginin-saglik-ve-guzellik-faydalari-h382.html

KadınPOST - Kadınlar Mekanı

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Zeytinyağının Sağlık ve Güzellik Faydaları
Zeytinyağının Sağlık ve Güzellik Faydaları
https://www.kadinpost.com/images/haberler/2018/09/zeytinyaginin_saglik_ve_guzellik_faydalari_h382_04fe1.jpg?v=09ec615b14690e8ea80a1d18df07286d
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/zeytinyagnn-saglk-ve-guzellik-faydalar.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/zeytinyagnn-saglk-ve-guzellik-faydalar.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy