Migren Nedir? Migren Belirtileri Nelerdir?

Migren hayatımızı bir nevi kâbusa çeviren, çok güçlü ve zonklayıcı türden baş ağrısıdır. Özellikle şakak, ense ve alın bölgesinde görül...


Migren hayatımızı bir nevi kâbusa çeviren, çok güçlü ve zonklayıcı türden baş ağrısıdır. Özellikle şakak, ense ve alın bölgesinde görülür ve zaman geçtikçe artarak kötüleşebilir. Migren belirtileri genellikle ağrıyla birlikte görülen mide bulantısı, ışık ve sese karşı duyarlılığın artmasıdır.

Migren görülmesinin başlıca nedeni genetik faktörlerdir. Aileden herhangi birinde migren varsa sizde de görülme olasılığı oldukça yüksektir. Bayanlarda migren belirtileri, erkeklere kıyasla üç kat fazladır. Bunun nedeni hormonsal değişimlerdir. Migren sözlük anlamıyla “yarım baş ağrısı” demektir. Ve çoğunlukla tek taraflı olarak görülür.
Migren Belirtileri
Başlıca migren belirtileri çok şiddetli baş ağrılarıdır. Öyle kötü bir ağrıdır ki; kişinin günlük işlerinde aksamalara neden olabilir. Bu ağrıların yanında sıklıkla ışığa, sese ve kokuya karşı aşırı duyarlılık, farklı duygu durumları, zihin bulanıklığı, odaklanma ve dikkatte azalma gibi durumlar gözlemlenebilir.

Başka bir belirti de “aura”dır. Aura, migrenden az evvel görülen birtakım nörolojik sendromlara verilen addır. Duyusal yada görsel olabilir. Ağrı başlamadan ya da başlama evresinde, 10 – 30 dk aralığında görülebilir. Genellikle çene, dil ve ellerde uyuşma veya titreyen parlak ışıklar olarak belirtilmiştir.

Migren Tetikleyiciler
Migreni tetikleyen faktörler hemen herkeste farklıdır. Örneğin bir kişide migren atağını çikolata yemek tetiklerden, diğer kişide belli bir koku tetikleyebilmektedir. Öğün atlamak, az su içmek, uyku düzeninin bozuk olması, çok parlak ve rahatsız edici ışıklar, ağır kokular, psikolojik etkenler vb. migren atağını en çok etkileyenler arasındadır.

Migren Tedavisi
Doktorun tanı koyması migren tedavisi için ilk adımdır. Ağrıların başka bir hastalıktan kaynaklanıp kaynaklanmadığını tespit etmek adına incelemeler yapılır. Uygun migren tedavisi ile bundan muzdarip kişiler bu migren ataklarından kurtulabilirler. Tanı konulduktan sonra atakları nadiren olan kişilere kriz tedavisi uygulanır. Atakları haftada birden fazla olan kişilere ise koruyucu tedavi uygulanmalıdır. Bazen yalnızca migren tetikleyicileri (açlık, susuzluk, uykusuzluk vb.) ortadan kaldırmak da işe yarayabilir.

Migren tedavisi doktor kontrolünde kullanılan ilaçlarla da ömür boyu engellenebilmektedir. Ama sadece ilaç kullanmak bir yere kadar etki edecektir. Migrenden tamamen kurtulmak isteniyorsa günlük yaşamın da migrene göre düzenlenmesi gerekir. Uykuyu düzenlemek, egzersiz yapmak, stresten kaçınmak gibi konularda günlük hayatta mutlaka uyulması gereken kurallardır.

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Migren Nedir? Migren Belirtileri Nelerdir?
Migren Nedir? Migren Belirtileri Nelerdir?
https://www.kadinpost.com/images/haberler/2018/03/migren_nedir_migren_belirtileri_nelerdir_h246_04b06.jpg?v=fcacf273a25b9c6d18db4c82626eb308
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/migren-nedir-migren-belirtileri-nelerdir.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/migren-nedir-migren-belirtileri-nelerdir.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy