Lazerle Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Yakın zamana kadar diş beyazlatma için en yaygın yollar onları hidrojen peroksit veya benzeri bir çözeltiye batırmaktı. Evde (zayıf bir p...



Yakın zamana kadar diş beyazlatma için en yaygın yollar onları hidrojen peroksit veya benzeri bir çözeltiye batırmaktı. Evde (zayıf bir peroksit solüsyonu kullanılarak) veya diş hekiminin ofisinde (güçlü bir solüsyon kullanarak) bu işlem tamamlanabilir. Ancak genel bir diş planları kapsamına girmemektedir. Her iki durumda da, beyazlatma işlemi birkaç gün veya hafta boyunca tamamlanmış olur.

Günümüzde diş beyazlatma daha popüler olduğundan dolayı bazı kozmetik diş hekimleri beyazlatma solüsyonunun kimyasal reaksiyonunu hızlandırmak için lazerler veya benzeri ışıkları kullanmaya başladı. Bu dişleri hem daha hızlı beyazlatıyor hemde daha az beyazlatma seansı gerektiriyor. Peroksit beyazlatma işleminin aksine bu yeni lazer beyazlatma işlemi evde yapılamaz; Nitelikli bir diş hekiminin gözetiminde yapılmalıdır.

Her diş beyazlatma şekli, diş beyazlatma jelinden oksijen iyonu bırakarak lekeleri dişlerden kaldırarak çalışır. Lazer, lekeleri daha çabuk kaldırır. Bir seferde dişin beyazlatılması lazerin en büyük avantajlarından birisidir.

Lazer Diş Beyazlatma İçin Temel Adımlar
Lazer diş beyazlatma işlemi yapmaya karar verirseniz, diş hekimleriniz birkaç temel adımla kurulmuş bir prosedürü izleyecektir:

Tarama: Hamile kadınların ve ergenlerin mümkün olduğu kadar beyazlatma lazer dişlerini ertelemeleri önerilir. Diş renk değişimi önemli bir husustur, gençler dişlerini diş hekimi tarafından yakın gözetim altında beyazlatabilir.

İlk tarama sırasında diş hekimi diş etlerinizin diş kökünde belirgin bir miktarda kalması için geri çekilip azalmadığını kontrol edecektir.Diş kökleri ağartmaya karşı dirençli olduğundan dolayı diş kökleri dağınık olabilir ve hekiminiz ağartmaya karşı alternatifler size sunabilir.
Ön arıtma: Bir sonraki adım diş hekimi ya da hijyenistin dişlerini temizlemesi içindir. Ayrıca, tüm boşlukların işlenmesi ve doldurulmasını da sağlayacaktır, aksi takdirde beyazlaştırma çözeltisi boşluk boyunca dişin içine nüfuz edebilir.

İlaç Tedavisi: Herhangi bir diş beyazlatma şekli, özellikle dişlerinde zaten hassas olan kişilerde geçici hassasiyete neden olabilir. Bu nedenle diş hekiminiz ilk beyazlatma seansından önce non-steroid anti-inflamatuar bir ilaç reçete yazabilir.

Beyazlaştırma: Beyazlatmaya başlama zamanı geldiğinde, her zamanki gibi dişçi koltuğuna yaslanacaksın ve diş hekimi ağzını açık tutmak için kauçuk veya plastik koruyucuyu kullanacak.
Daha sonra diş hekimi beyazlatırken korumak için diş etleri üzerine bir bariyer uygulayacaktır. Bu bariyer genellikle kauçuk benzeri bir tabakaya sertleşen bir jel olarak uygulanır. Diş etleri tamamen korunduğunda diş hekimi dişlerin önüne beyazlatıcı bir bileşik uygulamak için bir şırınga kullanacaktır. Diş hekimi bileşimi harekete geçirmek için kalem tarzı bir lazer kullanacaktır; bu da, lekeleri uzaklaştırdığı için köpüğün biraz köpürmesine neden olacaktır.

Dişlerin tümü lazerle beyazlaştırıldığında diş hekimi bileşiğin birkaç dakika kalmasına ve daha sonra küçük bir vakum aleti kullanarak beyazlaştırma bileşiğini silecektir.Böylece yeni bir alaşım katmanı uygulayacak ve bu süreci üç defa kadar tekrar edecektir.

Diş hekimi dikkatlice ağzınızı çalkaladığında oturumun sonuna geldiğinizi bilirsiniz, ardından diş etlerindeki koruyucu tabakayı hafifçe çıkarır.

İzleme: Diş beyazlatma işlemi kalıcı değildir. Dişler, özellikle sigara, kahve veya çay gibi içecekler veya bazı gıdalarla yeniden lekelenebilir. Beyazlatma işlemi takip proğramı gerekebilir; Beyazlığın etkinliği altı ay kadar az veya birkaç yıl kadar sürer.Beyazlatma oturumundan sonra, özellikle ilk birkaç gün içinde dişlerinizin duyarlılığı arttığını görebilirsiniz. Bu hastadan hastaya değişir; Bazıları duyarlılık göstermediğini veya daha hafif hassasiyeti olduğunu bildirdiğini yada çekiçle vurulmuş gibi rahatsızlık çektiğini söyledi. Diş hekimleriniz hassasiyeti önlemek veya azaltmak için ilaç reçete yazabilir ve tabii ki hassasiyet birkaç gün sonra kaybolur. Dudaklarınızın beyaz ya da hassas olduğunu fark ederseniz, diş hekiminizle de görüşmelisiniz, ancak bu diş hassasiyetinden daha az yaygındır.

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Lazerle Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?
Lazerle Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?
https://www.kadinpost.com/images/haberler/2018/02/lazerle_dis_beyazlatma_nasil_yapilir_h200_e183b.jpg?v=de323fe7d1f8f8285a64448bafd6f187
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/lazerle-dis-beyazlatma-nasl-yaplr.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/lazerle-dis-beyazlatma-nasl-yaplr.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy