En Etkili 6 Kas Ağrısı Tedavisi

Vücut kas anatomimiz çok karışık bir yapıya sahip olduğu için her kas grubundaki ağrılar gayet normaldir. Ama elbette bu ağrılardan şikaye...



Vücut kas anatomimiz çok karışık bir yapıya sahip olduğu için her kas grubundaki ağrılar gayet normaldir. Ama elbette bu ağrılardan şikayetçi olursunuz. Aslında yeni bir spora başlayanlar için bu ağrı, antrenmanın düzgün geçtiğine işarettir. Tabi bazı hastalıkların habercisi olduğu gibi hastalıklardan dolayı da kas ağrıları oluşmaktadır. Aynı zamanda uzun zamanda geçmeyen, şiddetli ağrı ve morarma belirtileri varsa doktora görünmeniz gerekir. Hayatımızın her anında ortaya çıkabilecek kas ağrılarından 6 Adımda Kas Ağrısı Tedavisi ile kurtulacaksınız.

1) Sıcak Uygulama
Sıcak su kesinlikle uygulanması gereken bir yöntemdir. Sıcak su damarları genişleterek, kan akışını kolaylaştıracak ve böylece kaslarda rahatlama gerçekleşecektir. Sıcak bir bezi kas ağrısının olduğu bölgeye uygulayarak, sıcak suyla duş alarak veya ütüleyip ısıttığınız bir atletinizi ağrı olan kasın üzerine koyabilirsiniz.

2) Masaj Yapılması
Masaj, çeşitli darbeler ve ovmalarla bölgesel kan dolaşımını artırma, damarları genişleterek dokuya daha fazla kan gelmesini sağlama yöntemidir. Masaj yapılacak bölgede rahatlama olacağı için kesinlikle uygulanması gereken bir yöntemdir. Eğer masaj yapacak birini bulamıyorsanız, elinize top şeklinde bir cisimle dairesel hareketlerle ovma gerçekleştirebilirsiniz.

3) Esnetme Hareketleri
Ağrıyı dindirmek için kaslarınız açılması gerekir. Çeşitli egzersizler bu konuda çok işe yarar olabilir. Boyun esnetme, alt beden esnetme ve omuz esnetme bunlara örnek verilebilir.

4) Meditasyon yapın
Stres kasların gerilmesine ve kasılmasına sebebiyet verebilir. Ayrıca çoğu kas spazm vak'alarında stresin önemli bir faktör olduğu belirlenmiştir. Eğer hayatınızda stres önemli bir yer alıyorsa yapabileceğiniz en iyi şey meditasyon veya yogadır.

5) Ağrı kesici ilaçları
Ağrı kesici deyince aspirin gibi hafif, alışkanlık yapmayan kimyasal maddelerden morfin gibi kuvvetli ve psikolojik ve fiziksel alışkanlık yapıcı moleküllere kadar uzanan ilaçlar anlaşılır. Tüm ağrı kesicilerin karakteristiği, şuursuzluk doğurmaksızın ağrı gidermesi ile ölçülür. Bu yöntem çok doğal sayılmasa da diğer yöntemlerin hiç biri işe yaramıyorsa ağrı kesici ilaçları kullanılabilir.

6) Kas zorlamalarını giderin
Kas ağrısı geçinceye kadar kaslarınızı zorlayacak eylemlerden uzak durun. Mümkünse spora gidiyorsanız o kas grubunu çalıştırmamaya çalışın. Ev ortamında rahat bir şekilde dinlenmek en iyi çözümü verecektir.

7) Soğuk uygulama
Kas ağrısı iltihaplanmadan dolayı oluyorsa ağrının olduğu bölgeye ağrıyı azaltmak ve iltihabı kurutmak için soğuk uygulama yapın. Bu uygulaması ağrı yeni başladığı zaman yapılmalıdır. İlerleyen günlerde sıcak uygulamalar ağrıların azalmasına daha fazla etki etmektedir. Buz gibi nesnelerle de uygulanabilir.




COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : En Etkili 6 Kas Ağrısı Tedavisi
En Etkili 6 Kas Ağrısı Tedavisi
https://www.kadinpost.com/images/haberler/2018/09/en_etkili_6_kas_agrisi_tedavisi_h368_eab78.jpg?v=bcc57f7ff50f34fe8960067b0c71783b
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/en-etkili-6-kas-agrs-tedavisi.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/en-etkili-6-kas-agrs-tedavisi.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy