Kepek için Doğal Çözümler

Kepek nedir? Kepek, kafa derisinde ve kaşıntıda beyaz pullarla işaretlenmiş yaygın bir kafa derisi durumudur. Olası bir neden de maityezi...



Kepek nedir?
Kepek, kafa derisinde ve kaşıntıda beyaz pullarla işaretlenmiş yaygın bir kafa derisi durumudur. Olası bir neden de maityezia adı verilen maya benzeri bir mantardır ve aynı zamanda pityrosporum olarak da bilinir. Malassezia, normalde kafa derisinde problemsiz bir şekilde bulunur, ancak eğer kontrolsüz büyürse (muhtemelen hormon dengesizlikleri, stres, bağışıklık baskılanması, seyrek şampuanlama, hastalık ya da artmış yağ üretimi nedeniyle), ölü deri hücrelerini üreten hafif iltihaplanma söz konusudur. Ölü hücreler yağ ile karışır ve bir araya toplanır ve beyaz ve pul pul görünür.

1) Çay Ağacı Yağı
Çay ağacı yağı, Avustralya'ya özgü bir bitki olan Melaleuca alternifolia'nın yapraklarından gelen uçucu bir yağdır. Antiseptik ve anti-fungal bir ajan olarak yüzyıllardır kullanılmıştır. Sağlık gıda mağazalarında ve bazı ilaç depolarında bulunan birçok çay ağacı yağı şampuanı vardır ve birçok kişi bu ürünleri kepek yardımı ile bildirmektedir.

Kepek için çay ağacı yağının kullanımı konusunda çok az araştırma yapılmıştır. Bir çalışma, hafif ila orta kepek içeren 126 kişiyi içeriyordu. Yüzde beş çay ağacı yağı şampuanı veya dört hafta boyunca günlük bir plasebo kullandılar. Çalışmanın sonunda, çay ağacı yağı şampuanı kepek önemli ölçüde azalmıştır. Herhangi bir yan etki bildirilmemiştir. Her ne kadar ümit verici olsa da, bu, çift kör bir çalışma değildi (bu, araştırmacıların hangi katılımcıların çay ağacı yağı kullandığını ve plaseboyu kullandığını bildiği anlamına geliyordu), bu nedenle çay ağacı yağının işe yaradığına dair sağlam bir kanıt olarak kabul edilemez.

2) Elma Sirkesi
Kepek için bir ev çare sudaki küçük bir elma sirkesi birleştirmektir. Karışımı bir sprey şişesine dökün ve göz ve kulak bölgesinden kaçınmaya dikkat ederek saçınıza ve saç diplerine serpiştirin. Kafanı bir havluya sar. 15 dakikadan bir saate kadar havluları çıkarınız ve saçınızı yıkayınız. Bu genellikle haftada iki kez yapılır.

3) Biotin
Biotin, yağları, karbonhidratları ve proteinleri parçalamaya yardımcı olan suda çözünebilen bir B vitamindir. Ek şeklinde satılmaktadır ve ayrıca gıdalarda doğal olarak bulunur. Biyotin besin kaynakları yumurta sarısı, karaciğer, süt, soya, arpa, bira mayası ve arı sütüdür. Biyotin ayrıca bağırsaklardaki bakteriler tarafından doğal olarak üretilir. Çiğ yumurta akı ve uzun süreli antibiyotik kullanımının biotin eksikliğine neden olduğu düşünülmektedir.

Kepek için Doğal Telafiler Kullanma
Destekleyici araştırma eksikliği nedeniyle, kepek tedavisinde herhangi bir çare önermek için çok erken.

Takviyeler güvenlik açısından test edilmemiştir ve besin takviyelerinin büyük ölçüde düzensiz olduğu gerçeği nedeniyle, bazı ürünlerin içeriği ürün etiketinde belirtilenlerden farklı olabilir. Ayrıca, gebe kadınlarda, emziren annelerde, çocuklarda ve tıbbi şartlarda veya ilaç kullananlarda takviyenin güvenliğini sağlamadığını unutmayın. Alternatif tıp kullanımını düşünüyorsanız, öncelikle birinci basamak sağlayıcınızla konuşun. Bir koşula kendiliğinden davranmak ve standart bakımdan kaçınmak veya geciktirmek ciddi sonuçlar doğurabilir.

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Kepek için Doğal Çözümler
Kepek için Doğal Çözümler
https://www.kadinpost.com/images/haberler/2018/08/kepek_icin_dogal_cozumler_h329_21832.jpg?v=9a4535117ec8279cb4ee635a6e6f49f5
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/kepek-icin-dogal-cozumler.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/kepek-icin-dogal-cozumler.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy