Chia Tohumunun 6 Mucizesi

Aztek uygarlığından günümüze uzanan chia tohumu nun faydaları saymakla bitmiyor. Teknoloji son hızla ilerlerken bizi oldukça tembelleştiri...



Aztek uygarlığından günümüze uzanan chia tohumunun faydaları saymakla bitmiyor. Teknoloji son hızla ilerlerken bizi oldukça tembelleştiriyor, bizi hareketsiz yaşam tarzına ve obeziteye sürüklüyor. Bu durumdan kurtulmak ve korunmak için imdadımıza yetişen mucize besinlerden biri ise chia tohumu oluyor. Üstelik bu harika tohumlar sadece kilo kaybettirmiyor, vücut sağlığını korumada da oldukça başarılı.

1) Vitamin deposu
İçerik olarak oldukça zengin olduğunu bilinen chia içerdiği A, B. D ve E vitaminleri sayesinde tam bir vitamin deposu görevi görüyor! Diş ve kemikler için vazgeçilmez olan kalsiyum da bu tohumlarda bol miktarda mevcut.  Fosfor ve magnezyum ile hücreleri iyileştirdiği de bilinen bir başka mucizesi.

2) Yüksek lif kaynağı
Yüksel lif içermesi bizim için önemli çünkü günlük olarak uygun miktarda tükettiğimiz lif, bizi kabızlık, felç, yüksek tansiyon ve kalp hastalıklarından koruyor. Lif bağırsaklara da fayda sağlıyor kabızlıktan koruyor. Kolesterolü dengeliyor ve kan basıncını düşürerek kalp krizinden koruyor.

3) Kan şekerini dengeler
Günümüzün korkulu rüyalarında biri de diyabet. Bu hastalık genç yaşlı demeden herkes için risk oluşturabiliyor ve siz fark etmeden sizi kıskıvrak yakalayıveriyor.  Bu mucize besin kan şekerini dengeleyerek diyabet ile savaşmamıza da yardım ediyor.

4) Metabolizmayı hızlandırır
Metabolizma vücudun aldığı enerjiyi yakma hızıdır, hızlı metabolizma daha sağlıklı ve yağsız bir vücut anlamına gelir. Gün içinde ne kadar hareket edersek metabolizma hız oranı da o oranda artıyor. Bu mucize besin oturduğumuz yerden metabolizmamızı da hızlandırıyor!

5) Omega 3 desteği
vücudumuz için çok önemli olmasına rağmen sentezleyemediğimiz omega 3, balık ve et tüketmeyenler kişiler için de bu ürünlerin yerini tutarak sorun olmaktan çıkıyor, en yüksek kaynaklı omega-3 kaynağı olduğu biliniyor.

6) Yüksek protein kaynağı
Günlük protein ihtiyacımızın neredeyse tamamını karşılıyor. Özellikle vejetaryenlerin rahatlıkla tüketebileceği son derece sağlıklı bir protein kaynağı, yüksek protein alımı iştahı azaltmaya yardımcı oluyor ve uzun süre tok tutarak ve gece atıştırmalarının önüne geçiyor. Egzersiz performanslarını bir spor içeceği kadar arttırdığı da bilindiğinden sporcular için de oldukça mucize etkileri var.

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Chia Tohumunun 6 Mucizesi
Chia Tohumunun 6 Mucizesi
https://www.kadinpost.com/images/haberler/2018/03/chia_tohumunun_6_mucizesi_h255_3ee69.png?v=f0bc08a0b531555f39b9173b0c4f8e7d
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/chia-tohumunun-6-mucizesi.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/chia-tohumunun-6-mucizesi.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy