Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir?

Boğaz ağrıları özellikle sonbahar ile başlayıp daha çok kış aylarında etkisi göstermektedir. Boğaz ağrısı tıpta farenjit olarak bilinir.Üs...



Boğaz ağrıları özellikle sonbahar ile başlayıp daha çok kış aylarında etkisi göstermektedir. Boğaz ağrısı tıpta farenjit olarak bilinir.Üst solunum yollarını etkileyen enfeksiyonların  neden olduğu boğaz ağrısı yutkunma  , yemek yeme , yutkunurken ağrıya yol açabilir. Sebebi ise mukoza zarının iltihaplanması ve şişmesi yol açar.Çok rahatsız edici olup, verdiği ağrı veya acı ile başka bir şeyi düşünemez hale gelirsiniz.Nefes alırken dahi ağrı oluyor ise  genel sağlığınız kötüleşir.

Boğaz ağrısının belirtileri; ses kısıklığı, öksürük, boğaz hafif yanma, yorgunluk, nefeste koku, tozlu ortamda sorun yaşanması gibi durumlar boğaz ağrısının geliyorum dediği durumlardır.Boğaz ağrısı genelde 1-2 gün sürede geçer. antibiyotikler ise boğaz ağrısı tedavisi için olumlu etkiler yapar.Hastalığın kısa sürede geçmesini sağlar.

Çoğu boğaz ağrısı nedeni, soğuk algınlığı ve grip gibi viral nedenlerle meydana gelir. Daha nadir olarak da bakteriyel nedenlerle de oluşabilir.

Kas Zorlanmaları: Ayak ya da ellerinizdeki kaslar gibi boğazınızdaki kasları da zorlayabilirsiniz. Bir sportif eylemde bağırma, gürültülü bir ortamda biriyle konuşmaya çalışmak ya da dinlenmeden uzun süre konuşma boğaz ağrısına ve ses kısıklığına neden olur.

Nemsiz Ortam: Özellikle de kış mevsiminde yaşanılan evin ısıtılması sonucu içerideki nemin kuruması, boğazın kuruması, sertleşmesi ve kaşıntılı hale gelmesine neden olur.

Boğaz ağrısını iyileştirmek için aşağıdaki seçenekleri göz önünde bulundurabilirsiniz.

Tuzlu suyla gargara : Tuzlu su ile gargara yaparsanız iltihabın neden olduğu şişliği azaltabilirsiniz.

Gargarayı hazırlamak için bir su bardağının yarısına su koyup,içine bir çay kaşığı tuz ilave edip suyu boğaz bölgesine gelecek şekilde gargara yapabilirsiniz.

Buhar : Nem yüzünden kuruyan boğazı yumuşatmaya yardımcı olur.Bir tencereye 2 su bardağı su doldurup kaynattıktan sonra ocaktan alın ve kafanızı tencereye doğru eğerek gelen buharı 10 – 15 dakika boyunca soluyun.

İşinizi kolaylaştırmak adına başınıza havlu veya herhangi bir bez koyarak çadır etkisi yaratabilirsiniz.

Meyan kökü çayı : Boğaz şişliğini azaltıcı etkisi olan meyan kökü, oldukça etkili bir yöntemdir.Şişliği alarak tahrişi azaltmaya yardımcı olur.

Bir bardak sıcak suyun içerisine biraz meyan kökü eklenir. Bir süre demlenmesi için beklenir. Ardından süzülür ve çay şeklinde tüketilir.

Papatya çayı : Eğer geceleri boğazınızdan dolayı uyku sorunu yaşıyorsanız, en iyi seçeneklerden biri papatya çayıdır.Boğazınızı rahatlatmakla kalmayıp, kaslarınızı gevşeterek sizi sakinleştirir ve daha rahat uyumanızı sağlar.
Bir bardak sıcak suyun içerisine biraz papatya eklenir. Demlenmesi için 10
dakika kadar beklenir ve süzülerek tüketilir. İçerisine bal da eklenebilir. Günde 3 kez tüketilmesi önerilir.

Okaliptüs : Okaliptüs de boğaz ağrısı için oldukça etkili çözümler arasındadır.
Bir tencere su kaynatılır. Ardından içerisine biraz okaliptüs yaprağı ya da okaliptüs yağı eklenir. Bir süre bekletilir. Daha sonra bu sudan çıkan buhar ağız yolu ile teneffüs edilir. Boğazın yumuşamasına yardımcı olurken var olan ağrıyı da azaltır.

Ihlamur :Şüphesiz ıhlamur grip denilince aklımıza ilk gelen bitkilerden birisidir.Yapılan araştırmalara göre, ıhlamurun içerisinde bileşenlerden bazıları iltihap giderici  ve ağrı kesici etkisini gösterdiğini kanıtlamışlardır. Bazı bileşenler ise boğazı yumuşatarak soğuk algınlığı şikayetlerini hafiflettiğinide ortaya koymuştur.

Ada Çayı : Ada çayı yaprakları, içerisindeki bileşenler sayesinde ağız ve boğaz iltihaplarını  gidermeye yardımcı olur. Kaynatmadan çay şeklinde hazırlanan çayın gargara olarak kullanılması bu hastalıklardan kurtulmayı kolaylaştırır.

Bir bardak kaynar suya adaçayı eklenir. Demlenmesi beklenir. Daha sonra süzülerek tüketilir. Bu çay ile düzenli olarak günde birkaç kez gargara da yapılabilir.

Karanfil : Genelde her mutfakta bulunan karanfil ağız ve boğaz mukozası yangılarına karşı mucizevi bir etkisi vardır. Ağrı kesici olarak kullanılır.

Bal : Boğaz ağrısı genel olarak boğazın nemini kaybetmesi ya da tahriş olması nedeniyle ortaya çıkar. Kuru ve nemsiz havaların da neden olabildiği boğaz ağrısı için en geçerli bitkisel yöntem baldır. Bal özellikle limon suyu ile birleştirildiğinde boğaz ağısı için en iyi çözümdür.

Bol Bol Su İçin : Bir çok insan boğaz ağrısı ve öksürükte bunu maalesef atlıyor. Halbuki yapılabilecek belki de en önemli şeylerden biri de bol bol su içerek boğazınızı rahatlatmak ve kurumasını engellemektir. Her gün 14 ila 16 bardak su tüketilmelidir.

Dinlenin : Boğaz ağrısı ve kuruluğunun azaltılması; diğer soğuk algınlığı ya da grip gibi hastalıkların belirtilerinin azaltılması için dinlenilmesi önerilir

Eğer halen boğaz ağrınız geçmediyse bir hekime görünmekte fayda vardır. Özellikle bu tür rahatsızlığa maruz kaldıysanız doktorlar genelde sıvı alımını arttırmanızı tavsiye ederler, bunun nedeni üst solunum yollarında oluşan balgamın kıvamının seyrekleşmesi gerektiği hususudur. Ancak çok ciddi bir şey olduğunu düşünmüyorsanız aşağıda vereceğimiz ekstra önerilere göz atabilirsiniz.


* Boğaz Ağrısı hala geçmediyse ve soğuk algınlığı, gribal enfeksiyon ve boğaz ağrısı hissettiğinizde, 1 çay bardağı kaynar suyun içine, yarım çay kaşığının yarısı kadar toz zencefil atarak sıcak iken içebilirsiniz.

Hastalıktan eser kalmayacaktır. İçerisine bir tatlı kaşığı bal karıştırırsanız daha da etkili olur. Yalnız bu tedavi için, toz zencefil kullanılmalıdır.
Zencefil,  antiseptik özelliği sayesinde virüs ve bakterileri öldürür ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Olası gribal enfeksiyonlara yakalanmanızı önler.

*Özellikle boğaz ağrılarında limon çok etkilidir. Boğazınızda ağrı hissettiğinizde, gün içerisinde 2-3-4 yemek kaşığı limon suyunu sade olarak içerseniz, içeriğindeki anti septik özellik sayesinde boğaz ağrısından eser kalmayacaktır.

Bunlarda işe yaramadıysa derhal bir hekime başvurmanızı öneririz.

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir?
Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir?
https://www.kadinpost.com/images/haberler/2018/01/bogaz-agrisina-ne-iyi-gelir_964ba.jpg?v=2b6c70af5826de0bdfb466a45a071c56
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/bogaz-agrsna-ne-iyi-gelir.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/bogaz-agrsna-ne-iyi-gelir.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy