Saç Bakımında Kullanılan Doğal Yağlar ve Faydaları

Yıpranmış, kuru ve kırılmış saçlar birçok insanın şikâyet ettiği bir rahatsızlık haline gelmiştir. Hoş olmayan görüntü sunması ve kişini...

Yıpranmış, kuru ve kırılmış saçlar birçok insanın şikâyet ettiği bir rahatsızlık haline gelmiştir. Hoş olmayan görüntü sunması ve kişinin kendisini mutsuz hissetmesine neden olan saç sorunları, çeşitli doğal yağlar ile giderilebilir. Saç dökülmesine, saç kırıklarına ve kuruluğuna, saçların gürleşmesine ve yıpranmalara çözüm olabilecek birçok doğal yağ çeşidi bulunmaktadır. Günümüzde tıp bilimi inanılmaz bir şekilde gelişme gösterse de asırlardan beri kullanılan saç bakımı için doğal yağlar, insanların vazgeçemediği tedavi yöntemleri arasındadır.

Saç Bakımında Kullanılan Doğal yağlar
Badem Yağı
İçersinde, saçları besleyen mineraller ve saç için gerekli E vitamini bulunmaktadır. Saç bakımında kullanılan en etkili yağlardan biridir. Badem yağı sadece saç için değil sakalların sertleşmesi ve gürleşmesi içinde kullanılan bir yağdır. Ayrıca kirpiklerin güçlenmesi ve uzamasında da etkilidir.

Jojoba Yağı
Saç tellerini güçlendirmede ve saç derisini yumuşatmada etkilidir. Emilimi kolay olan jojoba yağı, saçların gürleşmesi için de kullanılabilir.

Lavanta Yağı
Derideki kan dolaşımını düzenler. Saç diplerinin daha çok oksijen almasını sağlar. Saçları besler ve saç dökülmesini en aza indirir.

Hindistan Cevizi Yağı
Magnezyum, kalsiyum, potasyum ve demir gibi birçok mineral bulunan Hindistan cevizi yağı, saç kırıklarını onarır ve gözenekleri açar. Ayrıca saçlardaki kepeği önlemeye yardımcı olur.

Badem Yağı
Kirpiklerin uzaması ve güçlenmesi için de kullanılır. Saç bakımında kullanılan doğal yağlar arasında yerini alan badem yağı, içerisindeki mineraller ve E vitamini ile saçları besler.

Biberiye Yağı
Saçlarda kepeği azaltan ve saçların hızlı uzamasına yardımcı olan biberiye yağı, saç kırıklarını da önler.

Zeytin Yağı
Birçok şampuanın yapımında da kullanılan zeytinyağı, saçlar için faydalı bir yağ çeşididir. Saçları yumuşatarak deriyi nemli tutar. Saç dökülmelerinde ve kırılmalarında etkilidir. Bol miktarda E vitamini barındırır.

Kekik Yağı
Saç derisinin alt kısmında bulunan sinirleri harekete geçirerek, derideki kan dolaşımını artırır. Canlı ve parlak bir görünüm sunar. Saçların uzamasında önemli bir rol oynar.

Sarımsak Yağı
Her derde deva besinlerden birisi olan sarımsağın, yağının da birçok faydası bulunmaktadır. Saçları besler ve seyrek yerlerin sıklaşmasında etkili olur. Sadece saç değil sakal çıkartma ve gürleştirmede de kullanılır.

Argan Yağı
Son dönemlerde faydaları açığa çıkartılan yağlardan birisidir. İçerisinde bulunan B ve E vitaminleri ile saçların onarılmasını sağlar.

Fındık Yağı
Saç derisini koruyarak, kepek oluşumunu önlemeye yardımcı olur. İçersinde bulunan çeşitli B vitaminleri ile saçları besler. Fındık yağı ayrıca cilt bakımında da kullanılan bir yağdır.

Saç Bakımı için Kullanılan Doğal Yağların Zararları Var mıdır?
Saç bakımı için doğal yağları kullanmadan önce doktorunuza danışmanızda fayda var. Unutulmamalı ki her ürün her bünyede aynı etkileri göstermeyebilir. Saç bakımında kullanılan doğal yağlar da aynı ilaçlar gibi kişiden kişiye farklı yan etkiler oluşturabilir. Sağlınız açısından bu tarz yöntemlere başvurmadan önce, uzman kişilerden onay almanız yararınıza olacaktır.

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Saç Bakımında Kullanılan Doğal Yağlar ve Faydaları
Saç Bakımında Kullanılan Doğal Yağlar ve Faydaları
https://www.kadinpost.com/images/haberler/2018/02/sac_bakiminda_kullanilan_dogal_yaglar_ve_faydalari_h157_aae90.jpg?v=29d283eb54789bafbf9a10f778aa1c25
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/sac-bakmnda-kullanlan-dogal-yaglar-ve.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/sac-bakmnda-kullanlan-dogal-yaglar-ve.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy