Akciğer Kanseri Belirtileri

1) Zor Nefes Almak ve Hırıltı Nefes darlığı ya da hırıltıların sıklığı olanlar hemen akciğer kanseri belirtileri gösterdiğini düşünse...


1) Zor Nefes Almak ve Hırıltı
Nefes darlığı ya da hırıltıların sıklığı olanlar hemen akciğer kanseri belirtileri gösterdiğini düşünse de, bu kesin olarak bir belirti olmayabilir. Eğer yaptığınız bir aktivite sırasında daha önce olmadığı şekilde hırıtıldılar ve nefes darlıkları başladıysa ve devam ediyorsa, bu akciğer kanseri belirtisi olabilir.

Nefes darlığının birçok nedeni olabileceğini de aklınızda bulundurun. Eğer kendinizi kanser riski altında hissediyorsanız en erken bir şekilde kontrole gitmeniz gerekir. Bildiğiniz gibi kanseri yenmenin 1 numaralı kuralı olabildiğince erken teşhistir.

2) İnatçı Öksürük
Sürekli öksürüyorsanız bu ses boğukluğuna, hışırtılı bir ses sorununa yol açabilir ve bu düzelmeyecek bir akciğer sorunudur. Ne yazık ki çoğu kişi bu belirtileri soğuk algınlığı olarak görür ve kontrol ettirmezler. Akciğer kanseri ile ilişkili öksürükler kuru öksürük olabilir. 8 hafta veya daha fazla süren kuru öksürükler akciğer kanseri göstergesi olabilir. Bu öksürük gün boyunca sürerken, gece olduğunda daha da kötüye gidebilir ve uyutmayabilir.

3) Kilo Kaybı
Kilo vermek çoğu insan için sevinilecek, kutlanacak bir şeydir ama kilo vermek için hiç birşey yapmadığınız halde kilo kaybediyorsanız burada başka bir sıkıntınız var demektir. 

Bu hızlı kilo kaybının nedeni, siz kendi vücudunuzda bir problem görmeseniz bile bir zaman sonra vücudun bu problemi kendisi fark etmesidir. Vücut bu problemi fark ettiğinde, iyileştirmek için normalden daha fazla kalori harcar ve çok hızlı kilo kaybı yaşanır.
Akciğer kanserinde de vücut, tümörü kendisi yok etmeye çalışır ve çok fazla kalori harcayarak kişinin kilo kaybına uğramasına yol açar.

4) Göğüste Acı
Akciğer kanserinin en önemli belirtilerinden birisidir. Bir şey kaldırdığınızda, öksürürken veya gülerken ciğerlerin derinlerinde hissedilen bir göğüs ağrısıdır. Geçmek bilmez bir ağrı ve acı akciğer kanserinin en önemli işaretlerinden. Bu acı, tümör büyürken çevresindeki sinir uçlarına ve dokulara baskı yapmasından dolayı oluşur. Kanser vücudun diğer bölgelerine yayılırsa, yayıldığı yerlerde de ağrılar ve acılar görülür. Göğüs acısı devamlı gerçekleşiyorsa en kısa zamanda doktorunuza görünmelisiniz.

5) Omuzlarda ve Kolun Dış Tarafında Acı
Sinir hücrelerini işgal eden kanser, Pancoast Sendromu adı verilen bir duruma neden olur. Bu durumda hasta omzundan başlayan ve kolun dış tarafına doğru yayılan bir acı hisseder.

6) Kanlı Öksürük, Kanlı Balgam (Hemoptizi Nedir?)
Kanlı öksürük veya kanlı balgam çıkartmak asla iyiye bir işaret değildir. Hatta öksürdüğünüzde balgam çıkartırsanız ve kahverengi, pas rengi ufak lekeler varsa bile bu kötüye işarettir. Bu akciğer kanseri belirtisi olmasa bile böyle durumda hemen doktora gitmeniz gerekmektedir.
Genellikle bu durumlarda göğüs ağrısı hissedilir ve kişi sürekli ateş halinde olur. Eğer öksürdüğünüzde tükürüğünüzde en ufak bir kan veya pas rengi görürseniz üzerinizi giyinin ve hemen doktora gidin.

7) Yutkunmada Zorluk ve Acı
Akciğer kanseri kişinin yemek borusuna sıçrarsa kişi yutkunma sırasında çok zorluk çeker ve acı hisseder. Disfaji denilen bi semptom yaşam kalitesini oldukça düşürür. Akciğer kanseri olan 391 kişide yapılan araştırmada en çok acıyı yutkunurken hissettikleri sonucuna varıldı. Bu kişilerin hayatını kaybetme şansı daha yutkunmada acısı olmayanlara göre daha yüksek..

8) Ses Kısıklığı
Pancoast sendromunda olduğu gibi sinirleri etkileyen kanser hücreleri, kişinin sesinin kısılmasına ya da felç olmasına yol açabilir. Bu da hastanın tamamen konuşmasının kaybolmasına yol açar. 

COMMENTS

Ad

Alternatif Tıp,1,Anne sütü,3,Beslenme Diyet,15,Cilt Bakımı,15,Çocuk Sağlığı,12,Gebelik,21,Güzellik Bakım,35,Hafta Hafta Gebelik,8,İlişkiler,18,Kadın Sağlığı,6,Moda,1,sAÇ BAKIMI,1,Saç Bakımı,2,Sağlık,65,Teknoloji,2,Yaşam,3,
ltr
item
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri : Akciğer Kanseri Belirtileri
Akciğer Kanseri Belirtileri
https://www.kadinpost.com/images/haberler/2018/01/akciger_kanseri_belirtileri_h135_ab83e.jpg?v=03ec61ce7c948ceee3b1c4ec59ff9d58
Sağlık Akademisi - Güncel Sağlık Haberleri
https://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/akciger-kanseri-belirtileri.html
https://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/
http://saglikakedemisi.blogspot.com/2018/09/akciger-kanseri-belirtileri.html
true
3357305834627925263
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı TÜMÜ Devamını oku Cevap Cevabı iptal et Sil By Anasayfa SAYFALAR GÖNDERİLER TÜMÜ SİZİN İÇİN ÖNERİLEN LABEL ARŞİVE ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğinizle herhangi bir gönderi bulunamadı Anasafaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pazt Sal Çar Per Cum Cumt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saatler önce Dün $$1$$ günler önce $$1$$ haftalar önce 5 haftadan önce Takipçiler Takip Et THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy