Gripten Hızlı Kurtulmanın Yolları

Grip halsizlik,  kas ve eklem ağrıları, titreme, baş ağrısı gibi belirtilerle seyreden bulaşıcı ve yılın her mevsiminde insanların muzdari...



Grip halsizlik,  kas ve eklem ağrıları, titreme, baş ağrısı gibi belirtilerle seyreden bulaşıcı ve yılın her mevsiminde insanların muzdarip olduğu bir hastalıktır.

Bu hastalık vücut direncimizi ve hayat performansımızı düşürdüğü için bir an önce kendisinden kurtulmak isteriz.
Bu yazımızda gripten kurtulmanın en hızlı 5 yolunu anlatacağız.

1. Bolca C vitamini tüketin



Bildiğiniz üzere gribin en etkili ilacı C vitaminidir. C vitamini bağışıklık sisteminizin güçlenmesine yardımcı olur. Çilek, kivi, portakal, karnabahar, brokoli vb. C vitamini bakımından zengin meyve ve sebzeleri tüketerek, topuk ve ayaklarınızı limonla ovarak, ayrıca çok az kişinin bildiği kızılcık reçelini çaya karıştırıp içerek gripten daha hızlı kurtulabilirsiniz.

2. Ellerinizi sık sık yıkayın


Virüs ve bakterilerin çoğu temas yoluyla geçer. O yüzden ellerimizin temiz olmasına dikkat etmeliyiz. Özellikle ellerimizi yıkarken sıvı sabun değil katı sabun kullanmamız daha hijyenik temizlik sağlar.

3. Egzersiz yapın



Egzersiz yapmak kan akışını hızlandırır. Böylece vücut ısısı artar ve terlemeye başlarsınız, bu da virüsleri vücudunuzdan atmanıza yardımcı olur.
4. İstirahat edin


Eğer mümkünse 1-2 gün işe ( veya okula) gitmeyin. Dinlenmek her hastalıkta olduğu gibi gripte de tedavi sürecini hızlandırır. Tabii ki uyumak bu istirahatin en önemli parçası. Uyku, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Günde en az 7-8 saat uyumaya dikkat etmelisiniz.
5. Stres, alkol, sigara vb. gibi şeylerden uzak durun!



Bağışıklık sistemini en çok zayıflatan unsurlar bunlardır. Hatta kanserin günümüzde sebebi bilinmemesine rağmen bu üçlünün kanserle ilişkisi olduğu saptanmıştır. Birçok bilim adamı tarafından bunların her hastalığı olumsuz etkilediği vurgulanmaktadır.

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Gripten Hızlı Kurtulmanın Yolları
Gripten Hızlı Kurtulmanın Yolları
https://www.kadinpost.com/images/haberler/2018/01/gripten_hizli_kurtulmanin_yollari_h124_1faf3.jpeg?v=8676d7f1049b62c1eb5e3aa84c237d7f
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/gripten-hzl-kurtulmann-yollar.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/gripten-hzl-kurtulmann-yollar.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy