Akne (Sivilce) Nedir?

Akne Nedir? Sivilce tüm deri hastalıklarında en yaygın olanıdır. Bazı rakamlara göre, on iki ve yirmi dört yaş arasındaki tüm insanların ...



Akne Nedir? Sivilce tüm deri hastalıklarında en yaygın olanıdır. Bazı rakamlara göre, on iki ve yirmi dört yaş arasındaki tüm insanların %80'ninde sivilcevardır. Ciltteki yağ bezlerinin bir bozukluğu. Bazı geleneksel konseptlerin aksine, sadece gençler tarafından değil, sıkıntı çekilen bir sorundur. Bazı insanların sürekli aknesalgınları ile bütün hayatları muzdarip olmaktadır.

Sivilce Nasıl Gelişir?
Cildimizdeki kıl folikülleri veya gözenekleri, yağ bezleri olarak adlandırılır ve yağ bezleri adı verilir. Bu bezler, saçlarımızı ve cildi yağlandıran yağlı bir madde olan sebum üretir. Aynı zamanda ölü cilt hücreleri gözenek astarından dışarı atılırken sebum cildin dış yüzeyine dağıtılır. Çoğu zaman salgı bezleri doğru miktarda sebum üretir ve gözenekler iyidir. Ancak bazen çok fazla sebum üretildiğinde gözenektıkanabilir. Bu tıkaç, sebumun veya ölü deri hücrelerinin gözenekten çıkmasını önler. Durum, sebumda yaşayan bakterilerin birikmesi ile daha da ağırlaşabilir. Bu, gözenek çevresinde şişmeye ve sonuçta sivilceye neden olur. Bu, genç ve yaşlı herhangi birinde olabilir. Akne hastaları, yüzümüzü ve boynumuzu sızlatan ve gitmeyi hiç düşünmeyen sayısız ve ciddi sivilcelerle ilgileniyor. Sürekli savaşlar sonunda sonunda umutsuz mücadelelere dönüşür.

Sivilce Nerelerde Neden Olur?
Cildimizdeki yağ bezleri, yüz, boyun, göğüs, sırt ve omuzlar olmak üzere T bölgesinde yoğunlaşmaktadır. Akne'nin kesin sebebini kesinlikle kimse bilmiyor. Sadece gelişimini etkileyen bazı unsurları biliyoruz ve bunlar: kalıtım, Yağlı cilt veya saç, Ergenlik döneminde erkek hormon üretiminde artış, Kadınlarda hormonal bir dengesizlik, Bazı reçeteli ilaçlar, Kimyasallar ve bitkisel yağ içeren kozmetik, Yüksek stres dönemleri ve Muhtemelen bazı beslenme eksiklikleri. Akne Türleri: Yağ bezi tarafından fazla sebum üretildiğinde, gözenek etrafındaki ölü cilt hücreleri "yapışkan" hale gelebilir ve gözenekleri kısmen tıkayarak yağın cilt yüzeyine akmasını engeller. Bu, bir siyah nokta oluşturan saç kanalını dolduran sebumun katılaşmasıyla sonuçlanır ( açık komedo ) . Siyah başlığın koyu rengi kirden kaynaklanmaz, kurutulmuş yağdır ve kıl foliküllerinin açıklıklarındaki dökülen cilt hücrelerinin bir pigmentinden (melanin) oluşur. Kısmi blokaj tamamlandıysa aşırı sebum kaçamaz.

Normalde ciltte bulunan " Propionibacterium acnes " (kısa form P. acnes ) bakteri de gözenek içinde sıkışır . Sebumu "serbest yağ asidi" olarak adlandırılan bir maddeye dönüştüren bir enzim üretiyorlar. Serbest yağ asidi çok rahatsız edici niteliktedir ve şişme, kızarıklık ve pus oluşumuna neden olabilir. Buna beyaz kafa denir ( kapalı gözlü mızrap ) . Bazenbiraz daha ciddi oluşumlar olur, püstüller (irin dolu sarımsı darbe) ve nodüller (firma, deri altına büyük iltihaplı şişkinlikler). Akne vulgaris , açık ve kapalı komedondan oluşan sivilcenin tıbbi terimidir. İltihaplanma, derin ve şiddetli leke manipüle edilir veya tıkılırsa, pus yüzeyden ziyade deri dokularının derinliklerine patlayabilir. Şişme ve ağrı vücudun harekete geçirdiği savunma mekanizması bakteri ile savaşan beyaz hücreleri bölgeye gönderirken gerçekleşir. Bu köklü enflamasyon ve enfeksiyon, kist oluşumuna neden olur. Kistik akne, sivilcelerin her türünde en şiddetli ve inatçıdır ve yara izi en büyük tehdidi taşır.

Akne Rosacea çoğunlukla orta yaşlı erişkinlerde görülür. Yüzün fışkırması, alın, yanaklar, burun ve çenede iltihaplı darbe oluşumu ile karakterizedir. Yüzdeki kızarıklık bazen insanlara, aşırı içmenin bu tür sivilceye neden olduğuna inanmalarına neden olur. Aslında, içmenin patlama ile bir ilgisi yok, ancak semptomları büyüttüğüne inanılıyor. Bu bozukluğun nedeni faktörü tam olarak bilinmemektedir. Bazı yetişkinler için, Akne Rosacea asla dışarı atılmaz. Zamanla, özellikle erkeklerde Rinofimanın veya sümbük burunun gelişimi meydana gelebilir.

Perioral Dermatit neredeyse sadece genç kadınlara özgüdür. Küçük papüllerin (kırmızı darpmalar), püstüllerin (sümküren sümbük darbelerinin) varlığı ve şiddetli kaşıntı ile ölçekleme, perioral dermatit bulgularıdır. Genellikle ağız çevresine ve çeneye lokalizedir veya göz kapaklarını ve alın almasını sağlar. Perioral Dermatit'in bazı nedenleri, fluorlu diş macunu, yüz kremleri veya bölgede güçlü benzoil peroksit veya tarçın gibi tahriş edici maddelerin kullanılmasından kaynaklanmaktadır. Steroid kullanımı , vücudun diğer yan etkileri arasında Kortikosteroid Akne'ye neden olabilir . Dehidroepiandrosteron alımı ile yüz, göğüs, sırt, kol ve uyluktaki kötü pustular akne vakaları, menstruasyonun(adetin) durması, vücut tüylerinin gelişimi, kafa derisi saç inceltilmesi ile birlikte bildirilmiştir.

Yaşlanmanın etkilerini tersine çevirmesine, metabolizmanın artmasına, kilo kaybına yardımcı olmasına, diğer şeylerin yanı sıra artan enerjiye yardımcı olması beklenen bu ilaç tezgahta kolayca bulunur. Bu ürünü kullanırken çok dikkatli olunmalıdır. Akne Excorie des Jeunes Dolguları, genç kızlarda yaygın görülen bir durumdur. Bu durumda, yüzdeki asgari sivilce lezyonları, içeriği parmaklarla atmaya çalışan, sivilcelerin nevrotik sıkıştırılması ve bastırılmasıyla daha da kötüleşir. Sonuç olarak, hiperpigmentasyon ve yıldız çizgisi ile kontraktürü oluşan yara izi oluşurken, sıklıkla orijinal altta akne iyileşmiştir. En yaygın sivilce tipi cilt bozuklukları bunlardır. Akne'nin Doğal Çevrimleri Akneler için bir şey yapmasanız bile, çoğu kendileri giderek iyileşir. Sivilcelerin her biri iyileştikçe, diğerleri ortaya çıkma eğilimindedir. Şifalı sivilceler genelde zamanla kaybolur. Ancak, bazı sivilceler küçük çukurlara veya darbelere benzeyen yara izlerini bırakır.

Hormonal dengesizlik nedeniyle sivilceleri geliştiren kadınlarda birkaç başka semptom olabilir. Bunlar: saç kaybı, Aşırı saç büyümesi ve Sadece üst vücutta kilo artışı. Akne için Evde Bakım Sivilce insanın kendine güvenini ve benlik saygısını olumsuz yönde etkilemekle birlikte sivilce hastalarının çoğunluğu, tıbbi bakım talep edenlerin sadece % 16'sına oranla sorunlarının devam etmesine izin veriyor. Sorunu kendiniz halletmeyi tercih edenlerdenseniz akne rahatlamasına yardımcı olabilecek bazı genel ev bakımı adımları atılmaktadır. Bunlar arasında şunlar bulunur: Yüz derisini mümkün olduğunca kuru ve temiz tutarak, Yüzü bir anti-bakteri sabunu ile günde iki kez dikkatli ve nazikçe yıkayın, Her bir yıkamadan sonra yüzünde yağsız nemlendirici kullanarak hafif, Sentetik kimyasallar ve bitkisel yağlar içeren kozmetiklerden kaçınarak, Saçları temiz ve kapalı tutmak,

Lekelere dokunmaktan kaçınmak, Tahriş olmuş cilt üzerindeki sıkı yaka veya baş dişli baskısından kaçınarak, Ve kükürtartı resorsinol içeren reçetesiz tezgahlar kullanarak gözenekleri açıp sivilce iyileştirecek cilde uygulayabilirsiniz.(Örneğin kükürt sabunu) Hamile kadınlar tezgah üstü ilaç almadan önce doktorlarına danışmalıdır. Çocukların ve tıbbi durumdaki kişilerin ebeveynlerine ürün etiketlerini dikkatle okumaları ve kullanımıyla ilgili sorularınız varsa bir eczacıyla görüşmeleri önerilir. Batı Tedavileri Yukarıdaki tedbirler akne probleminizle ilgili yardım etmezse veya akneniz enfekte veya şişirilmişse, öncelikle doktorunuza danışmalısınız. Doktorunuz reçete yazabilir: Oral antibiyotikler, Cilde uygulanan topikal antibiyotikler veya Diğer ilaç terapileri. İlaç tedavisinin seçimi kişiden kişiye değişir ve akne şiddetine bağlıdır. Bildiğiniz gibi, sivilce tedavisi yapılmadığı takdirde iyileşmesi uzun zaman alan psikolojik etkilere sahip bir hastalıktır. İyi şanslar.

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Akne (Sivilce) Nedir?
Akne (Sivilce) Nedir?
https://www.kadinpost.com/images/haberler/2018/01/akne-sivilce-nedir_4265f.jpg?v=4278f8952a85f4e9b8aebcb9e95a538d
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/akne-sivilce-nedir.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/akne-sivilce-nedir.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy