Halsizlik ve Yorgunluğa Karşı Bitkisel Çözüm Yolları

Halsizlik Günümüz ağır şartlarında bir çok kez maruz kaldığımız fakat üzerinde durmadığımız halsizlik kavramı günlük hayat tempomuzu olum...



Halsizlik
Günümüz ağır şartlarında bir çok kez maruz kaldığımız fakat üzerinde durmadığımız halsizlik kavramı günlük hayat tempomuzu olumsuz yönde etkiliyor. Buna bağlı olarak alınan basit önlemler arasında doktora giderek ağrı kesici ilaç yazdırmak veya uzman bir eczaneden gıda takviyesi satın almak bulunmakta. Pek çok birey sorunun bu şekilde hallolduğunu öne sürerken vücuda alınan bu ilaçlar gizli gizli vücudun bazı parçalarını çökertmekte ve vücudu bu ilaçlara bağımlı hale getirmektedir. Halsizlik dediğimiz kavram kişinin vücudunun aşırı çalışması sonucu, psikolojisini olumsuz etkileyen herhangi bir olay sonucu  veya zihnin gereğinden fazla düşünce ile meşguliyetinden sonra vücutta oluşan enerji eksikliğidir.



2. Gıda takviyesi
Takviye dediğimiz olgu eksik veya az olan herhangi bir şeye azar azar ilave yapılarak miktarda çoğaltmalar yapmaktır. Bu açıdan bakıldığında kişinin bünyesinde bulunan halsizlik vücudundaki enerji eksikliğinden kaynaklandığı için vücuda dışarıdan enerji ilavesi ilave etmek olarak düşünülebilir. Bu soruna çözüm olarak kişisel problemlerine vakit ayıramayan birey, en kısa yoldan bu problemi çözmeye karar vererek bir gıda takviyesine başvurur.

Bir süre sonra alınan bu gıda takviyeleri vücudu tamamen bağımlı hale getirerek dışarıdan herhangi bir dürtü olmadan vücudun gerekli enerjiyi karşılayamamasına sebep olur. Kişi farkında olmadan bu ilacı kullandığı için kendini daha iyi hissettiğine inanarak bu ilaç olmadığında kendini halsiz olarak tanımlar. Bünyesi bir çok işlevi yerine getiremiyor veya kaldıramıyor gibi görünür. Dahası, bu kişiler çözüm buldukları iddiası ile bir başka bireye tavsiye, öneri olarak bu yöntemi sunduğunda, bu Pazar inanılmaz ölçüde bireye bağımlı hale gelmiştir.



3. Halsizliğe karşı şifalı bitkiler
Doğada bulunan envai çeşit bitkinin insan vücuduna hem fiziksel hem psikolojik yararı yadsınamaz. Günümüz dünyasında ekonomik şartların ittiği bir bunalım ile sürekli olarak maddi tüketime itildiğimiz ve bundan gizli bir haz duyduğumuz gerçeğini göz ardı edemeyiz. Sadece bir alışveriş yapmanın bile –ne olduğu önemli olmaksızın- mutsuz bir bireyin psikolojisini düzelttiği bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir. Bu sebeple kişiler halsizlik problemlerini çözmek için ya bir doktora ya da bir eczaneye başvururlar. Sosyal olarak biraz daha inaktif olan kişiler ise bu ihtiyaçlarını internetten gıda takviyesi satan sitelerden temin ederler.

Oysa ki doğada halihazırda bulunan ve temin edebileceğimiz bir bitkiyi, kimyasal ilaçlar kontamine edilerek kapsül haline sıkıştırılmış formda vücudumuza almayı bir çırpıda göze alabildiğimizi düşündüğümüzde bitkilerin yararlarının sadece ilaç formunda etkili olabileceği algısı oluşur ve bu algı bireyleri ekonomik olarak daha çok tüketme bilincine iter. Bu bilinç bireyler açısından olumsuz bir ifade olsa da, tüketim ve üretim pazarları açısından istenilen bir numaralı olgudur. Bu sebeple şifalı bitkilerin faydaları ikinci plana atılarak zararlı olabileceği algısı oluşur.

Halsizliğin en büyük sebeplerinden birisi düşük metabolizmadır. Düşük metabolizmayı hızlandırmak için günlük olarak tüketilen bir tutam maydonoz etkili ve iyi bir çözüm olacaktır. Vücudu zinde tutması ve vücutta bulunan ödemi dışarıya atarak daha etkili bir bedensel form yaratması yönüyle tüketim açısından hem ekonomik hem de tercih edilebilir olması bu yönde bir artı kazandırmaktadır.

Diğer bir halsizlik sebebi olarak hastalık durumunu ele aldığımızda ise şifayı yine ekonomik olarak bizi fazla zorlamayan sarımsakta bulacağız. Sarımsak yıllardır bilinen antiseptik özelliği ile metabolizmayı koruyan adeta bir ağrı kesici görevi görmekte ve kansere kadar bir çok hastalığın baş düşmanı olarak bilinmektedir. Zihnin günlük karmaşasını arındırarak daha zinde bir beyin için etkili bir çözüm yoludur ve zihinsel yorgunluğa en güzel çözümlerden biridir.

Yeşil yapraklı bitkilerde bulunan ve yağda çözünen A, D, E, K vitaminleri bu bitkilerden yapacağınız ve üzerine zeytinyağı ilave edeceğiniz bir salatada vücudunuzdaki vitamin eksikliği problemini gidererek daha zinde bir vücut formuna kavuşmanızı sağlayacaktır.

Yeşil çay, Mate gibi bitkilerden demlenilen çayların da uykusuzluk, halsizlik, yorgunluk gibi problemleri çözmekte başarılı oldukları bilinen bir gerçektir.

Ginseng, Ginkgo Biloba, Guarana gibi kafein içeriğine sahip olan ve adını sıklıkla gıda takviyelerinde duymuş olduğumuz bu bitkileri de kontrollü bir şekilde ve en doğal yoldan tüketmek yine halsizlik için kaliteli bir çözüm olacaktır.

Sonuç itibariyle bu durumları psikolojik ve ekonomik olarak en iyi şekilde atlatmak yine biz bireylerin elindedir. Doğanın sunmuş olduğu mucizevi olguları, pazarlama politikasının oluşturmuş olduğu kalıplara sokarak ihtiyacımız dışı tüketerek aşırı tüketime sürüklenmek yerine, kontrollü bir şekilde ve sadece ihtiyaç duyulduğu anda kişisel bir keyif duymak için tüketmek hem zihinsel hem fiziksel halsizlik açısından en mükemmel çözüm olacaktır.

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Halsizlik ve Yorgunluğa Karşı Bitkisel Çözüm Yolları
Halsizlik ve Yorgunluğa Karşı Bitkisel Çözüm Yolları
https://www.kadinpost.com/images/haberler/2018/01/halsizlik_ve_yorgunluga_karsi_bitkisel_cozum_yollari_h146_c985c.jpg?v=2171ef4c0f599a1bbb6f6d5af15b5547
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/halsizlik-ve-yorgunluga-kars-bitkisel.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/halsizlik-ve-yorgunluga-kars-bitkisel.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy