Bağırsak Kanaması Nedir Neden Oluşur?

Bağırsak kanaması , insanlarda önemli belirtilerle birlikte kendisini ortaya çıkararak insanların yaşamında ciddi olumsuzluklara neden ola...



Bağırsak kanaması, insanlarda önemli belirtilerle birlikte kendisini ortaya çıkararak insanların yaşamında ciddi olumsuzluklara neden olabilmektedir. Genellikle ilk zamanlarda halsizlik olarak etkilerini ortaya çıkaran bu rahatsızlık ilerledikçe etkilerini daha da arttıracaktır. Gerekli olan müdahaleler yapılmadığı zaman insan vücudunda istenmeye hasarlara neden olan bu rahatsızlık bu riskiyle birlikte gerekli olduğu zamanlarda tedavi edilmelidir. Bağırsak kanaması, çok yaygın bir şekilde ortaya çıkar.

 Ancak ortaya çıkan bağırsak kanaması sorunları, genellikle hafif olduğu için fark edilmez. Ancak şiddetli kanamalar hem uzun sürdüğü için hem de daha büyük rahatsızlıklara neden olduğu için net olarak anlaşılabilmektedir. Bağırsak kanaması sorunlarında bu kanama en çok makattan ortaya çıkmaktadır.

Direk olarak ince ve kalın bağırsaklarda bulunan problemden dolayı ortaya çıkan damarların çatlaması ya da kanamanın meydana gelmesi durumunda bu belirti ilk olarak makattan ortaya çıkarak kendisini belli edecektir. İlk zamanlarda sadece dışkı ile birilikte görülen kanama sonrasında dışkı yapılmadığı zamanlarda da kanama olarak etkilerini gösterebilir. Bu durum eğer bu aşamaya kadar geldiyse oldukça ciddi olduğunu anlayabiliriz.

Bağırsak kanaması neden oluşur?
Basur: Bağırsak kanamalarının en büyük ve en sık karşılaşılan nedenlerinden bir tanesi basur sorunudur. İnsanlarda sık görülen bu durum bazen kanamanın yanı sıra kişinin oturamamasına bile neden olabilmektedir. Direk olarak bağırsak kısımlarındaki iltihaplanmasından kaynaklanmaktadır.
Polip: Bağırsaklar içerisinde bazen polipler meydana gelebilmektedir. Bazen bağırsak içerisinde oluşmuş olan bir polip bile, direk olarak kanamalara neden olabilir. Özellikle kişinin dışkılaması sırasına bu poliplerde çok fazla kanama meydana gelebilmektedir.

Karaciğer rahatsızlıkları: İnsanlarda oluşan karaciğer hastalıklarında bağırsaklar içerisinde kanamalar meydana gelebilmektedir. Meydana gelen kanama sorunları eğer bu duruma bağlı olarak oluşuyorsa genellikle şiddetli olarak ortaya çıkar ve kendiliğinden durur.

Kan hastalıkları: Günümüzde meydana gelen birçok kan hastalıkları direk olarak kanamalara neden olarak bu durumun bağırsaklarda görülmesine de etki etmektedir. Bu hastalıklara müdahale edilmediğinde çok daha ciddi sorunlar ortaya çıkabilir.

Karın bölgesine alınan darbeler: Özellikle çocukların çok sık karşılaşmış oldukları darbe durumlarının meydana gelmesi halinde kısa bir süre sonra kanamalar ortaya çıkabilir. Bağırsak kanaması, bağırsağın bulunduğu bölgeye alınan darbelerin sonrasında oluşabilir.
Bağırsak kanaması tedavisi:

Bağırsak kanaması problemi için gerekli olan tedavilerin sağlanabilmesi amacıyla öncelikle bu kanamanın nedeni araştırılmalıdır. Bunun için ilk olarak idrar tahlilleri ve kan tahlilleri yapılmaktadır. Kan değerlerinin normal idrar tahlillerinin normal çıkması durumunda direk olarak bağırsak tıbbi görüntüleme cihazları ile izlenir ve herhangi bir tümör ya da lipom olup olmadığı gözlenir. Bu şekilde bağırsak kanaması teşhis edilir. Genellikle sorunlar ilaç tedavileri ile çözülebilir. Bazı insanlar bağırsaklarında bulunan kanamanın nedeninin tam olarak ortaya çıkarılması sonrasında bu kanamanın giderilmesi amacıyla bitkisel tedaviler de uygulamaktadır. Uygulanan bitkisel tedaviler ise genellikle bitki çayları olarak kullanılmaktadır.

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Bağırsak Kanaması Nedir Neden Oluşur?
Bağırsak Kanaması Nedir Neden Oluşur?
https://www.kadinpost.com/images/haberler/2018/02/bagirsak_kanamasi_nedir_neden_olusur_h183_77605.jpg?v=4cb388b0a0a473f7905562ade5181b66
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/bagrsak-kanamas-nedir-neden-olusur.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/bagrsak-kanamas-nedir-neden-olusur.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy