Saç Dökülmesinin Nedenleri

Saç dökülmesi neredeyse tüm bireylerin en büyük problemi haline gelmiş durumda. Kadın erkek fark etmeksizin hem dış etkenler hemde birçok...



Saç dökülmesi neredeyse tüm bireylerin en büyük problemi haline gelmiş durumda. Kadın erkek fark etmeksizin hem dış etkenler hemde birçok iç ve dış etkenlerden dolayı saç dökülmesi problemi yaşanmaktadır. Saç dökülmesinin nedenlerini aşağıdaki yazıda bulabilir ve çözüme yönelik saç dökülmesinin önüne geçebilirsiniz.

1-) Demir eksikliği ve kansızlık: Saçın uzamasında büyük rol oynayan minerallerden biri de demirdir. Yetersiz beslenme yada kansızlık, tiroit rahatsızlıkları gibi nedenlerle demir eksikliği söz konusu ise saçlarınız dökülür, özellikle kadınların hormonlarına bağlı olan düzensizlikler olduğunda demir eksikliği daha sık bir şekilde görülmektedir.

2-) Kalıtsal nedenler: Kadınlar da ve erkeklerde fark etmeksizin genetik nedenlere bağlı saç dökülmesi yaşanabilir. Erkeklerinki kadar sık bir şekilde olmasa da birçok kadında yoğun bir saç dökülmesi görülebilir. Kalıtsal nedenlerle saç dökülmesi durumunda saç telleri önce incelir daha sonra ise seyrekleşmeye başlar. Erkeklerinki gibi kel kalma ihtimali çok düşük olsa da kadınlarda seyrek saç problemi sıklıkla olmaktadır. Kalıtsal dökülmeler genellikle alın kısmından başlar. İlerleyen zamanlarda ise tepede dökülme görülür.

3-) Yıpratıcı nedenler: Saçlarınıza sık sık fön ve boya gibi yıpratıcı işlemler yaptırıyorsanız bu işlemler de özellikle kadınlarda saç dökülmesi problemine yol açar. Bilinçli bir kuaföre gittiğiniz takdirde sık sık boyatma veya diğer işlemleri yaptırma hususunda sizi uyarırlar yada yapmazlar. Fakat bilgisiz kuaförlere gittiğiniz takdirde kuaför kazanç sağlamak amacıyla saçınıza hergün farklı bir işlem yaptırmak isteseniz bile karşı çıkmaz ve uygularlar. Aşırı yıpranma sonucunda saçlar ilk önce kırılmaya başlar ve matlaşır. Zamanla dökülmeye neden olur.

4-) Stres: Erkeklerde ve kadınlarda fark etmeksizin saç dökülmesinin temel nedenlerinden biri de günlük yaşantı esnasında oluşan strestir. Stres hem beslenmeyi, hemde vücut direncini ve tüm organları etkileyen oldukça önemli bir etkendir. Günlük yaşamda her şeyi dert etmeden problemleri azaltmaya yönelik çaba gösterirseniz saç dökülmesi ve diğer problemleriniz de azalacaktır.

5-) Beslenme: Dengesiz ve düzensiz beslenme saç dökülmesi problemi ve daha birçok hastalığın da nedeni olabilir. Aşırı kilo verme ve zayıflama amacı ile özellikle de kadınların yaptığı diyetler saç dökülmesine ve başka rahatsızlıklara neden olabilir. Bu yüzden hızlı kilo verdiren diyetlerden kaçınıp beslenme şeklinizi dengeli bir şekilde düzenlemelisiniz. Özellikle arkadaşlarınızla evde yada dışarıda toplandığınız zamanlarda fazla abur cubur yemekten kaçının. Mümkünse bu tür günlere ve toplantılara gitmeyin yada sadece sebze yada meyve salatası yiyin.

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Saç Dökülmesinin Nedenleri
Saç Dökülmesinin Nedenleri
https://www.kadinpost.com/images/haberler/2018/01/sac_dokulmesinin_nedenleri_h107_08908.jpeg?v=a0e696fc0e30871457dd4da1030aa2b3
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/sac-dokulmesinin-nedenleri.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/sac-dokulmesinin-nedenleri.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy