Sağlıklı ve parlak bir cilt için en iyi vitamin ve mineraller

Sağlıklı ve parlak bir cilt için elde etmek için sağlıklı beslenmeyle birlikte doğru vitamin ve mineral bileşimi gereklidir. Vitamin...



Sağlıklı ve parlak bir cilt için elde etmek için sağlıklı beslenmeyle birlikte doğru vitamin ve mineral bileşimi gereklidir. Vitamin ve minerallerin cildinizde en iyi şekilde etkili olması için, bunları ağızdan almanız veya topikal olarak cilde uygulamalısınız.

Sağlıklı, Parlayan Ve Genç Ciltler İçin Vitaminler ve Mineraller

1. A Vitamini
Cildiniz pullu ve kuru hissediyorsa, A vitamini eksikliğiniz olabilir. Sivilce hastalığına yakalanan bireyler de bol miktarda A vitamini almaları veya vitamin türevleri olan ürünleri kullanmaları için teşvik edilir. A vitamini ayrıca cilt dokularını yenilemeye yardımcı olur, çünkü aynı zamanda cildin sıyrıklar, yaralar ve diğer zararları iyileştirmek için önemli bir vitamindir. 

Deri hastalığı sedef hastalığı olan hastalar genellikle hücresel büyümeyi düzenlemek için retinoid (A vitamini formu) uygulama tavsiye edilir. A vitamini ayrıca büyük bir yaşlanma karşıtı besindir. A vitamini çok yardımcı olabilir. İyi bir A vitamini kaynağı yumurta, yapraklı yeşillikler, süt, havuç, kabak, karaciğer ve daha fazlasını içerir. 

2. E Vitamini
E vitamini, belki de sağlıklı ciltler için gerekli olan en iyi bilinen vitamindir. Bunun nedeni, E vitamininin vücudunuzdaki serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olan etkili bir antioksidandır. Serbest radikaller, sigara, kirlilik ve güneşe maruz kalma gibi birçok faktörden kaynaklanır.
Serbest radikaller, erken cilt yaşlanmasının başlıca nedenlerinden biridir. Sonuç olarak, E vitamini önemli bir yaşlanma karşıtı besin olabilir. Vitamin-E zengin ürünler uygulanarak yaşlanma noktalarının, kırışıklıkların, çatlakların ve çizgilerin görünümü azaltır. E vitamini, zeytin, ayçiçeği tohumu, yer fıstığı, badem, buğday tohumu ve yapraklı yeşillikler gibi gıdalarda da bulunabilir.

3. C vitamini
E Vitamini gibi, C vitamini de etkili bir antioksidandır. Bu, aynı zamanda cilt yaşlanması belirtileriyle savaşmanıza yardımcı olabileceği anlamına gelir. C vitamini ayrıca cildinizde kollajen üretimini de uyarır. Kollajen, cildinizin esnek olmasını sağlayan proteindir. Bu nedenle pürüzsüz ve genç bir cildi korumak istiyorsanız, C Vitamini yardımcı olabilir. 

Çoğu meyve iyi bir C vitamini kaynağıdır, bu nedenle meyveleri günlük diyetinize temel bir katkı yapmaya çalışın. Brokoli, karnabahar, domates, bürüksel lahanası ve salatalık gibi sebzeler de bu vitaminin iyi kaynaklarıdır. 

4. B Vitamin Kompleksi
Sağlıklı bir cilt elde etmek istiyorsanız B vitaminleri de diyetinize eklenmelidir. Örneğin, B1 vitamini, vücutta dolaşımı artırır ve cildinize belirli bir parlaklık verir. Eğer doğum kontrol hapı alan bir kadınsanız, o zaman B1 vitamini eksikliği riski altındasınız demektir. Yumurta sarısı, kuruyemiş ve kuru üzüm, B1 Vitamininin büyük kaynaklarıdır. B3 vitamini, cildinizin diğer yararların yanı sıra aknenin gelişmesini engelleyen bol oksijen almasına yardımcı olur. Niasin açısından zengin gıdalar arasında domates, brokoli ve havuç bulunur.

5. K vitamini
K vitamini, doğru dozlarda tüketildiğinde, cildin kolayca çürümesini ve berelenmesini önler. Yeşil yapraklı sebzeler mümkün olan en iyi K vitamini kaynağıdır.

Ne kadar tüketilir: 80-120 mcg K vitamini brokoli, taze soğan ve hatta kuru eriklerden elde edilebilir. Bu vitamin için belirlenmiş maksimum güvenli doz yoktur.

6. Omega-3 Yağ Asitleri
Omega-3 Yağ Asitleri Orijinaldir. Beyaz veya siyah noktaların sık görüldüğü, iltihaplı deri veya cildiniz varsa, esansiyel yağ asitleri (EFA) ile desteklenmekten faydalanabilirsiniz. Özellikle omega-3'ler. EFA'lar cilt onarımından, nem içeriğinden ve genel esnekliğinden sorumludur, ancak vücut kendi EFA'larını üretemediğinden, bunlar diyet yoluyla elde edilmelidir.

Cilt İpucu: Omega-6'ların omega-3'lerle girişini dengelemek, daha pürüzsüz, daha genç görünen bir cilde neden olabilir. EFA'lar ayrıca ek formda (balık yağı kapsülleri veya keten tohumu yağı gibi) mevcuttur, depresyon, kanserden,  artritten ve kalp hastalığına kadar geniş bir yelpazedeki rahatsızlıkların tedavisinde etkilidir.

Omega-3 yağlarının iyi kaynakları arasında chia tohumlan, keten tohumu ve vejeteryan olmayanlar için yabani-hasat balık yağları bulunur. EFA eksikliği işaretleri: Kepek, donuk cilt, dehidratasyon ve kuruluk, Hassasiyet, keratoz pilaris (kol ve bacakların sırtlarında tavuk derisi görünümü).

7. Cildiniz İçin Koenzim Q10
Koenzim Q10, hücrelerin büyümesine yardımcı olan ve onları kanserin tahribatından koruyan doğal bir antioksidandır. Daha sonraki yıllarda ortaya çıkan doğal koenzim Q10 seviyelerinde bir düşüşün yaşlanan cilde katkıda bulunduğu düşünülmektedir. Koenzim Q10'un cilde uygulanmasının, kırışıklıkların görünümünü en aza indirmeye yardımcı olduğu bulunmuştur. Bugüne kadar yapılan çalışmaların çoğu% 0.3 konsantrasyon kullanmıştır. 

8. Çinko
Çinko, Zest içindir. Mineral çinko, özellikle akne hastaları için sağlıklı bir cildin önemli bir bileşenidir. Aslında, akne kendisi çinko eksikliğinin bir belirtisi olabilir. Çinko, derideki yağ üretimini kontrol ederek hareket eder ve ayrıca sivilce yaratan bazı hormonların kontrolüne de yardımcı olabilir. Ayrıca uygun bağışıklık sistemi işlevi için vizyon, tat ve kokunun korunması için çinko gereklidir.

Cilt İpucu: Çinko açısından zengin yiyecekler arasında taze istiridye, kabak çekirdeği, zencefil, ceviz, yulaf ve yumurta bulunur. Çinko, hem sıvı konsantrelerde hem de tabletlerde takviye şeklinde satın alınabilir.

Çinko eksikliği belirtileri: Çivideki beyaz benekler, akne, ciltten ya da travmadan sonra deride mor leke, Streç izleri.


COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Sağlıklı ve parlak bir cilt için en iyi vitamin ve mineraller
Sağlıklı ve parlak bir cilt için en iyi vitamin ve mineraller
https://www.kadinpost.com/images/haberler/2018/09/saglikli_ve_parlak_bir_cilt_icin_en_iyi_vitamin_ve_mineraller_h381_dc2b5.jpg?v=fe6f323505eb02f0d06a5d950d61f7a7
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/saglkl-ve-parlak-bir-cilt-icin-en-iyi.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/saglkl-ve-parlak-bir-cilt-icin-en-iyi.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy